Tietojärjestelmien suojaus

Jan Ekberg

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään sitä, miten tietojärjestelmät suojataan nykyään ja mitä vaatimuksia avoin tiedonsiirto tietojärjestelmien välillä tulee asettamaan tietojen suojaukselle. Joitakin tietosuojapalveluja ja -menetelmiä on standardisoitava, jotta tiedonsiirto voitaisiin suojata myös avoimessa ympäristössä. Tällä tarkoitetaan tapausta, jossa tiedonsiirron osapuolet eivät ole ennen tiedonsiirron aloittamista sopineet nimenomaan kahdenkeskisen tiedonsiirtonsa suojauksesta. Pohditaan myös sitä, miten tietosuoja voidaan analysoida matemaattisesti, miten kaukana oleva käyttäjä tai ohjelmisto voidaan tunnistaa ja miten tietosuojaa voidaan soveltaa eräisiin esimerkkitapauksiin. Nykyään kaupan olevia laitteita ja ohjelmistoja ei esitellä, vaan luotetaan siihen, että lukija pystyy suorittamaan tarpeelliset hankinnat muodostettuaan itselleen kuvan siitä, mitä kaikkea sisältyy tietojärjestelmien suojaukseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages74
ISBN (Print)951-38-2993-6
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number802
ISSN0358-5085

Keywords

  • information systems
  • data security
  • identification methods
  • modelling

Cite this

Ekberg, J. (1987). Tietojärjestelmien suojaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 802
Ekberg, Jan. / Tietojärjestelmien suojaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 802).
@book{695dc749cb5c416c93916aae7638f5e7,
title = "Tietoj{\"a}rjestelmien suojaus",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n sit{\"a}, miten tietoj{\"a}rjestelm{\"a}t suojataan nyky{\"a}{\"a}n ja mit{\"a} vaatimuksia avoin tiedonsiirto tietoj{\"a}rjestelmien v{\"a}lill{\"a} tulee asettamaan tietojen suojaukselle. Joitakin tietosuojapalveluja ja -menetelmi{\"a} on standardisoitava, jotta tiedonsiirto voitaisiin suojata my{\"o}s avoimessa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. T{\"a}ll{\"a} tarkoitetaan tapausta, jossa tiedonsiirron osapuolet eiv{\"a}t ole ennen tiedonsiirron aloittamista sopineet nimenomaan kahdenkeskisen tiedonsiirtonsa suojauksesta. Pohditaan my{\"o}s sit{\"a}, miten tietosuoja voidaan analysoida matemaattisesti, miten kaukana oleva k{\"a}ytt{\"a}j{\"a} tai ohjelmisto voidaan tunnistaa ja miten tietosuojaa voidaan soveltaa er{\"a}isiin esimerkkitapauksiin. Nyky{\"a}{\"a}n kaupan olevia laitteita ja ohjelmistoja ei esitell{\"a}, vaan luotetaan siihen, ett{\"a} lukija pystyy suorittamaan tarpeelliset hankinnat muodostettuaan itselleen kuvan siit{\"a}, mit{\"a} kaikkea sis{\"a}ltyy tietoj{\"a}rjestelmien suojaukseen.",
keywords = "information systems, data security, identification methods, modelling",
author = "Jan Ekberg",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2993-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "802",
address = "Finland",

}

Ekberg, J 1987, Tietojärjestelmien suojaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 802, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tietojärjestelmien suojaus. / Ekberg, Jan.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 802).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tietojärjestelmien suojaus

AU - Ekberg, Jan

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Julkaisussa käsitellään sitä, miten tietojärjestelmät suojataan nykyään ja mitä vaatimuksia avoin tiedonsiirto tietojärjestelmien välillä tulee asettamaan tietojen suojaukselle. Joitakin tietosuojapalveluja ja -menetelmiä on standardisoitava, jotta tiedonsiirto voitaisiin suojata myös avoimessa ympäristössä. Tällä tarkoitetaan tapausta, jossa tiedonsiirron osapuolet eivät ole ennen tiedonsiirron aloittamista sopineet nimenomaan kahdenkeskisen tiedonsiirtonsa suojauksesta. Pohditaan myös sitä, miten tietosuoja voidaan analysoida matemaattisesti, miten kaukana oleva käyttäjä tai ohjelmisto voidaan tunnistaa ja miten tietosuojaa voidaan soveltaa eräisiin esimerkkitapauksiin. Nykyään kaupan olevia laitteita ja ohjelmistoja ei esitellä, vaan luotetaan siihen, että lukija pystyy suorittamaan tarpeelliset hankinnat muodostettuaan itselleen kuvan siitä, mitä kaikkea sisältyy tietojärjestelmien suojaukseen.

AB - Julkaisussa käsitellään sitä, miten tietojärjestelmät suojataan nykyään ja mitä vaatimuksia avoin tiedonsiirto tietojärjestelmien välillä tulee asettamaan tietojen suojaukselle. Joitakin tietosuojapalveluja ja -menetelmiä on standardisoitava, jotta tiedonsiirto voitaisiin suojata myös avoimessa ympäristössä. Tällä tarkoitetaan tapausta, jossa tiedonsiirron osapuolet eivät ole ennen tiedonsiirron aloittamista sopineet nimenomaan kahdenkeskisen tiedonsiirtonsa suojauksesta. Pohditaan myös sitä, miten tietosuoja voidaan analysoida matemaattisesti, miten kaukana oleva käyttäjä tai ohjelmisto voidaan tunnistaa ja miten tietosuojaa voidaan soveltaa eräisiin esimerkkitapauksiin. Nykyään kaupan olevia laitteita ja ohjelmistoja ei esitellä, vaan luotetaan siihen, että lukija pystyy suorittamaan tarpeelliset hankinnat muodostettuaan itselleen kuvan siitä, mitä kaikkea sisältyy tietojärjestelmien suojaukseen.

KW - information systems

KW - data security

KW - identification methods

KW - modelling

M3 - Report

SN - 951-38-2993-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tietojärjestelmien suojaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ekberg J. Tietojärjestelmien suojaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 802).