Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa

Jukka Huhtiniemi, Ullamaija Jaala

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tuotannosunnnittelun taltioinnissa ovat apuvälineinä vakiintuneet yleiseen käyttöön erilaiset suunnittelutaulut. Manuaalisten taulujen heikkoutena on ollut niiden ajan tasalla pitämisen työläys. Tilaus- ja tuotantotietojen nopeata käsittelyä varten tuntui mielekkäältä sijoittaa suunnittelutaulu tietokoneelle. Kokeiluluonteisena laadittiin yksinkertainen ohjelma APPLE II -pientietokoneelle, joka on hinnaltaan jokaisen työpöydälle hankittava näyttöpääte. Käyttäjä työskentelee vuorovaikutuksessa videomonitorin ja digitointipöydän kanssa kuin palapeliä pelaten. Tietokone suorittaa laskutehtävät ja ajankohtaisten tietojen päivityksen. Tuotannonsuunnittelutauluohjelma, joka soveltuu myös toteutuneen tuotannon seurantaan, on tukiohjelmineen sopiva sekä vaatetus- että tekstiiliteollisuuteen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages28
ISBN (Print)951-38-1337-1
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume71

Cite this

Huhtiniemi, J., & Jaala, U. (1982). Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 71
Huhtiniemi, Jukka ; Jaala, Ullamaija. / Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 28 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 71).
@book{09ab92a6d112400dad5f3b5e761574f3,
title = "Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa",
abstract = "Tuotannosunnnittelun taltioinnissa ovat apuv{\"a}linein{\"a} vakiintuneet yleiseen k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n erilaiset suunnittelutaulut. Manuaalisten taulujen heikkoutena on ollut niiden ajan tasalla pit{\"a}misen ty{\"o}l{\"a}ys. Tilaus- ja tuotantotietojen nopeata k{\"a}sittely{\"a} varten tuntui mielekk{\"a}{\"a}lt{\"a} sijoittaa suunnittelutaulu tietokoneelle. Kokeiluluonteisena laadittiin yksinkertainen ohjelma APPLE II -pientietokoneelle, joka on hinnaltaan jokaisen ty{\"o}p{\"o}yd{\"a}lle hankittava n{\"a}ytt{\"o}p{\"a}{\"a}te. K{\"a}ytt{\"a}j{\"a} ty{\"o}skentelee vuorovaikutuksessa videomonitorin ja digitointip{\"o}yd{\"a}n kanssa kuin palapeli{\"a} pelaten. Tietokone suorittaa laskuteht{\"a}v{\"a}t ja ajankohtaisten tietojen p{\"a}ivityksen. Tuotannonsuunnittelutauluohjelma, joka soveltuu my{\"o}s toteutuneen tuotannon seurantaan, on tukiohjelmineen sopiva sek{\"a} vaatetus- ett{\"a} tekstiiliteollisuuteen.",
author = "Jukka Huhtiniemi and Ullamaija Jaala",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1337-1",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Huhtiniemi, J & Jaala, U 1982, Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 71, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa. / Huhtiniemi, Jukka; Jaala, Ullamaija.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 28 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 71).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa

AU - Huhtiniemi, Jukka

AU - Jaala, Ullamaija

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Tuotannosunnnittelun taltioinnissa ovat apuvälineinä vakiintuneet yleiseen käyttöön erilaiset suunnittelutaulut. Manuaalisten taulujen heikkoutena on ollut niiden ajan tasalla pitämisen työläys. Tilaus- ja tuotantotietojen nopeata käsittelyä varten tuntui mielekkäältä sijoittaa suunnittelutaulu tietokoneelle. Kokeiluluonteisena laadittiin yksinkertainen ohjelma APPLE II -pientietokoneelle, joka on hinnaltaan jokaisen työpöydälle hankittava näyttöpääte. Käyttäjä työskentelee vuorovaikutuksessa videomonitorin ja digitointipöydän kanssa kuin palapeliä pelaten. Tietokone suorittaa laskutehtävät ja ajankohtaisten tietojen päivityksen. Tuotannonsuunnittelutauluohjelma, joka soveltuu myös toteutuneen tuotannon seurantaan, on tukiohjelmineen sopiva sekä vaatetus- että tekstiiliteollisuuteen.

AB - Tuotannosunnnittelun taltioinnissa ovat apuvälineinä vakiintuneet yleiseen käyttöön erilaiset suunnittelutaulut. Manuaalisten taulujen heikkoutena on ollut niiden ajan tasalla pitämisen työläys. Tilaus- ja tuotantotietojen nopeata käsittelyä varten tuntui mielekkäältä sijoittaa suunnittelutaulu tietokoneelle. Kokeiluluonteisena laadittiin yksinkertainen ohjelma APPLE II -pientietokoneelle, joka on hinnaltaan jokaisen työpöydälle hankittava näyttöpääte. Käyttäjä työskentelee vuorovaikutuksessa videomonitorin ja digitointipöydän kanssa kuin palapeliä pelaten. Tietokone suorittaa laskutehtävät ja ajankohtaisten tietojen päivityksen. Tuotannonsuunnittelutauluohjelma, joka soveltuu myös toteutuneen tuotannon seurantaan, on tukiohjelmineen sopiva sekä vaatetus- että tekstiiliteollisuuteen.

M3 - Report

SN - 951-38-1337-1

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Huhtiniemi J, Jaala U. Tietokoneavusteinen tuotannonsuunnittelu vaatetusteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 28 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 71).