Laajojen tuotantojärjestelmien turvallisuus

Translated title of the contribution: The safety of large manufacturing systems

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Koneautomaatiojärjestelmiä kootaan yhä laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyritään ratkaisemaan laajassa järjestelmässä kokonaisuutena siten, että automaatiojärjestelmän käyttämä alue rajataan muusta ympäristöstä. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausjärjestelmiä ja menetelmiä, joita käytetään laajojen automaatiojärjestelmien turvallisuusteknisinä ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu teräsrullien ja kuvaputkien pakkausjärjestelmää sekä joustavien tuotantojärjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)10-11
  JournalTeollisuuden näytelehti
  Issue number7
  Publication statusPublished - 2000
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{c6adcb2dbf2840c69abde5419371c00d,
  title = "Laajojen tuotantoj{\"a}rjestelmien turvallisuus",
  abstract = "Koneautomaatioj{\"a}rjestelmi{\"a} kootaan yh{\"a} laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyrit{\"a}{\"a}n ratkaisemaan laajassa j{\"a}rjestelm{\"a}ss{\"a} kokonaisuutena siten, ett{\"a} automaatioj{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"a}m{\"a} alue rajataan muusta ymp{\"a}rist{\"o}st{\"a}. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausj{\"a}rjestelmi{\"a} ja menetelmi{\"a}, joita k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n laajojen automaatioj{\"a}rjestelmien turvallisuusteknisin{\"a} ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu ter{\"a}srullien ja kuvaputkien pakkausj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} sek{\"a} joustavien tuotantoj{\"a}rjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.",
  author = "Timo Malm",
  year = "2000",
  language = "Finnish",
  pages = "10--11",
  journal = "Teollisuuden n{\"a}ytelehti",
  issn = "0780-7090",
  number = "7",

  }

  Laajojen tuotantojärjestelmien turvallisuus. / Malm, Timo.

  In: Teollisuuden näytelehti, No. 7, 2000, p. 10-11.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Laajojen tuotantojärjestelmien turvallisuus

  AU - Malm, Timo

  PY - 2000

  Y1 - 2000

  N2 - Koneautomaatiojärjestelmiä kootaan yhä laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyritään ratkaisemaan laajassa järjestelmässä kokonaisuutena siten, että automaatiojärjestelmän käyttämä alue rajataan muusta ympäristöstä. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausjärjestelmiä ja menetelmiä, joita käytetään laajojen automaatiojärjestelmien turvallisuusteknisinä ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu teräsrullien ja kuvaputkien pakkausjärjestelmää sekä joustavien tuotantojärjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.

  AB - Koneautomaatiojärjestelmiä kootaan yhä laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyritään ratkaisemaan laajassa järjestelmässä kokonaisuutena siten, että automaatiojärjestelmän käyttämä alue rajataan muusta ympäristöstä. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausjärjestelmiä ja menetelmiä, joita käytetään laajojen automaatiojärjestelmien turvallisuusteknisinä ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu teräsrullien ja kuvaputkien pakkausjärjestelmää sekä joustavien tuotantojärjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.

  M3 - Article

  SP - 10

  EP - 11

  JO - Teollisuuden näytelehti

  JF - Teollisuuden näytelehti

  SN - 0780-7090

  IS - 7

  ER -