Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus

Jarl Forsten, Pentti Kauppinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

OECD-maissa suoritettiin laaja, vaativaa teräskappaleiden ultraäänitestausta koskeva tutkimus PISC-II, johon myös Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT) osallistui. Julkaisussa selostetaan projektin tulokset sekä kuvataan, mitkä ulkoiset tekijät vaikuttavat edullisella tavalla testaukseen ja sen tuloksiin. Eri ultraäänimenetelmien luotettavuudessa on huomattavia eroja, jotka on tunnettava, kun määräaikaistestauksia suunnitellaan ja toteutetaan. PISC-II-projekti sisälsi myös vertailevia testauksia sekä parametrisen tutkimuksen eri tekijöiden kvalitatiivisista ja kvantitatiivisista vaikutuksista ultraäänitestauksen lopputulokseen. Tulokset osoittivat, että vaarallllisimmat viat (halkeamat) ovat vaikeimmin havaittavissa. Tähän on syytä kiinnittää erityistä huomiota testauksissa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Print)951-38-2892-1
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number732
ISSN0358-5085

Keywords

  • ultrasonic tests
  • reliability

Cite this

Forsten, J., & Kauppinen, P. (1987). Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 732
Forsten, Jarl ; Kauppinen, Pentti. / Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 732).
@book{077cef768db04ff7936e62cd2324dae5,
title = "Ter{\"a}skappaleiden ultra{\"a}{\"a}nitestauksen luotettavuus",
abstract = "OECD-maissa suoritettiin laaja, vaativaa ter{\"a}skappaleiden ultra{\"a}{\"a}nitestausta koskeva tutkimus PISC-II, johon my{\"o}s Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT) osallistui. Julkaisussa selostetaan projektin tulokset sek{\"a} kuvataan, mitk{\"a} ulkoiset tekij{\"a}t vaikuttavat edullisella tavalla testaukseen ja sen tuloksiin. Eri ultra{\"a}{\"a}nimenetelmien luotettavuudessa on huomattavia eroja, jotka on tunnettava, kun m{\"a}{\"a}r{\"a}aikaistestauksia suunnitellaan ja toteutetaan. PISC-II-projekti sis{\"a}lsi my{\"o}s vertailevia testauksia sek{\"a} parametrisen tutkimuksen eri tekij{\"o}iden kvalitatiivisista ja kvantitatiivisista vaikutuksista ultra{\"a}{\"a}nitestauksen lopputulokseen. Tulokset osoittivat, ett{\"a} vaarallllisimmat viat (halkeamat) ovat vaikeimmin havaittavissa. T{\"a}h{\"a}n on syyt{\"a} kiinnitt{\"a}{\"a} erityist{\"a} huomiota testauksissa.",
keywords = "ultrasonic tests, reliability",
author = "Jarl Forsten and Pentti Kauppinen",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2892-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "732",
address = "Finland",

}

Forsten, J & Kauppinen, P 1987, Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 732, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus. / Forsten, Jarl; Kauppinen, Pentti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 732).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus

AU - Forsten, Jarl

AU - Kauppinen, Pentti

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - OECD-maissa suoritettiin laaja, vaativaa teräskappaleiden ultraäänitestausta koskeva tutkimus PISC-II, johon myös Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT) osallistui. Julkaisussa selostetaan projektin tulokset sekä kuvataan, mitkä ulkoiset tekijät vaikuttavat edullisella tavalla testaukseen ja sen tuloksiin. Eri ultraäänimenetelmien luotettavuudessa on huomattavia eroja, jotka on tunnettava, kun määräaikaistestauksia suunnitellaan ja toteutetaan. PISC-II-projekti sisälsi myös vertailevia testauksia sekä parametrisen tutkimuksen eri tekijöiden kvalitatiivisista ja kvantitatiivisista vaikutuksista ultraäänitestauksen lopputulokseen. Tulokset osoittivat, että vaarallllisimmat viat (halkeamat) ovat vaikeimmin havaittavissa. Tähän on syytä kiinnittää erityistä huomiota testauksissa.

AB - OECD-maissa suoritettiin laaja, vaativaa teräskappaleiden ultraäänitestausta koskeva tutkimus PISC-II, johon myös Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT) osallistui. Julkaisussa selostetaan projektin tulokset sekä kuvataan, mitkä ulkoiset tekijät vaikuttavat edullisella tavalla testaukseen ja sen tuloksiin. Eri ultraäänimenetelmien luotettavuudessa on huomattavia eroja, jotka on tunnettava, kun määräaikaistestauksia suunnitellaan ja toteutetaan. PISC-II-projekti sisälsi myös vertailevia testauksia sekä parametrisen tutkimuksen eri tekijöiden kvalitatiivisista ja kvantitatiivisista vaikutuksista ultraäänitestauksen lopputulokseen. Tulokset osoittivat, että vaarallllisimmat viat (halkeamat) ovat vaikeimmin havaittavissa. Tähän on syytä kiinnittää erityistä huomiota testauksissa.

KW - ultrasonic tests

KW - reliability

M3 - Report

SN - 951-38-2892-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Forsten J, Kauppinen P. Teräskappaleiden ultraäänitestauksen luotettavuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 732).