Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus

Tuomas Lamminpää

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa on aluksi tarkasteltu kirjallisuuden perusteella tietoliikennealan ohjelmistovalmistajien testauskäytäntöjä. Neljän valmistajan testausmenetelmiin on perehdytty yksityiskohtaisesti. Tietoliikennealan ohjelmistojen testauksen erityispiirteitä on tarkasteltu kirjallisuuden ja alan yleisen Olemassa olevia testausmenetelmiä on esitelty lähdemateriaalin pohjalta. Menetelmien soveltuvuutta tietoliikennealalle on arvioitu ohjelmistojen erityispiirteiden perusteella ja osittain tekijän henkilökohtaiseen näkemykseen perustuen. Haastattelukäyntien ja osin julkaistujen teosten perusteella on tarkasteltu muutamia esimerkkejä testaussäännöistä. Saatujen tulosten perusteella on esitetty tietoliikennealan ohjelmistojen testaukselle asetettavat vaatimukset ja laadittu tämän perusteella ohjelmistojen testaussäännöt. Säännöt muodostavat osan laajaa, kaikki ohjelmankehitysvaiheet käsittävää sääntökokoelmaa. Sääntöjen soveltuvuutta käytäntöön on lopuksi arvioitu suorittamalla testauskokeiluja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages95
ISBN (Print)951-38-1281-2
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number22
ISSN0358-5077

Fingerprint

telecommunications
program planning
testing

Keywords

  • telecommunication
  • data transmission
  • computer programming
  • regulations

Cite this

Lamminpää, T. (1981). Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 22
Lamminpää, Tuomas. / Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 95 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 22).
@book{8388657b3ebf4df889ce1d0e460f3a60,
title = "Tietoliikennealan ohjelmointitekniset s{\"a}{\"a}nn{\"o}t. Osa 2. Ohjelmiston testaus",
abstract = "Tutkimuksessa on aluksi tarkasteltu kirjallisuuden perusteella tietoliikennealan ohjelmistovalmistajien testausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}. Nelj{\"a}n valmistajan testausmenetelmiin on perehdytty yksityiskohtaisesti. Tietoliikennealan ohjelmistojen testauksen erityispiirteit{\"a} on tarkasteltu kirjallisuuden ja alan yleisen Olemassa olevia testausmenetelmi{\"a} on esitelty l{\"a}hdemateriaalin pohjalta. Menetelmien soveltuvuutta tietoliikennealalle on arvioitu ohjelmistojen erityispiirteiden perusteella ja osittain tekij{\"a}n henkil{\"o}kohtaiseen n{\"a}kemykseen perustuen. Haastatteluk{\"a}yntien ja osin julkaistujen teosten perusteella on tarkasteltu muutamia esimerkkej{\"a} testauss{\"a}{\"a}nn{\"o}ist{\"a}. Saatujen tulosten perusteella on esitetty tietoliikennealan ohjelmistojen testaukselle asetettavat vaatimukset ja laadittu t{\"a}m{\"a}n perusteella ohjelmistojen testauss{\"a}{\"a}nn{\"o}t. S{\"a}{\"a}nn{\"o}t muodostavat osan laajaa, kaikki ohjelmankehitysvaiheet k{\"a}sitt{\"a}v{\"a}{\"a} s{\"a}{\"a}nt{\"o}kokoelmaa. S{\"a}{\"a}nt{\"o}jen soveltuvuutta k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"o}n on lopuksi arvioitu suorittamalla testauskokeiluja.",
keywords = "telecommunication, data transmission, computer programming, regulations",
author = "Tuomas Lamminp{\"a}{\"a}",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1281-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "22",
address = "Finland",

}

Lamminpää, T 1981, Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 22, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus. / Lamminpää, Tuomas.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 95 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 22).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus

AU - Lamminpää, Tuomas

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Tutkimuksessa on aluksi tarkasteltu kirjallisuuden perusteella tietoliikennealan ohjelmistovalmistajien testauskäytäntöjä. Neljän valmistajan testausmenetelmiin on perehdytty yksityiskohtaisesti. Tietoliikennealan ohjelmistojen testauksen erityispiirteitä on tarkasteltu kirjallisuuden ja alan yleisen Olemassa olevia testausmenetelmiä on esitelty lähdemateriaalin pohjalta. Menetelmien soveltuvuutta tietoliikennealalle on arvioitu ohjelmistojen erityispiirteiden perusteella ja osittain tekijän henkilökohtaiseen näkemykseen perustuen. Haastattelukäyntien ja osin julkaistujen teosten perusteella on tarkasteltu muutamia esimerkkejä testaussäännöistä. Saatujen tulosten perusteella on esitetty tietoliikennealan ohjelmistojen testaukselle asetettavat vaatimukset ja laadittu tämän perusteella ohjelmistojen testaussäännöt. Säännöt muodostavat osan laajaa, kaikki ohjelmankehitysvaiheet käsittävää sääntökokoelmaa. Sääntöjen soveltuvuutta käytäntöön on lopuksi arvioitu suorittamalla testauskokeiluja.

AB - Tutkimuksessa on aluksi tarkasteltu kirjallisuuden perusteella tietoliikennealan ohjelmistovalmistajien testauskäytäntöjä. Neljän valmistajan testausmenetelmiin on perehdytty yksityiskohtaisesti. Tietoliikennealan ohjelmistojen testauksen erityispiirteitä on tarkasteltu kirjallisuuden ja alan yleisen Olemassa olevia testausmenetelmiä on esitelty lähdemateriaalin pohjalta. Menetelmien soveltuvuutta tietoliikennealalle on arvioitu ohjelmistojen erityispiirteiden perusteella ja osittain tekijän henkilökohtaiseen näkemykseen perustuen. Haastattelukäyntien ja osin julkaistujen teosten perusteella on tarkasteltu muutamia esimerkkejä testaussäännöistä. Saatujen tulosten perusteella on esitetty tietoliikennealan ohjelmistojen testaukselle asetettavat vaatimukset ja laadittu tämän perusteella ohjelmistojen testaussäännöt. Säännöt muodostavat osan laajaa, kaikki ohjelmankehitysvaiheet käsittävää sääntökokoelmaa. Sääntöjen soveltuvuutta käytäntöön on lopuksi arvioitu suorittamalla testauskokeiluja.

KW - telecommunication

KW - data transmission

KW - computer programming

KW - regulations

M3 - Report

SN - 951-38-1281-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lamminpää T. Tietoliikennealan ohjelmointitekniset säännöt. Osa 2. Ohjelmiston testaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 95 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 22).