Terveydeksi - olutta!

Silja Home

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Olut on alkoholia sisältävä viljatuote, josta kohtuullisesti nautittuna saa alkoholin positiivisten vaikutusten lisäksi huomattavan osan päivittäisestä ravinto- ja hivenainetarpeista. Olut on erittäin hyvä B-vitamiinien ja mineraalien lähde. Useat viljan hivenkomponentit muuttuvat idätyksen aikana ravitsemuksen kannalta käyttökelpoiseen muotoon tai niiden määrät huomattavasti lisääntyvät. Muista alkoholijuomista poiketen olut sisältää humalaperäisiä aineita. Alueilla, joissa juomaveden laatu on kyseenalaista, olut on turvallinen juoma. Oluen on todettu alentavan erilaisten sairauksien esiintymisriskiä. Oluen sisältämät alkoholi, foolihappo, pyridoksiini ja peptidit vähentävät sydän- ja verisuonitautien puhkeamista. Alkoholi ja viljan kuitu ovat edullisia hyvän HDL-kolesterolin kannalta. Alkoholi alentaa myös aikuisiän diabetesriskiä. Biologisesti käyttökelpoiseen muotoon muuttunut viljan pii ja humalan myötä tulevat fytoestrogeenit hidastavat osteoporoosin esiintymistä. Antioksidatiivisten fenolien, foolihapon ja humalan fytoestrogeenien on todettu pienentävän riskiä erilaisten syöpien kehittymiselle. Oluen positiiviset vaikutukset tulevat parhaiten esille, kun olutta nautitaan kohtuullisesti normaalina osana ravintoa ja vältetään humalahakuista juomista.
Original languageFinnish
Pages (from-to)5-10
JournalMallas ja Olut
Issue number1
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Home, S. (2003). Terveydeksi - olutta! Mallas ja Olut, (1 ), 5-10.
Home, Silja. / Terveydeksi - olutta!. In: Mallas ja Olut. 2003 ; No. 1 . pp. 5-10.
@article{553fbabb87da4a59a151c4fc68585c79,
title = "Terveydeksi - olutta!",
abstract = "Olut on alkoholia sis{\"a}lt{\"a}v{\"a} viljatuote, josta kohtuullisesti nautittuna saa alkoholin positiivisten vaikutusten lis{\"a}ksi huomattavan osan p{\"a}ivitt{\"a}isest{\"a} ravinto- ja hivenainetarpeista. Olut on eritt{\"a}in hyv{\"a} B-vitamiinien ja mineraalien l{\"a}hde. Useat viljan hivenkomponentit muuttuvat id{\"a}tyksen aikana ravitsemuksen kannalta k{\"a}ytt{\"o}kelpoiseen muotoon tai niiden m{\"a}{\"a}r{\"a}t huomattavasti lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a}t. Muista alkoholijuomista poiketen olut sis{\"a}lt{\"a}{\"a} humalaper{\"a}isi{\"a} aineita. Alueilla, joissa juomaveden laatu on kyseenalaista, olut on turvallinen juoma. Oluen on todettu alentavan erilaisten sairauksien esiintymisriski{\"a}. Oluen sis{\"a}lt{\"a}m{\"a}t alkoholi, foolihappo, pyridoksiini ja peptidit v{\"a}hent{\"a}v{\"a}t syd{\"a}n- ja verisuonitautien puhkeamista. Alkoholi ja viljan kuitu ovat edullisia hyv{\"a}n HDL-kolesterolin kannalta. Alkoholi alentaa my{\"o}s aikuisi{\"a}n diabetesriski{\"a}. Biologisesti k{\"a}ytt{\"o}kelpoiseen muotoon muuttunut viljan pii ja humalan my{\"o}t{\"a} tulevat fytoestrogeenit hidastavat osteoporoosin esiintymist{\"a}. Antioksidatiivisten fenolien, foolihapon ja humalan fytoestrogeenien on todettu pienent{\"a}v{\"a}n riski{\"a} erilaisten sy{\"o}pien kehittymiselle. Oluen positiiviset vaikutukset tulevat parhaiten esille, kun olutta nautitaan kohtuullisesti normaalina osana ravintoa ja v{\"a}ltet{\"a}{\"a}n humalahakuista juomista.",
author = "Silja Home",
year = "2003",
language = "Finnish",
pages = "5--10",
journal = "Mallas ja Olut",
issn = "0356-3014",
number = "1",

}

Home, S 2003, 'Terveydeksi - olutta!', Mallas ja Olut, no. 1 , pp. 5-10.

