Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri

Kaisa Kautto-Koivula

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tietämystekniikka on tekoälytutkimuksen alue, joka on keskittynyt inhimillisen tietämyksen hyväksikäyttöön ongelmien ratkaisussa. Tietämysjärjestelmien ja niiden osajoukon asiantuntijajärjestelmien kehitys on tärkein tietämystekniikan soveltamiskohteista tällä hetkellä. Julkaisussa kuvataan tietämystekniikan menetelmiä ja tekniikoita lähinnä tietämysjärjestelmien soveltamisen näkökulmista. Kuvauksessa keskitytään ensisijaisesti tietämyksen esittämiseen ja ongelmien ratkaisumekanismiin. Lisäksi kuvataan suppeasti tietämysjärjestelmien ohjausstrategian ja päättelymekanismin valintaan liittyviä seikkoja. Julkaisun liitteenä on kuvaus tärkeimmistä tietämystekniikan käsitteistä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages118
ISBN (Print)951-38-2609-0
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number577
ISSN0358-5085

Keywords

  • artificial intelligence
  • knowledge based systems
  • expert systems
  • knowledge
  • representation
  • problem solving

Cite this

Kautto-Koivula, K. (1986). Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 577
Kautto-Koivula, Kaisa. / Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 118 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 577).
@book{648b6e24425f4ec188d2bd745104d942,
title = "Tiet{\"a}mysj{\"a}rjestelmien arkkitehtuuri",
abstract = "Tiet{\"a}mystekniikka on teko{\"a}lytutkimuksen alue, joka on keskittynyt inhimillisen tiet{\"a}myksen hyv{\"a}ksik{\"a}ytt{\"o}{\"o}n ongelmien ratkaisussa. Tiet{\"a}mysj{\"a}rjestelmien ja niiden osajoukon asiantuntijaj{\"a}rjestelmien kehitys on t{\"a}rkein tiet{\"a}mystekniikan soveltamiskohteista t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a}. Julkaisussa kuvataan tiet{\"a}mystekniikan menetelmi{\"a} ja tekniikoita l{\"a}hinn{\"a} tiet{\"a}mysj{\"a}rjestelmien soveltamisen n{\"a}k{\"o}kulmista. Kuvauksessa keskityt{\"a}{\"a}n ensisijaisesti tiet{\"a}myksen esitt{\"a}miseen ja ongelmien ratkaisumekanismiin. Lis{\"a}ksi kuvataan suppeasti tiet{\"a}mysj{\"a}rjestelmien ohjausstrategian ja p{\"a}{\"a}ttelymekanismin valintaan liittyvi{\"a} seikkoja. Julkaisun liitteen{\"a} on kuvaus t{\"a}rkeimmist{\"a} tiet{\"a}mystekniikan k{\"a}sitteist{\"a}.",
keywords = "artificial intelligence, knowledge based systems, expert systems, knowledge, representation, problem solving",
author = "Kaisa Kautto-Koivula",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2609-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "577",
address = "Finland",

}

Kautto-Koivula, K 1986, Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 577, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri. / Kautto-Koivula, Kaisa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 118 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 577).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri

AU - Kautto-Koivula, Kaisa

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tietämystekniikka on tekoälytutkimuksen alue, joka on keskittynyt inhimillisen tietämyksen hyväksikäyttöön ongelmien ratkaisussa. Tietämysjärjestelmien ja niiden osajoukon asiantuntijajärjestelmien kehitys on tärkein tietämystekniikan soveltamiskohteista tällä hetkellä. Julkaisussa kuvataan tietämystekniikan menetelmiä ja tekniikoita lähinnä tietämysjärjestelmien soveltamisen näkökulmista. Kuvauksessa keskitytään ensisijaisesti tietämyksen esittämiseen ja ongelmien ratkaisumekanismiin. Lisäksi kuvataan suppeasti tietämysjärjestelmien ohjausstrategian ja päättelymekanismin valintaan liittyviä seikkoja. Julkaisun liitteenä on kuvaus tärkeimmistä tietämystekniikan käsitteistä.

AB - Tietämystekniikka on tekoälytutkimuksen alue, joka on keskittynyt inhimillisen tietämyksen hyväksikäyttöön ongelmien ratkaisussa. Tietämysjärjestelmien ja niiden osajoukon asiantuntijajärjestelmien kehitys on tärkein tietämystekniikan soveltamiskohteista tällä hetkellä. Julkaisussa kuvataan tietämystekniikan menetelmiä ja tekniikoita lähinnä tietämysjärjestelmien soveltamisen näkökulmista. Kuvauksessa keskitytään ensisijaisesti tietämyksen esittämiseen ja ongelmien ratkaisumekanismiin. Lisäksi kuvataan suppeasti tietämysjärjestelmien ohjausstrategian ja päättelymekanismin valintaan liittyviä seikkoja. Julkaisun liitteenä on kuvaus tärkeimmistä tietämystekniikan käsitteistä.

KW - artificial intelligence

KW - knowledge based systems

KW - expert systems

KW - knowledge

KW - representation

KW - problem solving

M3 - Report

SN - 951-38-2609-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kautto-Koivula K. Tietämysjärjestelmien arkkitehtuuri. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 118 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 577).