Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille

Harri Heimonen, Jarl Forsten

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Selvitetään, miten tiedonsiirto Valtion teknillisestä tutkimuskeskuksesta (VTT) pienen ja keskisuuren teollisuuden (PKT-) yrityksille tulisi järjestää ja mitä ongelmia tiedonsiirrossa voi esiintyä. Erilaisia tiedonsiirtotapoja kokeiltiin, kuten kirjallisen aineiston antamista, koulutus- ja seminaaritoimintaa, työmenetelmien kartoitusta ja opastusta sekä teknisten ongelmien ratkaisua. Kokeiluun valittiin Vaasan alueelta kolme PKT-yritystä, joille tietoja annettiin. Tämän jälkeen yritykset arvioivat eri tiedonsiirtotapojen hyödyllisyyttä. Kokeilussa mukana olleissa PKT-yrityksissä sekä tuotteiden että valmistusmenetelmien tuotekehitys on voimakasta. Kuitenkin suurena puutteena on sekä tuotekehitysrahoituksen että erikoisasiantuntemuksen resurssien vähäisyys. Eniten hyötyä PKT-yritykset saivat VTT:lta konkreettisista tuotekehityskohteista. Monessa tapauksessa VTT:lla oli jo tarvittava asiantuntemus olemassa, joten mikäli työstä olisi laskutettu, kustannukset olisivat jääneet pieniksi. VTT:n laaja asiantuntemus on eduksi ratkaistaessa yritysten tuotekehitysongelmia, jotka voivat olla hyvin laaja-alaisia. Tiedonsiirtokokeiluun osallistui VTT:lta 40 henkilöä. PKTyritykset tarvitsevat myös koulutusta ja tietoja. Kokeilun perusteella on esitetty näkökohtia siitä, miten tiedonsiirtoa PKT-yrityksille tulisi tulevaisuudessa järjestää.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages46
ISBN (Print)951-38-2013-0
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number308
ISSN0358-5085

Fingerprint

Valsartan
Technology Transfer
Industry

Keywords

  • information retrieval
  • information transfer
  • information service

Cite this

Heimonen, H., & Forsten, J. (1984). Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 308
Heimonen, Harri ; Forsten, Jarl. / Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 308).
@book{bc906c732eb6481f8d81ef4735caaae5,
title = "Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille",
abstract = "Selvitet{\"a}{\"a}n, miten tiedonsiirto Valtion teknillisest{\"a} tutkimuskeskuksesta (VTT) pienen ja keskisuuren teollisuuden (PKT-) yrityksille tulisi j{\"a}rjest{\"a}{\"a} ja mit{\"a} ongelmia tiedonsiirrossa voi esiinty{\"a}. Erilaisia tiedonsiirtotapoja kokeiltiin, kuten kirjallisen aineiston antamista, koulutus- ja seminaaritoimintaa, ty{\"o}menetelmien kartoitusta ja opastusta sek{\"a} teknisten ongelmien ratkaisua. Kokeiluun valittiin Vaasan alueelta kolme PKT-yrityst{\"a}, joille tietoja annettiin. T{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen yritykset arvioivat eri tiedonsiirtotapojen hy{\"o}dyllisyytt{\"a}. Kokeilussa mukana olleissa PKT-yrityksiss{\"a} sek{\"a} tuotteiden ett{\"a} valmistusmenetelmien tuotekehitys on voimakasta. Kuitenkin suurena puutteena on sek{\"a} tuotekehitysrahoituksen ett{\"a} erikoisasiantuntemuksen resurssien v{\"a}h{\"a}isyys. Eniten hy{\"o}ty{\"a} PKT-yritykset saivat VTT:lta konkreettisista tuotekehityskohteista. Monessa tapauksessa VTT:lla oli jo tarvittava asiantuntemus olemassa, joten mik{\"a}li ty{\"o}st{\"a} olisi laskutettu, kustannukset olisivat j{\"a}{\"a}neet pieniksi. VTT:n laaja asiantuntemus on eduksi ratkaistaessa yritysten tuotekehitysongelmia, jotka voivat olla hyvin laaja-alaisia. Tiedonsiirtokokeiluun osallistui VTT:lta 40 henkil{\"o}{\"a}. PKTyritykset tarvitsevat my{\"o}s koulutusta ja tietoja. Kokeilun perusteella on esitetty n{\"a}k{\"o}kohtia siit{\"a}, miten tiedonsiirtoa PKT-yrityksille tulisi tulevaisuudessa j{\"a}rjest{\"a}{\"a}.",
keywords = "information retrieval, information transfer, information service",
author = "Harri Heimonen and Jarl Forsten",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2013-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "308",
address = "Finland",

