Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle: Diplomityö

Translated title of the contribution: The development of an internal testing process for a bluetooth product: Master's thesis

Katja Pulkkinen

Research output: ThesisMaster's thesis

Abstract

BlueGiga Technologies on uusi Bluetooth -teknologiaa soveltava pk-yritys. Yrityksen tuotekehitysprosessia täydentämään tarvittiin testausprosessi. Testausprosessin luominen oli haastavaa, koska Bluetooth -teknologia on uutta ja yritys on vielä nuori. Lisäksi se integroi kovo- ja ohjelmistokomponentteja tuotteissaan. Testaus aloitettiin evaluoimalla standardinmukaista tapaa dokumentoida testit. Tämän jälkeen tutkittiin BlueGigan ohjelmistokehitysprosessin suhdetta olemassa oleviin ohjelmistokehitysprosesseihin. Samanaikaisesti perehdyttiin Bluetooth -kvalifikaation testaukselle asettamiin vaatimuksiin. Tämän seurauksena TTCN:ää kokeiltiin helppolukuisen testitapauksen määrittelyssä. Käyttötapauksiin perustuvan testauksen sopivuutta Wireless Remote Access Platform:in (WRAP) testaamiseen arvioitiin kokeilemalla sitä Man-to-Machine -käyttötapauksen testaamisessa. Yllämainittujen tehtävien aikana kerätyn tiedon ja hankittujen kokemusten pohjalta laadittiin testausprosessi, joka kattaa yksikkö-, integraatio- ja järjestelmätason testauksen. Painopiste on järjestelmätason testauksessa. Prosessi määrittelee myös vastuuhenkilön tai -henkilöt eri testaustasoille.
Original languageFinnish
QualificationMaster Degree
Awarding Institution
  • Lappeenranta University of Technology
Place of PublicationLappeenranta
Publisher
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeG2 Master's thesis, polytechnic Master's thesis

Fingerprint

Technology

Keywords

  • testing
  • testing process
  • usage-based testing
  • Bluetooth qualification

Cite this

Pulkkinen, K. (2002). Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle: Diplomityö. Lappeenranta: Lappeenranta University of Technology.
Pulkkinen, Katja. / Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle : Diplomityö. Lappeenranta : Lappeenranta University of Technology, 2002. 75 p.
@phdthesis{e11ef55b4c2c41a08c7da8f6073baec0,
title = "Sis{\"a}isen testausprosessin kehitt{\"a}minen bluetooth-tuotteelle: Diplomity{\"o}",
abstract = "BlueGiga Technologies on uusi Bluetooth -teknologiaa soveltava pk-yritys. Yrityksen tuotekehitysprosessia t{\"a}ydent{\"a}m{\"a}{\"a}n tarvittiin testausprosessi. Testausprosessin luominen oli haastavaa, koska Bluetooth -teknologia on uutta ja yritys on viel{\"a} nuori. Lis{\"a}ksi se integroi kovo- ja ohjelmistokomponentteja tuotteissaan. Testaus aloitettiin evaluoimalla standardinmukaista tapaa dokumentoida testit. T{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen tutkittiin BlueGigan ohjelmistokehitysprosessin suhdetta olemassa oleviin ohjelmistokehitysprosesseihin. Samanaikaisesti perehdyttiin Bluetooth -kvalifikaation testaukselle asettamiin vaatimuksiin. T{\"a}m{\"a}n seurauksena TTCN:{\"a}{\"a} kokeiltiin helppolukuisen testitapauksen m{\"a}{\"a}rittelyss{\"a}. K{\"a}ytt{\"o}tapauksiin perustuvan testauksen sopivuutta Wireless Remote Access Platform:in (WRAP) testaamiseen arvioitiin kokeilemalla sit{\"a} Man-to-Machine -k{\"a}ytt{\"o}tapauksen testaamisessa. Yll{\"a}mainittujen teht{\"a}vien aikana ker{\"a}tyn tiedon ja hankittujen kokemusten pohjalta laadittiin testausprosessi, joka kattaa yksikk{\"o}-, integraatio- ja j{\"a}rjestelm{\"a}tason testauksen. Painopiste on j{\"a}rjestelm{\"a}tason testauksessa. Prosessi m{\"a}{\"a}rittelee my{\"o}s vastuuhenkil{\"o}n tai -henkil{\"o}t eri testaustasoille.",
keywords = "testing, testing process, usage-based testing, Bluetooth qualification",
author = "Katja Pulkkinen",
note = "CA: TTE diplomity{\"o} Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu LTKK, Tietotekniikan osasto, Tietojenk{\"a}sittelytekniikan laitos 70 s. + liitt. 5 s.",
year = "2002",
language = "Finnish",
publisher = "Lappeenranta University of Technology",
address = "Finland",
school = "Lappeenranta University of Technology",

}

Pulkkinen, K 2002, 'Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle: Diplomityö', Master Degree, Lappeenranta University of Technology , Lappeenranta.

Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle : Diplomityö. / Pulkkinen, Katja.

Lappeenranta : Lappeenranta University of Technology, 2002. 75 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

TY - THES

T1 - Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle

T2 - Diplomityö

AU - Pulkkinen, Katja

N1 - CA: TTE diplomityö Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu LTKK, Tietotekniikan osasto, Tietojenkäsittelytekniikan laitos 70 s. + liitt. 5 s.

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - BlueGiga Technologies on uusi Bluetooth -teknologiaa soveltava pk-yritys. Yrityksen tuotekehitysprosessia täydentämään tarvittiin testausprosessi. Testausprosessin luominen oli haastavaa, koska Bluetooth -teknologia on uutta ja yritys on vielä nuori. Lisäksi se integroi kovo- ja ohjelmistokomponentteja tuotteissaan. Testaus aloitettiin evaluoimalla standardinmukaista tapaa dokumentoida testit. Tämän jälkeen tutkittiin BlueGigan ohjelmistokehitysprosessin suhdetta olemassa oleviin ohjelmistokehitysprosesseihin. Samanaikaisesti perehdyttiin Bluetooth -kvalifikaation testaukselle asettamiin vaatimuksiin. Tämän seurauksena TTCN:ää kokeiltiin helppolukuisen testitapauksen määrittelyssä. Käyttötapauksiin perustuvan testauksen sopivuutta Wireless Remote Access Platform:in (WRAP) testaamiseen arvioitiin kokeilemalla sitä Man-to-Machine -käyttötapauksen testaamisessa. Yllämainittujen tehtävien aikana kerätyn tiedon ja hankittujen kokemusten pohjalta laadittiin testausprosessi, joka kattaa yksikkö-, integraatio- ja järjestelmätason testauksen. Painopiste on järjestelmätason testauksessa. Prosessi määrittelee myös vastuuhenkilön tai -henkilöt eri testaustasoille.

AB - BlueGiga Technologies on uusi Bluetooth -teknologiaa soveltava pk-yritys. Yrityksen tuotekehitysprosessia täydentämään tarvittiin testausprosessi. Testausprosessin luominen oli haastavaa, koska Bluetooth -teknologia on uutta ja yritys on vielä nuori. Lisäksi se integroi kovo- ja ohjelmistokomponentteja tuotteissaan. Testaus aloitettiin evaluoimalla standardinmukaista tapaa dokumentoida testit. Tämän jälkeen tutkittiin BlueGigan ohjelmistokehitysprosessin suhdetta olemassa oleviin ohjelmistokehitysprosesseihin. Samanaikaisesti perehdyttiin Bluetooth -kvalifikaation testaukselle asettamiin vaatimuksiin. Tämän seurauksena TTCN:ää kokeiltiin helppolukuisen testitapauksen määrittelyssä. Käyttötapauksiin perustuvan testauksen sopivuutta Wireless Remote Access Platform:in (WRAP) testaamiseen arvioitiin kokeilemalla sitä Man-to-Machine -käyttötapauksen testaamisessa. Yllämainittujen tehtävien aikana kerätyn tiedon ja hankittujen kokemusten pohjalta laadittiin testausprosessi, joka kattaa yksikkö-, integraatio- ja järjestelmätason testauksen. Painopiste on järjestelmätason testauksessa. Prosessi määrittelee myös vastuuhenkilön tai -henkilöt eri testaustasoille.

KW - testing

KW - testing process

KW - usage-based testing

KW - Bluetooth qualification

M3 - Master's thesis

PB - Lappeenranta University of Technology

CY - Lappeenranta

ER -

Pulkkinen K. Sisäisen testausprosessin kehittäminen bluetooth-tuotteelle: Diplomityö. Lappeenranta: Lappeenranta University of Technology, 2002. 75 p.