Terveydeksi - olutta! / Home, Silja.

In: Mallas ja Olut, No. 1 , 2003, p. 5-10.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Terveydeksi - olutta!

AU - Home, Silja

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Olut on alkoholia sisältävä viljatuote, josta kohtuullisesti nautittuna saa alkoholin positiivisten vaikutusten lisäksi huomattavan osan päivittäisestä ravinto- ja hivenainetarpeista. Olut on erittäin hyvä B-vitamiinien ja mineraalien lähde. Useat viljan hivenkomponentit muuttuvat idätyksen aikana ravitsemuksen kannalta käyttökelpoiseen muotoon tai niiden määrät huomattavasti lisääntyvät. Muista alkoholijuomista poiketen olut sisältää humalaperäisiä aineita. Alueilla, joissa juomaveden laatu on kyseenalaista, olut on turvallinen juoma. Oluen on todettu alentavan erilaisten sairauksien esiintymisriskiä. Oluen sisältämät alkoholi, foolihappo, pyridoksiini ja peptidit vähentävät sydän- ja verisuonitautien puhkeamista. Alkoholi ja viljan kuitu ovat edullisia hyvän HDL-kolesterolin kannalta. Alkoholi alentaa myös aikuisiän diabetesriskiä. Biologisesti käyttökelpoiseen muotoon muuttunut viljan pii ja humalan myötä tulevat fytoestrogeenit hidastavat osteoporoosin esiintymistä. Antioksidatiivisten fenolien, foolihapon ja humalan fytoestrogeenien on todettu pienentävän riskiä erilaisten syöpien kehittymiselle. Oluen positiiviset vaikutukset tulevat parhaiten esille, kun olutta nautitaan kohtuullisesti normaalina osana ravintoa ja vältetään humalahakuista juomista.

AB - Olut on alkoholia sisältävä viljatuote, josta kohtuullisesti nautittuna saa alkoholin positiivisten vaikutusten lisäksi huomattavan osan päivittäisestä ravinto- ja hivenainetarpeista. Olut on erittäin hyvä B-vitamiinien ja mineraalien lähde. Useat viljan hivenkomponentit muuttuvat idätyksen aikana ravitsemuksen kannalta käyttökelpoiseen muotoon tai niiden määrät huomattavasti lisääntyvät. Muista alkoholijuomista poiketen olut sisältää humalaperäisiä aineita. Alueilla, joissa juomaveden laatu on kyseenalaista, olut on turvallinen juoma. Oluen on todettu alentavan erilaisten sairauksien esiintymisriskiä. Oluen sisältämät alkoholi, foolihappo, pyridoksiini ja peptidit vähentävät sydän- ja verisuonitautien puhkeamista. Alkoholi ja viljan kuitu ovat edullisia hyvän HDL-kolesterolin kannalta. Alkoholi alentaa myös aikuisiän diabetesriskiä. Biologisesti käyttökelpoiseen muotoon muuttunut viljan pii ja humalan myötä tulevat fytoestrogeenit hidastavat osteoporoosin esiintymistä. Antioksidatiivisten fenolien, foolihapon ja humalan fytoestrogeenien on todettu pienentävän riskiä erilaisten syöpien kehittymiselle. Oluen positiiviset vaikutukset tulevat parhaiten esille, kun olutta nautitaan kohtuullisesti normaalina osana ravintoa ja vältetään humalahakuista juomista.

M3 - Article

SP - 5

EP - 10

JO - Mallas ja Olut

JF - Mallas ja Olut

SN - 0356-3014

IS - 1

ER -

Home S. Terveydeksi - olutta! Mallas ja Olut. 2003;(1 ):5-10.