}

Heimonen, H & Forsten, J 1984, Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 308, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille. / Heimonen, Harri; Forsten, Jarl.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 308).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille

AU - Heimonen, Harri

AU - Forsten, Jarl

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Selvitetään, miten tiedonsiirto Valtion teknillisestä tutkimuskeskuksesta (VTT) pienen ja keskisuuren teollisuuden (PKT-) yrityksille tulisi järjestää ja mitä ongelmia tiedonsiirrossa voi esiintyä. Erilaisia tiedonsiirtotapoja kokeiltiin, kuten kirjallisen aineiston antamista, koulutus- ja seminaaritoimintaa, työmenetelmien kartoitusta ja opastusta sekä teknisten ongelmien ratkaisua. Kokeiluun valittiin Vaasan alueelta kolme PKT-yritystä, joille tietoja annettiin. Tämän jälkeen yritykset arvioivat eri tiedonsiirtotapojen hyödyllisyyttä. Kokeilussa mukana olleissa PKT-yrityksissä sekä tuotteiden että valmistusmenetelmien tuotekehitys on voimakasta. Kuitenkin suurena puutteena on sekä tuotekehitysrahoituksen että erikoisasiantuntemuksen resurssien vähäisyys. Eniten hyötyä PKT-yritykset saivat VTT:lta konkreettisista tuotekehityskohteista. Monessa tapauksessa VTT:lla oli jo tarvittava asiantuntemus olemassa, joten mikäli työstä olisi laskutettu, kustannukset olisivat jääneet pieniksi. VTT:n laaja asiantuntemus on eduksi ratkaistaessa yritysten tuotekehitysongelmia, jotka voivat olla hyvin laaja-alaisia. Tiedonsiirtokokeiluun osallistui VTT:lta 40 henkilöä. PKTyritykset tarvitsevat myös koulutusta ja tietoja. Kokeilun perusteella on esitetty näkökohtia siitä, miten tiedonsiirtoa PKT-yrityksille tulisi tulevaisuudessa järjestää.

AB - Selvitetään, miten tiedonsiirto Valtion teknillisestä tutkimuskeskuksesta (VTT) pienen ja keskisuuren teollisuuden (PKT-) yrityksille tulisi järjestää ja mitä ongelmia tiedonsiirrossa voi esiintyä. Erilaisia tiedonsiirtotapoja kokeiltiin, kuten kirjallisen aineiston antamista, koulutus- ja seminaaritoimintaa, työmenetelmien kartoitusta ja opastusta sekä teknisten ongelmien ratkaisua. Kokeiluun valittiin Vaasan alueelta kolme PKT-yritystä, joille tietoja annettiin. Tämän jälkeen yritykset arvioivat eri tiedonsiirtotapojen hyödyllisyyttä. Kokeilussa mukana olleissa PKT-yrityksissä sekä tuotteiden että valmistusmenetelmien tuotekehitys on voimakasta. Kuitenkin suurena puutteena on sekä tuotekehitysrahoituksen että erikoisasiantuntemuksen resurssien vähäisyys. Eniten hyötyä PKT-yritykset saivat VTT:lta konkreettisista tuotekehityskohteista. Monessa tapauksessa VTT:lla oli jo tarvittava asiantuntemus olemassa, joten mikäli työstä olisi laskutettu, kustannukset olisivat jääneet pieniksi. VTT:n laaja asiantuntemus on eduksi ratkaistaessa yritysten tuotekehitysongelmia, jotka voivat olla hyvin laaja-alaisia. Tiedonsiirtokokeiluun osallistui VTT:lta 40 henkilöä. PKTyritykset tarvitsevat myös koulutusta ja tietoja. Kokeilun perusteella on esitetty näkökohtia siitä, miten tiedonsiirtoa PKT-yrityksille tulisi tulevaisuudessa järjestää.

KW - information retrieval

KW - information transfer

KW - information service

M3 - Report

SN - 951-38-2013-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heimonen H, Forsten J. Tiedonsiirtokokeilu VTT:sta PKT-yrityksille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 308).