Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä

Pekka Nykyri, Asko Sarja

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raudoituksen sijainti, määrä ja muoto vaikuttavat ratkaisevasti teräsbetonipalkkien toimintatapaan. Hakaraudoituksen käyttö ei ole aina välttämätöntä, vaan se voidaan eräissä tapauksissa jättää pois tai korvata kokonaan tai osittain järeillä, päistään hyvin ankkuroiduilla leikkausraudoitteilla. Palkin leikkauskestävyyttä parantaa palkin pääraudoituksen tehokas ankkurointi tuelle. Tutkimuksessa on vertailtu erilaisten raudoitteiden toimintaa kokeellisesti ja laskennallisesti. Tulosten perusteella ehdotetaan teolliseen esivalmistukseen soveltuva palkkiraudoitusjärjestelmä. Järjestelmään kuuluvat nauhamainen palkin pääraudoite, jossa päätangot on liitetty yhteen ohuilla sidetangoilla tai nauhan päähän hitsatuilla järeillä ankkurointitangoilla, sekä leikkausraudoite taivutetusta tai suorasta verkosta, vinosta nauharaudoitteesta tai päistään ankkuroiduista tangoista. Palkin ja pilarin liitoskohdassa palkin ja pilarin tangoilla on omat vyöhykkeensä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages57
ISBN (Print)951-38-2177-3
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number317
ISSN0358-5077

Keywords

  • concrete industry
  • beams
  • concrete reinforcements
  • reinforcement (structures)
  • reinforced concrete
  • prefabrication
  • systems
  • analysis

Cite this

Nykyri, P., & Sarja, A. (1984). Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 317
Nykyri, Pekka ; Sarja, Asko. / Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 57 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 317).
@book{de277eb1b2854dbe92ced4eaec7af8c5,
title = "Ter{\"a}sbetonipalkkien teollinen raudoitusj{\"a}rjestelm{\"a}",
abstract = "Raudoituksen sijainti, m{\"a}{\"a}r{\"a} ja muoto vaikuttavat ratkaisevasti ter{\"a}sbetonipalkkien toimintatapaan. Hakaraudoituksen k{\"a}ytt{\"o} ei ole aina v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}t{\"o}nt{\"a}, vaan se voidaan er{\"a}iss{\"a} tapauksissa j{\"a}tt{\"a}{\"a} pois tai korvata kokonaan tai osittain j{\"a}reill{\"a}, p{\"a}ist{\"a}{\"a}n hyvin ankkuroiduilla leikkausraudoitteilla. Palkin leikkauskest{\"a}vyytt{\"a} parantaa palkin p{\"a}{\"a}raudoituksen tehokas ankkurointi tuelle. Tutkimuksessa on vertailtu erilaisten raudoitteiden toimintaa kokeellisesti ja laskennallisesti. Tulosten perusteella ehdotetaan teolliseen esivalmistukseen soveltuva palkkiraudoitusj{\"a}rjestelm{\"a}. J{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n kuuluvat nauhamainen palkin p{\"a}{\"a}raudoite, jossa p{\"a}{\"a}tangot on liitetty yhteen ohuilla sidetangoilla tai nauhan p{\"a}{\"a}h{\"a}n hitsatuilla j{\"a}reill{\"a} ankkurointitangoilla, sek{\"a} leikkausraudoite taivutetusta tai suorasta verkosta, vinosta nauharaudoitteesta tai p{\"a}ist{\"a}{\"a}n ankkuroiduista tangoista. Palkin ja pilarin liitoskohdassa palkin ja pilarin tangoilla on omat vy{\"o}hykkeens{\"a}.",
keywords = "concrete industry, beams, concrete reinforcements, reinforcement (structures), reinforced concrete, prefabrication, systems, analysis",
author = "Pekka Nykyri and Asko Sarja",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2177-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "317",
address = "Finland",

}

Nykyri, P & Sarja, A 1984, Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 317, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä. / Nykyri, Pekka; Sarja, Asko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 57 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 317).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä

AU - Nykyri, Pekka

AU - Sarja, Asko

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Raudoituksen sijainti, määrä ja muoto vaikuttavat ratkaisevasti teräsbetonipalkkien toimintatapaan. Hakaraudoituksen käyttö ei ole aina välttämätöntä, vaan se voidaan eräissä tapauksissa jättää pois tai korvata kokonaan tai osittain järeillä, päistään hyvin ankkuroiduilla leikkausraudoitteilla. Palkin leikkauskestävyyttä parantaa palkin pääraudoituksen tehokas ankkurointi tuelle. Tutkimuksessa on vertailtu erilaisten raudoitteiden toimintaa kokeellisesti ja laskennallisesti. Tulosten perusteella ehdotetaan teolliseen esivalmistukseen soveltuva palkkiraudoitusjärjestelmä. Järjestelmään kuuluvat nauhamainen palkin pääraudoite, jossa päätangot on liitetty yhteen ohuilla sidetangoilla tai nauhan päähän hitsatuilla järeillä ankkurointitangoilla, sekä leikkausraudoite taivutetusta tai suorasta verkosta, vinosta nauharaudoitteesta tai päistään ankkuroiduista tangoista. Palkin ja pilarin liitoskohdassa palkin ja pilarin tangoilla on omat vyöhykkeensä.

AB - Raudoituksen sijainti, määrä ja muoto vaikuttavat ratkaisevasti teräsbetonipalkkien toimintatapaan. Hakaraudoituksen käyttö ei ole aina välttämätöntä, vaan se voidaan eräissä tapauksissa jättää pois tai korvata kokonaan tai osittain järeillä, päistään hyvin ankkuroiduilla leikkausraudoitteilla. Palkin leikkauskestävyyttä parantaa palkin pääraudoituksen tehokas ankkurointi tuelle. Tutkimuksessa on vertailtu erilaisten raudoitteiden toimintaa kokeellisesti ja laskennallisesti. Tulosten perusteella ehdotetaan teolliseen esivalmistukseen soveltuva palkkiraudoitusjärjestelmä. Järjestelmään kuuluvat nauhamainen palkin pääraudoite, jossa päätangot on liitetty yhteen ohuilla sidetangoilla tai nauhan päähän hitsatuilla järeillä ankkurointitangoilla, sekä leikkausraudoite taivutetusta tai suorasta verkosta, vinosta nauharaudoitteesta tai päistään ankkuroiduista tangoista. Palkin ja pilarin liitoskohdassa palkin ja pilarin tangoilla on omat vyöhykkeensä.

KW - concrete industry

KW - beams

KW - concrete reinforcements

KW - reinforcement (structures)

KW - reinforced concrete

KW - prefabrication

KW - systems

KW - analysis

M3 - Report

SN - 951-38-2177-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Nykyri P, Sarja A. Teräsbetonipalkkien teollinen raudoitusjärjestelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 57 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 317).