Toiminnalliset palosäädökset

Matti Kokkala

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Viimeistään Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 uudistusehdotuksesta annettavaa lausuntoa miettiessään ovat monet joutuneet ajattelemaan mitä toiminnallisilla palosäädöksillä tarkoitetaan ja pitäisikö toiminnalliset säädökset ottaa käyttöön jo nyt. Toiminnalliset määräykset olisi sinänsä helppo kirjoittaa ulkomaisten esimerkkien pohjalta, mutta palaoturvallisuuden takaamiseksi tarvitaan myös selkeät ohjeet, miten rakennuksen paloturvallisuus todennetaan. Oheisessa kirjoituksessa tarkastellaan toiminnallisten palosäädösten periaatteita ja niiden käyttöönoton edellyttämiä toimenpiteitä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)20-22
JournalPalontorjuntatekniikka
Volume26
Issue number1
Publication statusPublished - 1996
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Kokkala, M. (1996). Toiminnalliset palosäädökset. Palontorjuntatekniikka, 26(1), 20-22.
Kokkala, Matti. / Toiminnalliset palosäädökset. In: Palontorjuntatekniikka. 1996 ; Vol. 26, No. 1. pp. 20-22.
@article{d3f3db8cad714da5877160e3fc5a2ce0,
title = "Toiminnalliset palos{\"a}{\"a}d{\"o}kset",
abstract = "Viimeist{\"a}{\"a}n Suomen rakentamism{\"a}{\"a}r{\"a}yskokoelman osan E1 uudistusehdotuksesta annettavaa lausuntoa miettiess{\"a}{\"a}n ovat monet joutuneet ajattelemaan mit{\"a} toiminnallisilla palos{\"a}{\"a}d{\"o}ksill{\"a} tarkoitetaan ja pit{\"a}isik{\"o} toiminnalliset s{\"a}{\"a}d{\"o}kset ottaa k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n jo nyt. Toiminnalliset m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset olisi sin{\"a}ns{\"a} helppo kirjoittaa ulkomaisten esimerkkien pohjalta, mutta palaoturvallisuuden takaamiseksi tarvitaan my{\"o}s selke{\"a}t ohjeet, miten rakennuksen paloturvallisuus todennetaan. Oheisessa kirjoituksessa tarkastellaan toiminnallisten palos{\"a}{\"a}d{\"o}sten periaatteita ja niiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}noton edellytt{\"a}mi{\"a} toimenpiteit{\"a}.",
author = "Matti Kokkala",
year = "1996",
language = "Finnish",
volume = "26",
pages = "20--22",
journal = "Palontorjuntatekniikka",
issn = "0031-0476",
number = "1",

}

Kokkala, M 1996, 'Toiminnalliset palosäädökset', Palontorjuntatekniikka, vol. 26, no. 1, pp. 20-22.

Toiminnalliset palosäädökset. / Kokkala, Matti.

In: Palontorjuntatekniikka, Vol. 26, No. 1, 1996, p. 20-22.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Toiminnalliset palosäädökset

AU - Kokkala, Matti

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - Viimeistään Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 uudistusehdotuksesta annettavaa lausuntoa miettiessään ovat monet joutuneet ajattelemaan mitä toiminnallisilla palosäädöksillä tarkoitetaan ja pitäisikö toiminnalliset säädökset ottaa käyttöön jo nyt. Toiminnalliset määräykset olisi sinänsä helppo kirjoittaa ulkomaisten esimerkkien pohjalta, mutta palaoturvallisuuden takaamiseksi tarvitaan myös selkeät ohjeet, miten rakennuksen paloturvallisuus todennetaan. Oheisessa kirjoituksessa tarkastellaan toiminnallisten palosäädösten periaatteita ja niiden käyttöönoton edellyttämiä toimenpiteitä.

AB - Viimeistään Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 uudistusehdotuksesta annettavaa lausuntoa miettiessään ovat monet joutuneet ajattelemaan mitä toiminnallisilla palosäädöksillä tarkoitetaan ja pitäisikö toiminnalliset säädökset ottaa käyttöön jo nyt. Toiminnalliset määräykset olisi sinänsä helppo kirjoittaa ulkomaisten esimerkkien pohjalta, mutta palaoturvallisuuden takaamiseksi tarvitaan myös selkeät ohjeet, miten rakennuksen paloturvallisuus todennetaan. Oheisessa kirjoituksessa tarkastellaan toiminnallisten palosäädösten periaatteita ja niiden käyttöönoton edellyttämiä toimenpiteitä.

M3 - Article

VL - 26

SP - 20

EP - 22

JO - Palontorjuntatekniikka

JF - Palontorjuntatekniikka

SN - 0031-0476

IS - 1

ER -