Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa

Hannele Antikainen, Jarmo Mölsä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tietoturva ei tarkoita pelkästään sitä, että huolehditaan palomuurin rakentamisesta, virustorjuntaohjelmistojen päivityksestä, tietokantojen varmistuksesta ja järjestelmien suojaamisesta salasanoilla. Tekniikankin pitää olla kunnossa, mutta vieläkin tärkeämpää on kehittää työntekijöiden asenteita, sillä suurin osa tietoturvarikkomuksista tulee yritysten sisältä. Syynä on yleensä omien työntekijöiden silkka uteliaisuus. Tietoturvallisuus ei siis ole pelkästään tietotekniikka-ammattilaisten asia, vaan koskettaa organisaation kaikkia työntekijöitä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)3-4
JournalGT-lehti
Issue number1
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • information security

Cite this

Antikainen, H., & Mölsä, J. (2000). Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa. GT-lehti, (1), 3-4.
Antikainen, Hannele ; Mölsä, Jarmo. / Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa. In: GT-lehti. 2000 ; No. 1. pp. 3-4.
@article{8954092f645b4afbbca9b4af43a85f43,
title = "Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa",
abstract = "Tietoturva ei tarkoita pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n sit{\"a}, ett{\"a} huolehditaan palomuurin rakentamisesta, virustorjuntaohjelmistojen p{\"a}ivityksest{\"a}, tietokantojen varmistuksesta ja j{\"a}rjestelmien suojaamisesta salasanoilla. Tekniikankin pit{\"a}{\"a} olla kunnossa, mutta viel{\"a}kin t{\"a}rke{\"a}mp{\"a}{\"a} on kehitt{\"a}{\"a} ty{\"o}ntekij{\"o}iden asenteita, sill{\"a} suurin osa tietoturvarikkomuksista tulee yritysten sis{\"a}lt{\"a}. Syyn{\"a} on yleens{\"a} omien ty{\"o}ntekij{\"o}iden silkka uteliaisuus. Tietoturvallisuus ei siis ole pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n tietotekniikka-ammattilaisten asia, vaan koskettaa organisaation kaikkia ty{\"o}ntekij{\"o}it{\"a}.",
keywords = "information security",
author = "Hannele Antikainen and Jarmo M{\"o}ls{\"a}",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "3--4",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1",

}

Antikainen, H & Mölsä, J 2000, 'Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa', GT-lehti, no. 1, pp. 3-4.

Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa. / Antikainen, Hannele; Mölsä, Jarmo.

In: GT-lehti, No. 1, 2000, p. 3-4.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa

AU - Antikainen, Hannele

AU - Mölsä, Jarmo

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Tietoturva ei tarkoita pelkästään sitä, että huolehditaan palomuurin rakentamisesta, virustorjuntaohjelmistojen päivityksestä, tietokantojen varmistuksesta ja järjestelmien suojaamisesta salasanoilla. Tekniikankin pitää olla kunnossa, mutta vieläkin tärkeämpää on kehittää työntekijöiden asenteita, sillä suurin osa tietoturvarikkomuksista tulee yritysten sisältä. Syynä on yleensä omien työntekijöiden silkka uteliaisuus. Tietoturvallisuus ei siis ole pelkästään tietotekniikka-ammattilaisten asia, vaan koskettaa organisaation kaikkia työntekijöitä.

AB - Tietoturva ei tarkoita pelkästään sitä, että huolehditaan palomuurin rakentamisesta, virustorjuntaohjelmistojen päivityksestä, tietokantojen varmistuksesta ja järjestelmien suojaamisesta salasanoilla. Tekniikankin pitää olla kunnossa, mutta vieläkin tärkeämpää on kehittää työntekijöiden asenteita, sillä suurin osa tietoturvarikkomuksista tulee yritysten sisältä. Syynä on yleensä omien työntekijöiden silkka uteliaisuus. Tietoturvallisuus ei siis ole pelkästään tietotekniikka-ammattilaisten asia, vaan koskettaa organisaation kaikkia työntekijöitä.

KW - information security

M3 - Article

SP - 3

EP - 4

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 1

ER -

Antikainen H, Mölsä J. Tietoturvakulttuuriin kannattaa panostaa. GT-lehti. 2000;(1):3-4.