Terveydentilan pitkäaikaiset kotimittaukset palvelutalossa asuvilla ikäihmisillä

Juha Pärkkä, Juho Merilahti, Ilkka Korhonen, Esko Malm, Heidi Similä, Jouni Kaartinen, Paula Paavilainen

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Abstract

Terveydentilan pitkäaikaista mittaamista kotioloissa on tutkittu pitkään ja jotkin laitteet, kuten verenpainemittari ja vaaka, ovat yleistyneet kotikäytössä myös ikääntyneillä. Terveydentilan mittaamiseen kotioloissa on kuitenkin saatavilla laitteistoa, joka ei ole vielä yleistynyt ikääntyneiden arjessa. Oulun Caritas-Kodissa tehdyssä tutkimuksessa ikääntyneet palvelutaloasukkaat käyttivät useita terveydentilaa mittaavia laitteita ja arvioivat niiden käytettävyyttä ja tarpeellisuutta omassa arjessaan. Käytettävyystutkimus oli osa laajempaa VTT:n koordinoimaa WSense-tutkimushanketta, joka kuuluu Tekesin FinnWell -ohjelmaan.
Original languageFinnish
Pages (from-to)164
JournalGerontologia
Issue number2
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeB1 Article in a scientific magazine
EventGerontologia 2007 - Oulu, Finland
Duration: 4 May 20075 May 2007

Keywords

  • long-term wellness monitoring

Cite this

Pärkkä, Juha ; Merilahti, Juho ; Korhonen, Ilkka ; Malm, Esko ; Similä, Heidi ; Kaartinen, Jouni ; Paavilainen, Paula. / Terveydentilan pitkäaikaiset kotimittaukset palvelutalossa asuvilla ikäihmisillä. In: Gerontologia. 2007 ; No. 2. pp. 164.
@article{4df3711e63984e739ef4ad194e8069fc,
title = "Terveydentilan pitk{\"a}aikaiset kotimittaukset palvelutalossa asuvilla ik{\"a}ihmisill{\"a}",
abstract = "Terveydentilan pitk{\"a}aikaista mittaamista kotioloissa on tutkittu pitk{\"a}{\"a}n ja jotkin laitteet, kuten verenpainemittari ja vaaka, ovat yleistyneet kotik{\"a}yt{\"o}ss{\"a} my{\"o}s ik{\"a}{\"a}ntyneill{\"a}. Terveydentilan mittaamiseen kotioloissa on kuitenkin saatavilla laitteistoa, joka ei ole viel{\"a} yleistynyt ik{\"a}{\"a}ntyneiden arjessa. Oulun Caritas-Kodissa tehdyss{\"a} tutkimuksessa ik{\"a}{\"a}ntyneet palvelutaloasukkaat k{\"a}yttiv{\"a}t useita terveydentilaa mittaavia laitteita ja arvioivat niiden k{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} ja tarpeellisuutta omassa arjessaan. K{\"a}ytett{\"a}vyystutkimus oli osa laajempaa VTT:n koordinoimaa WSense-tutkimushanketta, joka kuuluu Tekesin FinnWell -ohjelmaan.",
keywords = "long-term wellness monitoring",
author = "Juha P{\"a}rkk{\"a} and Juho Merilahti and Ilkka Korhonen and Esko Malm and Heidi Simil{\"a} and Jouni Kaartinen and Paula Paavilainen",
note = "Project code: 1259",
year = "2007",
language = "Finnish",
pages = "164",
journal = "Gerontologia",
issn = "0784-0039",
number = "2",

}

Terveydentilan pitkäaikaiset kotimittaukset palvelutalossa asuvilla ikäihmisillä. / Pärkkä, Juha; Merilahti, Juho; Korhonen, Ilkka; Malm, Esko; Similä, Heidi; Kaartinen, Jouni; Paavilainen, Paula.

In: Gerontologia, No. 2, 2007, p. 164.

Research output: Contribution to journalArticleScientific

TY - JOUR

T1 - Terveydentilan pitkäaikaiset kotimittaukset palvelutalossa asuvilla ikäihmisillä

AU - Pärkkä, Juha

AU - Merilahti, Juho

AU - Korhonen, Ilkka

AU - Malm, Esko

AU - Similä, Heidi

AU - Kaartinen, Jouni

AU - Paavilainen, Paula

N1 - Project code: 1259

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Terveydentilan pitkäaikaista mittaamista kotioloissa on tutkittu pitkään ja jotkin laitteet, kuten verenpainemittari ja vaaka, ovat yleistyneet kotikäytössä myös ikääntyneillä. Terveydentilan mittaamiseen kotioloissa on kuitenkin saatavilla laitteistoa, joka ei ole vielä yleistynyt ikääntyneiden arjessa. Oulun Caritas-Kodissa tehdyssä tutkimuksessa ikääntyneet palvelutaloasukkaat käyttivät useita terveydentilaa mittaavia laitteita ja arvioivat niiden käytettävyyttä ja tarpeellisuutta omassa arjessaan. Käytettävyystutkimus oli osa laajempaa VTT:n koordinoimaa WSense-tutkimushanketta, joka kuuluu Tekesin FinnWell -ohjelmaan.

AB - Terveydentilan pitkäaikaista mittaamista kotioloissa on tutkittu pitkään ja jotkin laitteet, kuten verenpainemittari ja vaaka, ovat yleistyneet kotikäytössä myös ikääntyneillä. Terveydentilan mittaamiseen kotioloissa on kuitenkin saatavilla laitteistoa, joka ei ole vielä yleistynyt ikääntyneiden arjessa. Oulun Caritas-Kodissa tehdyssä tutkimuksessa ikääntyneet palvelutaloasukkaat käyttivät useita terveydentilaa mittaavia laitteita ja arvioivat niiden käytettävyyttä ja tarpeellisuutta omassa arjessaan. Käytettävyystutkimus oli osa laajempaa VTT:n koordinoimaa WSense-tutkimushanketta, joka kuuluu Tekesin FinnWell -ohjelmaan.

KW - long-term wellness monitoring

M3 - Article

SP - 164

JO - Gerontologia

JF - Gerontologia

SN - 0784-0039

IS - 2

ER -