Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa: eMBA-työ

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämän työn kohteena olevan tarkastelujakson 2008-2011 aikana on kansallisessa innovaatiotoiminnassa ja ohjelmistokehityksen ulkoisessa toimintaympäristössä tapahtunut suuria muutoksia. Keskeisenä teemana on nopeampi tutkimustulosten hyödyntäminen, joko olemassa olevan liiketoiminnan - tutkimus- ja kehityspalvelujen myynnin - kautta tai kaupallistamalla. VTT:n tutkimus- ja kehitystoiminnan kannalta tämä tarkoittaa nopeampaa ja systemaattisempaa tarjonnan kehitystä. Tässä työssä käsiteltiin tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri-tyyppisen toiminnan käyttämistä tarjonnan kehityksessä omassa osaamiskeskuksessani organisaatiossani, tilannetietoiset ohjelmistot -tutkimusaiheessa. Työssä analysoitiin organisaation nykytilaa, strategiaa ja liiketoimintamalleja sekä ulkoisen toimintaympäristön muutoksia. Työssä arvioitiin empiirisesti asiakasrajapinnan henkilöiden haastattelujen sekä toteutuneiden tulosten perusteella tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri- ajattelun soveltuvuutta toimintamalliksi. Työn keskeinen tulos on, että tilaus-toimitusprosessi-tyyppistä toimintamallia soveltamalla T&K-toimintaan voidaan saavuttaa tuotemaisempaa ja konkreettisempaa tarjontaa nopeammin. Lisäksi tuotearkkitehtuuri-pohjaisella tarjonnan kehittämisellä voidaan saavuttaa laajempaa asiakaskuntaa ja näin edesauttaa tehokkaampaa tutkimuspalvelujen myyntiä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages44
ISBN (Electronic)978-951-38-7867-2
ISBN (Print)978-951-38-7866-5
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number45
ISSN2242-1211

Keywords

  • R&D services
  • production
  • order-delivery process
  • product
  • product platform

Cite this

Mäntyjärvi, J. (2012). Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa: eMBA-työ. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 45
Mäntyjärvi, Jani. / Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa : eMBA-työ. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2012. 44 p. (VTT Technology; No. 45).
@book{a5bc5b5ab5bf4daeb053e6d1a833c8a5,
title = "Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa: eMBA-ty{\"o}",
abstract = "T{\"a}m{\"a}n ty{\"o}n kohteena olevan tarkastelujakson 2008-2011 aikana on kansallisessa innovaatiotoiminnassa ja ohjelmistokehityksen ulkoisessa toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} tapahtunut suuria muutoksia. Keskeisen{\"a} teemana on nopeampi tutkimustulosten hy{\"o}dynt{\"a}minen, joko olemassa olevan liiketoiminnan - tutkimus- ja kehityspalvelujen myynnin - kautta tai kaupallistamalla. VTT:n tutkimus- ja kehitystoiminnan kannalta t{\"a}m{\"a} tarkoittaa nopeampaa ja systemaattisempaa tarjonnan kehityst{\"a}. T{\"a}ss{\"a} ty{\"o}ss{\"a} k{\"a}siteltiin tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri-tyyppisen toiminnan k{\"a}ytt{\"a}mist{\"a} tarjonnan kehityksess{\"a} omassa osaamiskeskuksessani organisaatiossani, tilannetietoiset ohjelmistot -tutkimusaiheessa. Ty{\"o}ss{\"a} analysoitiin organisaation nykytilaa, strategiaa ja liiketoimintamalleja sek{\"a} ulkoisen toimintaymp{\"a}rist{\"o}n muutoksia. Ty{\"o}ss{\"a} arvioitiin empiirisesti asiakasrajapinnan henkil{\"o}iden haastattelujen sek{\"a} toteutuneiden tulosten perusteella tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri- ajattelun soveltuvuutta toimintamalliksi. Ty{\"o}n keskeinen tulos on, ett{\"a} tilaus-toimitusprosessi-tyyppist{\"a} toimintamallia soveltamalla T&K-toimintaan voidaan saavuttaa tuotemaisempaa ja konkreettisempaa tarjontaa nopeammin. Lis{\"a}ksi tuotearkkitehtuuri-pohjaisella tarjonnan kehitt{\"a}misell{\"a} voidaan saavuttaa laajempaa asiakaskuntaa ja n{\"a}in edesauttaa tehokkaampaa tutkimuspalvelujen myynti{\"a}.",
keywords = "R&D services, production, order-delivery process, product, product platform",
author = "Jani M{\"a}ntyj{\"a}rvi",
note = "Project code: 39719",
year = "2012",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-7866-5",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "45",
address = "Finland",

