Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari

Translated title of the contribution: The Yearbook 2003 of the Finnish Wood Energy Technology Programme

Eija Alakangas (Editor), Niina Holviala (Editor)

Research output: Book/ReportBook (editor)

Abstract

Puuenergian teknologiaohjelmassa kehitettiin metsähakkeen suurimittaisia tuotantoketjuja ja niihin liittyviä teknologioita. Kehitystyössä tähdennettiin tuotantokustannusten alentamista, toimitusvarmuutta ja metsähakkeen laadun parantamista. Ohjelmassa on kehitetty hakkeen suurkäyttäjille erinomaisesti soveltuvaa risutukkitekniikkaa, joka on nopeasti yleistynyt Suomessa ja leviämässä vientituotteeksi. Metsähakkeen raaka-ainepohja on laajentunut ohjelman aikana päätehakkuiden tähteistä nuorten metsien harvennuspuuhun ja kantomurskeeseen. Ohjelman kokonaislaajuus oli noin 42 miljoonaa euroa ja siihen osallistui 53 yritystä ja 27 tutkimusyksikköä. Tässä ohjelman neljännessä vuosikirjassa esitellään 31:n käynnissä olevan projektin tuloksia vuosilta 2002-2003. Ohjelmaan on liitetty Puupolttoaineiden pientuotannon ja -käytön panostusalue vuonna 2002. Siinä kehitetään korkeatasoista osaamista koko puupolttoaineiden pienkäytön liiketoimintaketjuun: polttoaineen hankinnasta, käsittelystä, varastoinnista ja logistiikasta sen käyttöön ja lämmöntuotantoon. Kirjan lopussa esitellään tämän panostusalueen projektien ensimmäisiä tuloksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages430
ISBN (Electronic)951-38-6288-7
ISBN (Print)951-38-6287-9
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeC2 Edited books
EventPuuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari - Jyväskylä, Finland
Duration: 17 Mar 200418 Mar 2004

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number231
ISSN0357-9387

Fingerprint

energy

Keywords

 • biomass
 • bioenergy
 • biofuels
 • wood
 • energy wood
 • wood fuels
 • wood residues
 • logging residues
 • wood chips
 • bark
 • harvesting
 • chipping
 • thinnings
 • mixed fuels
 • crushing
 • transportation
 • storage
 • quality control
 • processing
 • fuel supply
 • energy production
 • co-combustion
 • environmental impacts
 • stoves
 • boilers
 • firewood
 • emissions

Cite this

Alakangas, E., & Holviala, N. (Eds.) (2004). Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari . Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 231
Alakangas, Eija (Editor) ; Holviala, Niina (Editor). / Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003 : Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari . Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 430 p. (VTT Symposium; No. 231).
@book{0d22f8ef46a94a188e86f9dc4ff7a079,
title = "Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari",
abstract = "Puuenergian teknologiaohjelmassa kehitettiin mets{\"a}hakkeen suurimittaisia tuotantoketjuja ja niihin liittyvi{\"a} teknologioita. Kehitysty{\"o}ss{\"a} t{\"a}hdennettiin tuotantokustannusten alentamista, toimitusvarmuutta ja mets{\"a}hakkeen laadun parantamista. Ohjelmassa on kehitetty hakkeen suurk{\"a}ytt{\"a}jille erinomaisesti soveltuvaa risutukkitekniikkaa, joka on nopeasti yleistynyt Suomessa ja levi{\"a}m{\"a}ss{\"a} vientituotteeksi. Mets{\"a}hakkeen raaka-ainepohja on laajentunut ohjelman aikana p{\"a}{\"a}tehakkuiden t{\"a}hteist{\"a} nuorten metsien harvennuspuuhun ja kantomurskeeseen. Ohjelman kokonaislaajuus oli noin 42 miljoonaa euroa ja siihen osallistui 53 yrityst{\"a} ja 27 tutkimusyksikk{\"o}{\"a}. T{\"a}ss{\"a} ohjelman nelj{\"a}nness{\"a} vuosikirjassa esitell{\"a}{\"a}n 31:n k{\"a}ynniss{\"a} olevan projektin tuloksia vuosilta 2002-2003. Ohjelmaan on liitetty Puupolttoaineiden pientuotannon ja -k{\"a}yt{\"o}n panostusalue vuonna 2002. Siin{\"a} kehitet{\"a}{\"a}n korkeatasoista osaamista koko puupolttoaineiden pienk{\"a}yt{\"o}n liiketoimintaketjuun: polttoaineen hankinnasta, k{\"a}sittelyst{\"a}, varastoinnista ja logistiikasta sen k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n ja l{\"a}mm{\"o}ntuotantoon. Kirjan lopussa esitell{\"a}{\"a}n t{\"a}m{\"a}n panostusalueen projektien ensimm{\"a}isi{\"a} tuloksia.",
keywords = "biomass, bioenergy, biofuels, wood, energy wood, wood fuels, wood residues, logging residues, wood chips, bark, harvesting, chipping, thinnings, mixed fuels, crushing, transportation, storage, quality control, processing, fuel supply, energy production, co-combustion, environmental impacts, stoves, boilers, firewood, emissions",
editor = "Eija Alakangas and Niina Holviala",
note = "Project code: C4SU0005",
year = "2004",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-6287-9",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "231",
address = "Finland",

