Tieliikenteen tiedotuksen kehittämisohjelma

Translated title of the contribution: Development plan for information in road traffic

Pirkko Rämä, Anna Schirokoff

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Työn tavoitteena oli laatia tieliikenteen tiedotuksen kehittämisohjelma. Ohjelman tavoitteet asetettiin lyhyelle (vuoteen 2007) ja keskipitkälle (vuoteen 2010) aikavälille. Tutkimusmenetelmiä olivat kirjallisuuskatsaus, asiantuntijapaneelit ja henkilöhaastattelut sekä tulosten esittely ja käsittely työpajassa.

  Työssä kuvataan tiedotuksen palvelutoimintaa ja edellytyksiä. Työssä laadittiin tiedotusvisio ja kehittämistavoitteet, sovitettiin yhteen ja priorisoitiin tiedotukseen liittyviä hankkeita sekä kuvattiin kehittämisehdotuksista. Hanke-ehdotukset käsittelivät yleistä tiedotusta ja valistusta sekä tiedottamista liikennetilanteen yleiskuvasta ja poikkeavista olosuhteista. Suomessa poikkeavista tilanteista suurin osa aiheutuu sää- ja kelioloista sekä liikenteen häiriöistä, kuten liikenneonnettomuuksista. Hankkeet ryhmiteltiin sen mukaan, liittyvätkö ne aineiston keruuseen, aineistojen jalostamiseen, tietosisältöjen muokkaukseen, tiedon välittämiseen eri kanavilla tai palvelukokonaisuuteen.

  Työn tuloksia on tarkoitus hyödyntää tieliikenteen tiedottamisen valtakunnallisessa ohjaamisessa ja suunnittelussa sekä Tiehallinnon ja suurimpien kaupunkialueiden liikennekeskusten tiedotustoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Ohjelman tarkoituksena on ohjata päätöksentekoa muissa ohjelmissa, kuten Tiehallinnon ja liikenne- ja viestintäministeriön toimintasuunnitelmissa ja AINO-ohjelmassa. Ohjelman toteutumista tulee seurata, ja ohjelma tulee tarvittaessa päivittää.
  Translated title of the contributionDevelopment plan for information in road traffic
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  PublisherLiikenne- ja viestintäministeriö
  Number of pages56
  ISBN (Electronic)952-201-305-6
  ISBN (Print)952-201-304-8
  Publication statusPublished - 2005
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesLiikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja
  Number3/2005
  ISSN1457-7488

  Keywords

  • road traffic
  • travel informatin
  • R&D

  Cite this