}

Mäntyjärvi, J 2012, Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa: eMBA-työ. VTT Technology, no. 45, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa : eMBA-työ. / Mäntyjärvi, Jani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2012. 44 p. (VTT Technology; No. 45).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa

T2 - eMBA-työ

AU - Mäntyjärvi, Jani

N1 - Project code: 39719

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Tämän työn kohteena olevan tarkastelujakson 2008-2011 aikana on kansallisessa innovaatiotoiminnassa ja ohjelmistokehityksen ulkoisessa toimintaympäristössä tapahtunut suuria muutoksia. Keskeisenä teemana on nopeampi tutkimustulosten hyödyntäminen, joko olemassa olevan liiketoiminnan - tutkimus- ja kehityspalvelujen myynnin - kautta tai kaupallistamalla. VTT:n tutkimus- ja kehitystoiminnan kannalta tämä tarkoittaa nopeampaa ja systemaattisempaa tarjonnan kehitystä. Tässä työssä käsiteltiin tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri-tyyppisen toiminnan käyttämistä tarjonnan kehityksessä omassa osaamiskeskuksessani organisaatiossani, tilannetietoiset ohjelmistot -tutkimusaiheessa. Työssä analysoitiin organisaation nykytilaa, strategiaa ja liiketoimintamalleja sekä ulkoisen toimintaympäristön muutoksia. Työssä arvioitiin empiirisesti asiakasrajapinnan henkilöiden haastattelujen sekä toteutuneiden tulosten perusteella tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri- ajattelun soveltuvuutta toimintamalliksi. Työn keskeinen tulos on, että tilaus-toimitusprosessi-tyyppistä toimintamallia soveltamalla T&K-toimintaan voidaan saavuttaa tuotemaisempaa ja konkreettisempaa tarjontaa nopeammin. Lisäksi tuotearkkitehtuuri-pohjaisella tarjonnan kehittämisellä voidaan saavuttaa laajempaa asiakaskuntaa ja näin edesauttaa tehokkaampaa tutkimuspalvelujen myyntiä.

AB - Tämän työn kohteena olevan tarkastelujakson 2008-2011 aikana on kansallisessa innovaatiotoiminnassa ja ohjelmistokehityksen ulkoisessa toimintaympäristössä tapahtunut suuria muutoksia. Keskeisenä teemana on nopeampi tutkimustulosten hyödyntäminen, joko olemassa olevan liiketoiminnan - tutkimus- ja kehityspalvelujen myynnin - kautta tai kaupallistamalla. VTT:n tutkimus- ja kehitystoiminnan kannalta tämä tarkoittaa nopeampaa ja systemaattisempaa tarjonnan kehitystä. Tässä työssä käsiteltiin tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri-tyyppisen toiminnan käyttämistä tarjonnan kehityksessä omassa osaamiskeskuksessani organisaatiossani, tilannetietoiset ohjelmistot -tutkimusaiheessa. Työssä analysoitiin organisaation nykytilaa, strategiaa ja liiketoimintamalleja sekä ulkoisen toimintaympäristön muutoksia. Työssä arvioitiin empiirisesti asiakasrajapinnan henkilöiden haastattelujen sekä toteutuneiden tulosten perusteella tilaus-toimitusprosessi- ja tuotearkkitehtuuri- ajattelun soveltuvuutta toimintamalliksi. Työn keskeinen tulos on, että tilaus-toimitusprosessi-tyyppistä toimintamallia soveltamalla T&K-toimintaan voidaan saavuttaa tuotemaisempaa ja konkreettisempaa tarjontaa nopeammin. Lisäksi tuotearkkitehtuuri-pohjaisella tarjonnan kehittämisellä voidaan saavuttaa laajempaa asiakaskuntaa ja näin edesauttaa tehokkaampaa tutkimuspalvelujen myyntiä.

KW - R&D services

KW - production

KW - order-delivery process

KW - product

KW - product platform

M3 - Report

SN - 978-951-38-7866-5

T3 - VTT Technology

BT - Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mäntyjärvi J. Tilaus-toimitusprosessi tutkimus- ja kehityspalvelujen tuotannossa: eMBA-työ. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2012. 44 p. (VTT Technology; No. 45).