Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa

Translated title of the contribution: Thermography is a fast and reliable inspection method for plastic composites

Arto Laine

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Lämpökuvaus on osoittautunut nopeaksi ja luotettavaksi menetelmäksi tarkastaa muovikomposiittirakenteita silloin, kun tarvitaan käytönaikaisia, ainetta rikkomattomia tarkastuksia tai kun tuotantolinjalla halutaan valvoa tuotteen laatua. Lämpökuvausta käytetään yleisesti ulkomailla varsinkin lentokoneteollisuudessa. Lämpökuvauksella pystytään havaitsemaan luotettavimmin delaminaatio-tyyppiset virheet, jotka ovat kooltaan suurempia kuin kappaleen paksuus, jos tarkasteltavan materiaalin lujitteena on lasikuitu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages27
ISBN (Print)951-38-3752-1
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1142
ISSN0358-5085

Fingerprint

thermography
composite materials
plastics
methodology

Keywords

  • plastic composites
  • inspection
  • non-destructive testing
  • thermal radiation
  • thermal camera

Cite this

Laine, A. (1990). Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1142
Laine, Arto. / Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 27 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1142).
@book{4e24b4cf7c20411e9b4791f953c0a5ea,
title = "L{\"a}mp{\"o}kuvauksen k{\"a}ytt{\"o} lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa",
abstract = "L{\"a}mp{\"o}kuvaus on osoittautunut nopeaksi ja luotettavaksi menetelm{\"a}ksi tarkastaa muovikomposiittirakenteita silloin, kun tarvitaan k{\"a}yt{\"o}naikaisia, ainetta rikkomattomia tarkastuksia tai kun tuotantolinjalla halutaan valvoa tuotteen laatua. L{\"a}mp{\"o}kuvausta k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n yleisesti ulkomailla varsinkin lentokoneteollisuudessa. L{\"a}mp{\"o}kuvauksella pystyt{\"a}{\"a}n havaitsemaan luotettavimmin delaminaatio-tyyppiset virheet, jotka ovat kooltaan suurempia kuin kappaleen paksuus, jos tarkasteltavan materiaalin lujitteena on lasikuitu.",
keywords = "plastic composites, inspection, non-destructive testing, thermal radiation, thermal camera",
author = "Arto Laine",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3752-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1142",
address = "Finland",

}

Laine, A 1990, Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1142, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa. / Laine, Arto.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 27 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1142).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa

AU - Laine, Arto

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Lämpökuvaus on osoittautunut nopeaksi ja luotettavaksi menetelmäksi tarkastaa muovikomposiittirakenteita silloin, kun tarvitaan käytönaikaisia, ainetta rikkomattomia tarkastuksia tai kun tuotantolinjalla halutaan valvoa tuotteen laatua. Lämpökuvausta käytetään yleisesti ulkomailla varsinkin lentokoneteollisuudessa. Lämpökuvauksella pystytään havaitsemaan luotettavimmin delaminaatio-tyyppiset virheet, jotka ovat kooltaan suurempia kuin kappaleen paksuus, jos tarkasteltavan materiaalin lujitteena on lasikuitu.

AB - Lämpökuvaus on osoittautunut nopeaksi ja luotettavaksi menetelmäksi tarkastaa muovikomposiittirakenteita silloin, kun tarvitaan käytönaikaisia, ainetta rikkomattomia tarkastuksia tai kun tuotantolinjalla halutaan valvoa tuotteen laatua. Lämpökuvausta käytetään yleisesti ulkomailla varsinkin lentokoneteollisuudessa. Lämpökuvauksella pystytään havaitsemaan luotettavimmin delaminaatio-tyyppiset virheet, jotka ovat kooltaan suurempia kuin kappaleen paksuus, jos tarkasteltavan materiaalin lujitteena on lasikuitu.

KW - plastic composites

KW - inspection

KW - non-destructive testing

KW - thermal radiation

KW - thermal camera

M3 - Report

SN - 951-38-3752-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Laine A. Lämpökuvauksen käyttö lujitemuovien ainetta rikkomattomassa tarkastuksessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 27 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1142).