Mallasohran varastointiolosuhteet ja niiden vaikutus ohran laatuun

Translated title of the contribution: The effect of storage conditions on malting barley quality

Annika Wilhelmson, Hannu Mikkola, Arja Laitila, Pekka Reinikainen, Juhani Olkku, Erja Kotaviita, Silja Home

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Kokemuksen ja aikaisempien tutkimusten perusteella ohran varastointiolosuhteet tiedetään tärkeiksi. Tieto kuivauksen ja varastointiolosuhteiden vaikutuksesta ohran tasalaatuisuuteen on kuitenkin ollut puutteellista. Lisäksi Suomen varastointiolosuhteet poikkeavat huomattavasti monesta muusta mallasohran viljelymaasta. Kemira GrowHown, Polttimo Yhtiöiden, Viking Maltin, Ravintoraision ja Tekesin rahoittamassa projektissa "Menetelmät tasalaatuisen mallasohran tuotantoon" selvitettiin suomalaisen mallasohran käytännön varastointiolot. Tutkimus vahvisti sen, että Suomessa mallasohra yleensä kuivataan ja jäähdytetään riittävästi. Ohran riittävä kuivaaminen, jäähdytys ja huolellinen varastointi rajoittaa mikrobien aiheuttamaa tuhoa pitkäaikaisen varastoinnin aikana sekä estää mahdollisten hometoksiinien muodostumisen. Kuivaus nopeuttaa myös dormanssin purkautumista. Mikäli ohraa ei pystytä jäähdyttämään riittävästi ennen siiloon siirtämistä, on erityisen tärkeää varmistaa, etta ohra kuivataan tarpeeksi kuivaksi (<13,5% kosteus) mikrobiologisten riskien välttämiseksi.
Translated title of the contributionThe effect of storage conditions on malting barley quality
Original languageFinnish
Pages (from-to)133-140
JournalMallas ja Olut
Issue number5
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • malting

Fingerprint Dive into the research topics of 'The effect of storage conditions on malting barley quality'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this