Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus

Kai Nordlund, Pekka Maijala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiedotteessa käsitellään työturvallisuuden kannalta keskeisiä teurastus- ja lihanjalostuskoneita ja -laitteita. Niitä tutkittiin lähinnä käyttöturvallisuuden ja toiminnan häiriöttömyyden kannalta. Tutkimuksen tulokset on esitetty siinä muodossa, että ne palvelisivat sekä koneiden käyttäjiä, alan yritysten työsuojeluhenkilöstöä ja työnjohtoa että koneiden suunnittelijoita ja valmistajia. Tutkitut koneet on valittu aikaisemmin tehdyn teurastus- ja lihanjalostusalan tapaturmatutkimuksen pohjalta. Tarkasteltavina koneina ja laitteina ovat kuljetusvaunut, nosto- ja vetolaitteet, kamarakoneet, nylkykoneet, vuodanvetolaitteet, sahat, makkararuiskut, viipalointikoneet, lihamyllyt ja annostelu- ja pakkauskoneet. Niitä tutkittiin turvallisuusanalyysin menetelmillä. Tiedotteessa selostetaan tutkittujen koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteet, havaitut tapaturmavaaroja aiheuttavat tekijät sekä tutkimuksen yhteydessä esille tulleet turvallistamisehdotukset.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages119
ISBN (Print)951-38-2048-3
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number321
ISSN0358-5085

Keywords

  • slaughterhouses
  • occupational safety
  • accident prevention

Cite this

Nordlund, K., & Maijala, P. (1984). Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 321
Nordlund, Kai ; Maijala, Pekka. / Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 119 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 321).
@book{6f2797b7b5e243358f36a66022053b38,
title = "Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden k{\"a}ytt{\"o}turvallisuus",
abstract = "Tiedotteessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n ty{\"o}turvallisuuden kannalta keskeisi{\"a} teurastus- ja lihanjalostuskoneita ja -laitteita. Niit{\"a} tutkittiin l{\"a}hinn{\"a} k{\"a}ytt{\"o}turvallisuuden ja toiminnan h{\"a}iri{\"o}tt{\"o}myyden kannalta. Tutkimuksen tulokset on esitetty siin{\"a} muodossa, ett{\"a} ne palvelisivat sek{\"a} koneiden k{\"a}ytt{\"a}ji{\"a}, alan yritysten ty{\"o}suojeluhenkil{\"o}st{\"o}{\"a} ja ty{\"o}njohtoa ett{\"a} koneiden suunnittelijoita ja valmistajia. Tutkitut koneet on valittu aikaisemmin tehdyn teurastus- ja lihanjalostusalan tapaturmatutkimuksen pohjalta. Tarkasteltavina koneina ja laitteina ovat kuljetusvaunut, nosto- ja vetolaitteet, kamarakoneet, nylkykoneet, vuodanvetolaitteet, sahat, makkararuiskut, viipalointikoneet, lihamyllyt ja annostelu- ja pakkauskoneet. Niit{\"a} tutkittiin turvallisuusanalyysin menetelmill{\"a}. Tiedotteessa selostetaan tutkittujen koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteet, havaitut tapaturmavaaroja aiheuttavat tekij{\"a}t sek{\"a} tutkimuksen yhteydess{\"a} esille tulleet turvallistamisehdotukset.",
keywords = "slaughterhouses, occupational safety, accident prevention",
author = "Kai Nordlund and Pekka Maijala",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2048-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "321",
address = "Finland",

}

Nordlund, K & Maijala, P 1984, Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 321, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus. / Nordlund, Kai; Maijala, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 119 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 321).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus

AU - Nordlund, Kai

AU - Maijala, Pekka

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Tiedotteessa käsitellään työturvallisuuden kannalta keskeisiä teurastus- ja lihanjalostuskoneita ja -laitteita. Niitä tutkittiin lähinnä käyttöturvallisuuden ja toiminnan häiriöttömyyden kannalta. Tutkimuksen tulokset on esitetty siinä muodossa, että ne palvelisivat sekä koneiden käyttäjiä, alan yritysten työsuojeluhenkilöstöä ja työnjohtoa että koneiden suunnittelijoita ja valmistajia. Tutkitut koneet on valittu aikaisemmin tehdyn teurastus- ja lihanjalostusalan tapaturmatutkimuksen pohjalta. Tarkasteltavina koneina ja laitteina ovat kuljetusvaunut, nosto- ja vetolaitteet, kamarakoneet, nylkykoneet, vuodanvetolaitteet, sahat, makkararuiskut, viipalointikoneet, lihamyllyt ja annostelu- ja pakkauskoneet. Niitä tutkittiin turvallisuusanalyysin menetelmillä. Tiedotteessa selostetaan tutkittujen koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteet, havaitut tapaturmavaaroja aiheuttavat tekijät sekä tutkimuksen yhteydessä esille tulleet turvallistamisehdotukset.

AB - Tiedotteessa käsitellään työturvallisuuden kannalta keskeisiä teurastus- ja lihanjalostuskoneita ja -laitteita. Niitä tutkittiin lähinnä käyttöturvallisuuden ja toiminnan häiriöttömyyden kannalta. Tutkimuksen tulokset on esitetty siinä muodossa, että ne palvelisivat sekä koneiden käyttäjiä, alan yritysten työsuojeluhenkilöstöä ja työnjohtoa että koneiden suunnittelijoita ja valmistajia. Tutkitut koneet on valittu aikaisemmin tehdyn teurastus- ja lihanjalostusalan tapaturmatutkimuksen pohjalta. Tarkasteltavina koneina ja laitteina ovat kuljetusvaunut, nosto- ja vetolaitteet, kamarakoneet, nylkykoneet, vuodanvetolaitteet, sahat, makkararuiskut, viipalointikoneet, lihamyllyt ja annostelu- ja pakkauskoneet. Niitä tutkittiin turvallisuusanalyysin menetelmillä. Tiedotteessa selostetaan tutkittujen koneiden ja laitteiden toimintaperiaatteet, havaitut tapaturmavaaroja aiheuttavat tekijät sekä tutkimuksen yhteydessä esille tulleet turvallistamisehdotukset.

KW - slaughterhouses

KW - occupational safety

KW - accident prevention

M3 - Report

SN - 951-38-2048-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Nordlund K, Maijala P. Teurastus- ja lihanjalostuskoneiden käyttöturvallisuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 119 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 321).