Laajojen tuotantojärjestelmien turvallisuus

Translated title of the contribution: The safety of large manufacturing systems

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Koneautomaatiojärjestelmiä kootaan yhä laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyritään ratkaisemaan laajassa järjestelmässä kokonaisuutena siten, että automaatiojärjestelmän käyttämä alue rajataan muusta ympäristöstä. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausjärjestelmiä ja menetelmiä, joita käytetään laajojen automaatiojärjestelmien turvallisuusteknisinä ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu teräsrullien ja kuvaputkien pakkausjärjestelmää sekä joustavien tuotantojärjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-11
JournalTeollisuuden näytelehti
Issue number7
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{c6adcb2dbf2840c69abde5419371c00d,
title = "Laajojen tuotantoj{\"a}rjestelmien turvallisuus",
abstract = "Koneautomaatioj{\"a}rjestelmi{\"a} kootaan yh{\"a} laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyrit{\"a}{\"a}n ratkaisemaan laajassa j{\"a}rjestelm{\"a}ss{\"a} kokonaisuutena siten, ett{\"a} automaatioj{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"a}m{\"a} alue rajataan muusta ymp{\"a}rist{\"o}st{\"a}. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausj{\"a}rjestelmi{\"a} ja menetelmi{\"a}, joita k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n laajojen automaatioj{\"a}rjestelmien turvallisuusteknisin{\"a} ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu ter{\"a}srullien ja kuvaputkien pakkausj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} sek{\"a} joustavien tuotantoj{\"a}rjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.",
author = "Timo Malm",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "10--11",
journal = "Teollisuuden n{\"a}ytelehti",
issn = "0780-7090",
number = "7",

}

Laajojen tuotantojärjestelmien turvallisuus. / Malm, Timo.

In: Teollisuuden näytelehti, No. 7, 2000, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Laajojen tuotantojärjestelmien turvallisuus

AU - Malm, Timo

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Koneautomaatiojärjestelmiä kootaan yhä laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyritään ratkaisemaan laajassa järjestelmässä kokonaisuutena siten, että automaatiojärjestelmän käyttämä alue rajataan muusta ympäristöstä. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausjärjestelmiä ja menetelmiä, joita käytetään laajojen automaatiojärjestelmien turvallisuusteknisinä ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu teräsrullien ja kuvaputkien pakkausjärjestelmää sekä joustavien tuotantojärjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.

AB - Koneautomaatiojärjestelmiä kootaan yhä laajemmaksi kokonaisuuksiksi. Turvallisuusongelmat pyritään ratkaisemaan laajassa järjestelmässä kokonaisuutena siten, että automaatiojärjestelmän käyttämä alue rajataan muusta ympäristöstä. Hankkeessa on tarkasteltu laitteita, ohjausjärjestelmiä ja menetelmiä, joita käytetään laajojen automaatiojärjestelmien turvallisuusteknisinä ratkaisuina. Aiemmin tarkasteltu teräsrullien ja kuvaputkien pakkausjärjestelmää sekä joustavien tuotantojärjestelmien lataus- ja purkupaikkoja. Nyt tutkimuskohteena on paperitehtaiden pakkauslinjonen turvallisuus.

M3 - Article

SP - 10

EP - 11

JO - Teollisuuden näytelehti

JF - Teollisuuden näytelehti

SN - 0780-7090

IS - 7

ER -