Abstract
Kokemuksen ja aikaisempien tutkimusten perusteella ohran
varastointiolosuhteet tiedetään tärkeiksi. Tieto kuivauksen ja
varastointiolosuhteiden vaikutuksesta ohran tasalaatuisuuteen on kuitenkin
ollut puutteellista. Lisäksi Suomen varastointiolosuhteet poikkeavat
huomattavasti monesta muusta mallasohran viljelymaasta. Kemira GrowHown,
Polttimo Yhtiöiden, Viking Maltin, Ravintoraision ja Tekesin rahoittamassa
projektissa "Menetelmät tasalaatuisen mallasohran tuotantoon" selvitettiin
suomalaisen mallasohran käytännön varastointiolot. Tutkimus vahvisti sen, että
Suomessa mallasohra yleensä kuivataan ja jäähdytetään riittävästi. Ohran
riittävä kuivaaminen, jäähdytys ja huolellinen varastointi rajoittaa mikrobien
aiheuttamaa tuhoa pitkäaikaisen varastoinnin aikana sekä estää mahdollisten
hometoksiinien muodostumisen. Kuivaus nopeuttaa myös dormanssin purkautumista.
Mikäli ohraa ei pystytä jäähdyttämään riittävästi ennen siiloon siirtämistä,
on erityisen tärkeää varmistaa, etta ohra kuivataan tarpeeksi kuivaksi (<13,5%
kosteus) mikrobiologisten riskien välttämiseksi.
Translated title of the contribution | The effect of storage conditions on malting barley quality |
---|---|
Original language | Finnish |
Pages (from-to) | 133-140 |
Journal | Mallas ja Olut |
Issue number | 5 |
Publication status | Published - 2003 |
MoE publication type | D1 Article in a trade journal |
Keywords
- malting