Tiedonkeruu käyttövarmuuden kehittämiseksi

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Liikkuvien työkoneiden suunnittelun aikainen käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria, asiakaskenttä on fragmentoitunut ja käyttöolosuhteet vaihtelevat huomattavasti. Näiden tekijöiden vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada kilpailukyvyn lisäämiseksi käyttövarmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitettävät tulokset perustuvat käynnissä olevaan RelSteps - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien työkoneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hyödynnettävissä olevia käyttövarmuustiedon lähteitä on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, että hän pystyy hyödyntämään niitä työssään suunnitellessaan entistä käyttövarmempia ja siten kilpailukykyisempiä tuotteita.
Original languageFinnish
Pages (from-to)36-38
JournalPromaint
Volume25
Issue number7
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • maintenance data management
  • continuous improvement
  • overall equipment efficiency

Cite this

@article{102678229c6a4b1b85e5e1bd8473a0a0,
title = "Tiedonkeruu k{\"a}ytt{\"o}varmuuden kehitt{\"a}miseksi",
abstract = "Liikkuvien ty{\"o}koneiden suunnittelun aikainen k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieni{\"a}, tuotevariaatiot suuria, asiakaskentt{\"a} on fragmentoitunut ja k{\"a}ytt{\"o}olosuhteet vaihtelevat huomattavasti. N{\"a}iden tekij{\"o}iden vuoksi tarvittavia l{\"a}ht{\"o}tietoja on yleens{\"a} vaikea saada kilpailukyvyn lis{\"a}{\"a}miseksi k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitett{\"a}v{\"a}t tulokset perustuvat k{\"a}ynniss{\"a} olevaan RelSteps - K{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien ty{\"o}koneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hy{\"o}dynnett{\"a}viss{\"a} olevia k{\"a}ytt{\"o}varmuustiedon l{\"a}hteit{\"a} on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, ett{\"a} h{\"a}n pystyy hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}{\"a}n niit{\"a} ty{\"o}ss{\"a}{\"a}n suunnitellessaan entist{\"a} k{\"a}ytt{\"o}varmempia ja siten kilpailukykyisempi{\"a} tuotteita.",
keywords = "maintenance data management, continuous improvement, overall equipment efficiency",
author = "Toni Ahonen and Pasi Valkokari",
note = "Project code: 72262",
year = "2011",
language = "Finnish",
volume = "25",
pages = "36--38",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "7",

}

Tiedonkeruu käyttövarmuuden kehittämiseksi. / Ahonen, Toni; Valkokari, Pasi.

In: Promaint, Vol. 25, No. 7, 2011, p. 36-38.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Tiedonkeruu käyttövarmuuden kehittämiseksi

AU - Ahonen, Toni

AU - Valkokari, Pasi

N1 - Project code: 72262

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Liikkuvien työkoneiden suunnittelun aikainen käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria, asiakaskenttä on fragmentoitunut ja käyttöolosuhteet vaihtelevat huomattavasti. Näiden tekijöiden vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada kilpailukyvyn lisäämiseksi käyttövarmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitettävät tulokset perustuvat käynnissä olevaan RelSteps - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien työkoneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hyödynnettävissä olevia käyttövarmuustiedon lähteitä on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, että hän pystyy hyödyntämään niitä työssään suunnitellessaan entistä käyttövarmempia ja siten kilpailukykyisempiä tuotteita.

AB - Liikkuvien työkoneiden suunnittelun aikainen käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa. Tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria, asiakaskenttä on fragmentoitunut ja käyttöolosuhteet vaihtelevat huomattavasti. Näiden tekijöiden vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada kilpailukyvyn lisäämiseksi käyttövarmuuden hallinnan avulla. Artikkelissa esitettävät tulokset perustuvat käynnissä olevaan RelSteps - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa -projektiin (http://www.vtt.fi/sites/relsteps/). Hanke pureutuu erityisesti liikkuvien työkoneiden suunnittelun varhaisiin vaiheisiin liittyviin haasteisiin. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa hyödynnettävissä olevia käyttövarmuustiedon lähteitä on lukuisia. Suurena haasteena onkin saada tieto suunnittelijalle saakka sellaisessa muodossa, että hän pystyy hyödyntämään niitä työssään suunnitellessaan entistä käyttövarmempia ja siten kilpailukykyisempiä tuotteita.

KW - maintenance data management

KW - continuous improvement

KW - overall equipment efficiency

M3 - Article

VL - 25

SP - 36

EP - 38

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 7

ER -