Tiedonkeruu käyttövarmuuden kehittämiseksi

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Liikkuvien työkoneiden suunnittelun aikainen käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria, asiakaskenttä on fragmentoitunut ja käyttöolosuhteet vaihtelevat huomattavasti. Näiden tekijöiden vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada kilpailukyvyn lisäämiseksi käyttövarmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitettävät tulokset perustuvat käynnissä olevaan RelSteps - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien työkoneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hyödynnettävissä olevia käyttövarmuustiedon lähteitä on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, että hän pystyy hyödyntämään niitä työssään suunnitellessaan entistä käyttövarmempia ja siten kilpailukykyisempiä tuotteita.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)36-38
  JournalPromaint
  Volume25
  Issue number7
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Keywords

  • maintenance data management
  • continuous improvement
  • overall equipment efficiency

  Cite this

  @article{102678229c6a4b1b85e5e1bd8473a0a0,
  title = "Tiedonkeruu k{\"a}ytt{\"o}varmuuden kehitt{\"a}miseksi",
  abstract = "Liikkuvien ty{\"o}koneiden suunnittelun aikainen k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieni{\"a}, tuotevariaatiot suuria, asiakaskentt{\"a} on fragmentoitunut ja k{\"a}ytt{\"o}olosuhteet vaihtelevat huomattavasti. N{\"a}iden tekij{\"o}iden vuoksi tarvittavia l{\"a}ht{\"o}tietoja on yleens{\"a} vaikea saada kilpailukyvyn lis{\"a}{\"a}miseksi k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitett{\"a}v{\"a}t tulokset perustuvat k{\"a}ynniss{\"a} olevaan RelSteps - K{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien ty{\"o}koneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hy{\"o}dynnett{\"a}viss{\"a} olevia k{\"a}ytt{\"o}varmuustiedon l{\"a}hteit{\"a} on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, ett{\"a} h{\"a}n pystyy hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}{\"a}n niit{\"a} ty{\"o}ss{\"a}{\"a}n suunnitellessaan entist{\"a} k{\"a}ytt{\"o}varmempia ja siten kilpailukykyisempi{\"a} tuotteita.",
  keywords = "maintenance data management, continuous improvement, overall equipment efficiency",
  author = "Toni Ahonen and Pasi Valkokari",
  note = "Project code: 72262",
  year = "2011",
  language = "Finnish",
  volume = "25",
  pages = "36--38",
  journal = "Promaint",
  issn = "1797-2000",
  publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
  number = "7",

  }

  Tiedonkeruu käyttövarmuuden kehittämiseksi. / Ahonen, Toni; Valkokari, Pasi.

  In: Promaint, Vol. 25, No. 7, 2011, p. 36-38.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Tiedonkeruu käyttövarmuuden kehittämiseksi

  AU - Ahonen, Toni

  AU - Valkokari, Pasi

  N1 - Project code: 72262

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Liikkuvien työkoneiden suunnittelun aikainen käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria, asiakaskenttä on fragmentoitunut ja käyttöolosuhteet vaihtelevat huomattavasti. Näiden tekijöiden vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada kilpailukyvyn lisäämiseksi käyttövarmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitettävät tulokset perustuvat käynnissä olevaan RelSteps - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien työkoneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hyödynnettävissä olevia käyttövarmuustiedon lähteitä on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, että hän pystyy hyödyntämään niitä työssään suunnitellessaan entistä käyttövarmempia ja siten kilpailukykyisempiä tuotteita.

  AB - Liikkuvien työkoneiden suunnittelun aikainen käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria, asiakaskenttä on fragmentoitunut ja käyttöolosuhteet vaihtelevat huomattavasti. Näiden tekijöiden vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada kilpailukyvyn lisäämiseksi käyttövarmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitettävät tulokset perustuvat käynnissä olevaan RelSteps - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien työkoneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hyödynnettävissä olevia käyttövarmuustiedon lähteitä on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, että hän pystyy hyödyntämään niitä työssään suunnitellessaan entistä käyttövarmempia ja siten kilpailukykyisempiä tuotteita.

  KW - maintenance data management

  KW - continuous improvement

  KW - overall equipment efficiency

  M3 - Article

  VL - 25

  SP - 36

  EP - 38

  JO - Promaint

  JF - Promaint

  SN - 1797-2000

  IS - 7

  ER -