Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin: Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta

  Research output: Contribution to journalArticleScientific

  Abstract

  Kirjoitus käsittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. Käsittelytapa painottaa uuden ymmärryksen ja tiedon luomiseen liittyviä näkökohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: "Dialogi, työ ja tulevaisuus", "Kestävä, hyväksyttävä kaivannaisteollisuus" ja "Ketterä kaupunki". Tapausten havaintoihin nojautuen esitetään käytännöllispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelmällisenä tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkittyä osaksi tulevaisuustiedon ja -ymmärryksen muodostamista osana moniäänistä, yhteiskunnallista kehittämistä.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)103-107
  JournalFutura
  Volume36
  Issue number3
  Publication statusPublished - 2017
  MoE publication typeB1 Article in a scientific magazine

  Keywords

  • drama interventions
  • futures studies
  • novel foresight methodologies

  Cite this

  @article{bf261497a428453f8141abf7226959d9,
  title = "Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin: Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta",
  abstract = "Kirjoitus k{\"a}sittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. K{\"a}sittelytapa painottaa uuden ymm{\"a}rryksen ja tiedon luomiseen liittyvi{\"a} n{\"a}k{\"o}kohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: {"}Dialogi, ty{\"o} ja tulevaisuus{"}, {"}Kest{\"a}v{\"a}, hyv{\"a}ksytt{\"a}v{\"a} kaivannaisteollisuus{"} ja {"}Ketter{\"a} kaupunki{"}. Tapausten havaintoihin nojautuen esitet{\"a}{\"a}n k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelm{\"a}llisen{\"a} tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkitty{\"a} osaksi tulevaisuustiedon ja -ymm{\"a}rryksen muodostamista osana moni{\"a}{\"a}nist{\"a}, yhteiskunnallista kehitt{\"a}mist{\"a}.",
  keywords = "drama interventions, futures studies, novel foresight methodologies",
  author = "Jouko Myllyoja",
  year = "2017",
  language = "Finnish",
  volume = "36",
  pages = "103--107",
  journal = "Futura",
  issn = "0785-5494",
  number = "3",

  }

  Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin : Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta. / Myllyoja, Jouko.

  In: Futura, Vol. 36, No. 3, 2017, p. 103-107.

  Research output: Contribution to journalArticleScientific

  TY - JOUR

  T1 - Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin

  T2 - Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta

  AU - Myllyoja, Jouko

  PY - 2017

  Y1 - 2017

  N2 - Kirjoitus käsittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. Käsittelytapa painottaa uuden ymmärryksen ja tiedon luomiseen liittyviä näkökohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: "Dialogi, työ ja tulevaisuus", "Kestävä, hyväksyttävä kaivannaisteollisuus" ja "Ketterä kaupunki". Tapausten havaintoihin nojautuen esitetään käytännöllispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelmällisenä tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkittyä osaksi tulevaisuustiedon ja -ymmärryksen muodostamista osana moniäänistä, yhteiskunnallista kehittämistä.

  AB - Kirjoitus käsittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. Käsittelytapa painottaa uuden ymmärryksen ja tiedon luomiseen liittyviä näkökohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: "Dialogi, työ ja tulevaisuus", "Kestävä, hyväksyttävä kaivannaisteollisuus" ja "Ketterä kaupunki". Tapausten havaintoihin nojautuen esitetään käytännöllispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelmällisenä tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkittyä osaksi tulevaisuustiedon ja -ymmärryksen muodostamista osana moniäänistä, yhteiskunnallista kehittämistä.

  KW - drama interventions

  KW - futures studies

  KW - novel foresight methodologies

  M3 - Article

  VL - 36

  SP - 103

  EP - 107

  JO - Futura

  JF - Futura

  SN - 0785-5494

  IS - 3

  ER -