Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin: Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Abstract

Kirjoitus käsittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. Käsittelytapa painottaa uuden ymmärryksen ja tiedon luomiseen liittyviä näkökohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: "Dialogi, työ ja tulevaisuus", "Kestävä, hyväksyttävä kaivannaisteollisuus" ja "Ketterä kaupunki". Tapausten havaintoihin nojautuen esitetään käytännöllispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelmällisenä tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkittyä osaksi tulevaisuustiedon ja -ymmärryksen muodostamista osana moniäänistä, yhteiskunnallista kehittämistä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)103-107
JournalFutura
Volume36
Issue number3
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeB1 Article in a scientific magazine

Keywords

  • drama interventions
  • futures studies
  • novel foresight methodologies

Cite this

@article{bf261497a428453f8141abf7226959d9,
title = "Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin: Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta",
abstract = "Kirjoitus k{\"a}sittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. K{\"a}sittelytapa painottaa uuden ymm{\"a}rryksen ja tiedon luomiseen liittyvi{\"a} n{\"a}k{\"o}kohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: {"}Dialogi, ty{\"o} ja tulevaisuus{"}, {"}Kest{\"a}v{\"a}, hyv{\"a}ksytt{\"a}v{\"a} kaivannaisteollisuus{"} ja {"}Ketter{\"a} kaupunki{"}. Tapausten havaintoihin nojautuen esitet{\"a}{\"a}n k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelm{\"a}llisen{\"a} tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkitty{\"a} osaksi tulevaisuustiedon ja -ymm{\"a}rryksen muodostamista osana moni{\"a}{\"a}nist{\"a}, yhteiskunnallista kehitt{\"a}mist{\"a}.",
keywords = "drama interventions, futures studies, novel foresight methodologies",
author = "Jouko Myllyoja",
year = "2017",
language = "Finnish",
volume = "36",
pages = "103--107",
journal = "Futura",
issn = "0785-5494",
number = "3",

}

Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin : Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta. / Myllyoja, Jouko.

In: Futura, Vol. 36, No. 3, 2017, p. 103-107.

Research output: Contribution to journalArticleScientific

TY - JOUR

T1 - Tiedolla, toiminnalla ja tunteella tulevaisuuksiin

T2 - Kokemuksia draamainterventioiden ja ennakoinnin rajapinnalta

AU - Myllyoja, Jouko

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Kirjoitus käsittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. Käsittelytapa painottaa uuden ymmärryksen ja tiedon luomiseen liittyviä näkökohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: "Dialogi, työ ja tulevaisuus", "Kestävä, hyväksyttävä kaivannaisteollisuus" ja "Ketterä kaupunki". Tapausten havaintoihin nojautuen esitetään käytännöllispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelmällisenä tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkittyä osaksi tulevaisuustiedon ja -ymmärryksen muodostamista osana moniäänistä, yhteiskunnallista kehittämistä.

AB - Kirjoitus käsittelee draamainterventioiden mahdollisuuksia osana ennakointiprosessia. Käsittelytapa painottaa uuden ymmärryksen ja tiedon luomiseen liittyviä näkökohtia. Artikkelissa tukeudutaan kolmen eri hankkeen puitteissa saavutettuihin kokemuksiin: "Dialogi, työ ja tulevaisuus", "Kestävä, hyväksyttävä kaivannaisteollisuus" ja "Ketterä kaupunki". Tapausten havaintoihin nojautuen esitetään käytännöllispainotteisia pohdintoja draamainterventioiden toteuttamisesta osana tutkimushankkeita. Menetelmällisenä tavoitteena on havainnoida kehityssuuntia, joissa draamainterventiot voivat linkittyä osaksi tulevaisuustiedon ja -ymmärryksen muodostamista osana moniäänistä, yhteiskunnallista kehittämistä.

KW - drama interventions

KW - futures studies

KW - novel foresight methodologies

M3 - Article

VL - 36

SP - 103

EP - 107

JO - Futura

JF - Futura

SN - 0785-5494

IS - 3

ER -