Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu

Rauno Heinonen, Björn Wahlström

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tietokoneen käyttö tuo automaatiosuunnitteluun erityisesti nopeutta ja tarkkuutta. Tietokoneen käytöllä voi olla myös negatiivisia piirteitä. Tietokone voi esimerkiksi tehdä suunnittelutyön joustamattomaksi ja liian tiukasti määrättyihin kaavoihin sidotuksi. Kun tietokone otetaan mukaan automaatiosuunnitteluun, on selvitettävä koko suunnitteluprosessi hyvin tarkkaan. Suunnitteluprosessia analysoitaessa voidaan käyttää hyväksi ATK-alan systeemityömenetelmiä. Automaatiosuunnittelun automatisoinnin työvaiheet ovat vaatimusten selvitys, tietojär jestelmän analyysi, suunnitteluohjeiston laadinta ja työaseman määrittely sekä varsinainen CAD-järjestelmän toteutus. Suunnitteli jan ja CAD- järjestelmän välinen liitäntä on automaation suunnitteluympäristön tärkeimpiä kohtia. Tietokoneen käyttö mahdollistaa myös erilaiset automaatiojärjestelmien määrittelymenetelmät. Automaatiokieli olisi yksi varteenotettava määrittelytapa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages64
ISBN (Print)951-38-1751-1
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number219
ISSN0358-5085

Fingerprint

computer-aided design
automation
Olla

Cite this

Heinonen, R., & Wahlström, B. (1983). Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 219
Heinonen, Rauno ; Wahlström, Björn. / Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 219).
@book{e122b567fd2848b8b646bf44b8a34788,
title = "Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu",
abstract = "Tietokoneen k{\"a}ytt{\"o} tuo automaatiosuunnitteluun erityisesti nopeutta ja tarkkuutta. Tietokoneen k{\"a}yt{\"o}ll{\"a} voi olla my{\"o}s negatiivisia piirteit{\"a}. Tietokone voi esimerkiksi tehd{\"a} suunnitteluty{\"o}n joustamattomaksi ja liian tiukasti m{\"a}{\"a}r{\"a}ttyihin kaavoihin sidotuksi. Kun tietokone otetaan mukaan automaatiosuunnitteluun, on selvitett{\"a}v{\"a} koko suunnitteluprosessi hyvin tarkkaan. Suunnitteluprosessia analysoitaessa voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} hyv{\"a}ksi ATK-alan systeemity{\"o}menetelmi{\"a}. Automaatiosuunnittelun automatisoinnin ty{\"o}vaiheet ovat vaatimusten selvitys, tietoj{\"a}r jestelm{\"a}n analyysi, suunnitteluohjeiston laadinta ja ty{\"o}aseman m{\"a}{\"a}rittely sek{\"a} varsinainen CAD-j{\"a}rjestelm{\"a}n toteutus. Suunnitteli jan ja CAD- j{\"a}rjestelm{\"a}n v{\"a}linen liit{\"a}nt{\"a} on automaation suunnitteluymp{\"a}rist{\"o}n t{\"a}rkeimpi{\"a} kohtia. Tietokoneen k{\"a}ytt{\"o} mahdollistaa my{\"o}s erilaiset automaatioj{\"a}rjestelmien m{\"a}{\"a}rittelymenetelm{\"a}t. Automaatiokieli olisi yksi varteenotettava m{\"a}{\"a}rittelytapa.",
author = "Rauno Heinonen and Bj{\"o}rn Wahlstr{\"o}m",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1751-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "219",
address = "Finland",

}

Heinonen, R & Wahlström, B 1983, Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 219, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu. / Heinonen, Rauno; Wahlström, Björn.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 219).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu

AU - Heinonen, Rauno

AU - Wahlström, Björn

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Tietokoneen käyttö tuo automaatiosuunnitteluun erityisesti nopeutta ja tarkkuutta. Tietokoneen käytöllä voi olla myös negatiivisia piirteitä. Tietokone voi esimerkiksi tehdä suunnittelutyön joustamattomaksi ja liian tiukasti määrättyihin kaavoihin sidotuksi. Kun tietokone otetaan mukaan automaatiosuunnitteluun, on selvitettävä koko suunnitteluprosessi hyvin tarkkaan. Suunnitteluprosessia analysoitaessa voidaan käyttää hyväksi ATK-alan systeemityömenetelmiä. Automaatiosuunnittelun automatisoinnin työvaiheet ovat vaatimusten selvitys, tietojär jestelmän analyysi, suunnitteluohjeiston laadinta ja työaseman määrittely sekä varsinainen CAD-järjestelmän toteutus. Suunnitteli jan ja CAD- järjestelmän välinen liitäntä on automaation suunnitteluympäristön tärkeimpiä kohtia. Tietokoneen käyttö mahdollistaa myös erilaiset automaatiojärjestelmien määrittelymenetelmät. Automaatiokieli olisi yksi varteenotettava määrittelytapa.

AB - Tietokoneen käyttö tuo automaatiosuunnitteluun erityisesti nopeutta ja tarkkuutta. Tietokoneen käytöllä voi olla myös negatiivisia piirteitä. Tietokone voi esimerkiksi tehdä suunnittelutyön joustamattomaksi ja liian tiukasti määrättyihin kaavoihin sidotuksi. Kun tietokone otetaan mukaan automaatiosuunnitteluun, on selvitettävä koko suunnitteluprosessi hyvin tarkkaan. Suunnitteluprosessia analysoitaessa voidaan käyttää hyväksi ATK-alan systeemityömenetelmiä. Automaatiosuunnittelun automatisoinnin työvaiheet ovat vaatimusten selvitys, tietojär jestelmän analyysi, suunnitteluohjeiston laadinta ja työaseman määrittely sekä varsinainen CAD-järjestelmän toteutus. Suunnitteli jan ja CAD- järjestelmän välinen liitäntä on automaation suunnitteluympäristön tärkeimpiä kohtia. Tietokoneen käyttö mahdollistaa myös erilaiset automaatiojärjestelmien määrittelymenetelmät. Automaatiokieli olisi yksi varteenotettava määrittelytapa.

M3 - Report

SN - 951-38-1751-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heinonen R, Wahlström B. Tietokoneavusteinen automaatiosuunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 219).