}

Alakangas, E & Holviala, N (eds) 2004, Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari . VTT Symposium, no. 231, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003 : Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari . / Alakangas, Eija (Editor); Holviala, Niina (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 430 p. (VTT Symposium; No. 231).

Research output: Book/ReportBook (editor)

TY - BOOK

T1 - Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003

T2 - Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari

A2 - Alakangas, Eija

A2 - Holviala, Niina

N1 - Project code: C4SU0005

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Puuenergian teknologiaohjelmassa kehitettiin metsähakkeen suurimittaisia tuotantoketjuja ja niihin liittyviä teknologioita. Kehitystyössä tähdennettiin tuotantokustannusten alentamista, toimitusvarmuutta ja metsähakkeen laadun parantamista. Ohjelmassa on kehitetty hakkeen suurkäyttäjille erinomaisesti soveltuvaa risutukkitekniikkaa, joka on nopeasti yleistynyt Suomessa ja leviämässä vientituotteeksi. Metsähakkeen raaka-ainepohja on laajentunut ohjelman aikana päätehakkuiden tähteistä nuorten metsien harvennuspuuhun ja kantomurskeeseen. Ohjelman kokonaislaajuus oli noin 42 miljoonaa euroa ja siihen osallistui 53 yritystä ja 27 tutkimusyksikköä. Tässä ohjelman neljännessä vuosikirjassa esitellään 31:n käynnissä olevan projektin tuloksia vuosilta 2002-2003. Ohjelmaan on liitetty Puupolttoaineiden pientuotannon ja -käytön panostusalue vuonna 2002. Siinä kehitetään korkeatasoista osaamista koko puupolttoaineiden pienkäytön liiketoimintaketjuun: polttoaineen hankinnasta, käsittelystä, varastoinnista ja logistiikasta sen käyttöön ja lämmöntuotantoon. Kirjan lopussa esitellään tämän panostusalueen projektien ensimmäisiä tuloksia.

AB - Puuenergian teknologiaohjelmassa kehitettiin metsähakkeen suurimittaisia tuotantoketjuja ja niihin liittyviä teknologioita. Kehitystyössä tähdennettiin tuotantokustannusten alentamista, toimitusvarmuutta ja metsähakkeen laadun parantamista. Ohjelmassa on kehitetty hakkeen suurkäyttäjille erinomaisesti soveltuvaa risutukkitekniikkaa, joka on nopeasti yleistynyt Suomessa ja leviämässä vientituotteeksi. Metsähakkeen raaka-ainepohja on laajentunut ohjelman aikana päätehakkuiden tähteistä nuorten metsien harvennuspuuhun ja kantomurskeeseen. Ohjelman kokonaislaajuus oli noin 42 miljoonaa euroa ja siihen osallistui 53 yritystä ja 27 tutkimusyksikköä. Tässä ohjelman neljännessä vuosikirjassa esitellään 31:n käynnissä olevan projektin tuloksia vuosilta 2002-2003. Ohjelmaan on liitetty Puupolttoaineiden pientuotannon ja -käytön panostusalue vuonna 2002. Siinä kehitetään korkeatasoista osaamista koko puupolttoaineiden pienkäytön liiketoimintaketjuun: polttoaineen hankinnasta, käsittelystä, varastoinnista ja logistiikasta sen käyttöön ja lämmöntuotantoon. Kirjan lopussa esitellään tämän panostusalueen projektien ensimmäisiä tuloksia.

KW - biomass

KW - bioenergy

KW - biofuels

KW - wood

KW - energy wood

KW - wood fuels

KW - wood residues

KW - logging residues

KW - wood chips

KW - bark

KW - harvesting

KW - chipping

KW - thinnings

KW - mixed fuels

KW - crushing

KW - transportation

KW - storage

KW - quality control

KW - processing

KW - fuel supply

KW - energy production

KW - co-combustion

KW - environmental impacts

KW - stoves

KW - boilers

KW - firewood

KW - emissions

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-6287-9

T3 - VTT Symposium

BT - Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Alakangas E, (ed.), Holviala N, (ed.). Puuenergian teknologiaohjelman vuosikirja 2003: Puuenergian teknologiaohjelman vuosiseminaari . Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 430 p. (VTT Symposium; No. 231).