Toiminnanohjausjärjestelmän määrittely painetun älykkyyden tutkimusympäristöön VTT:llä: AMK-opinnäytetyö

Research output: ThesisBachelor's thesis

Abstract

Teknologian tutkimuskeskuksen VTT painetun älykkyyden tutkimus- ja tuotantoympäristössä Oulussa on toiminnan voimakkaan kasvun myötä noussut esiin tarve selvittää mahdollisuus korvata nykyiset, tuotanto- ja tutkimustoimintaa ohjaavat menettelytavat ja käytännöt niin sanotulla toiminnanohjausjärjestelmällä. Muun muassa työtehtävien, materiaalien, resurssointien ja tiedonkeruun hallintaan ja seurantaan nykyisin käytettävien lukuisten irrallisten tekstidokumenttien ja taulukoiden käytöstä haluttaisiin siirtyä keskitetyn tietokantapohjaisen järjestelmän käyttöön. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton uskotaan mahdollistavan selvästi nykyistä luotettavammat ja monipuolisemmat tiedonkeruumenetelmät. Lisäksi se helpottaa kerätyn tiedon pohjalta laadittavien raporttien tekemistä ja jakelua sekä edesauttaa tutkimustoiminnan tehostumista. Työn tavoitteena oli selvittää kaikki painetun älykkyyden toimintaympäristössä esiintyvät, toiminnanohjauksen kannalta keskeiset toiminnot, osa-alueet ja parametrit. Tavoitteena oli myös luoda niiden pohjalta arvio tietokantapohjaisen järjestelmän käyttöönoton edellytyksistä ja tehdä periaatteellinen kuvaus järjestelmän rakenteeksi.
Original languageFinnish
QualificationBachelor Degree
Awarding Institution
  • Oulu University of Applied Sciences
Publisher
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeG1 Polytechnic thesis, Bachelor's thesis

Keywords

  • Painettu älykkyys
  • toiminnanohjausjärjestelmä
  • tietokanta
  • R2R menetelmä

Cite this

@phdthesis{ab46968ba39646d9988757301daca58d,
title = "Toiminnanohjausj{\"a}rjestelm{\"a}n m{\"a}{\"a}rittely painetun {\"a}lykkyyden tutkimusymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n VTT:ll{\"a}: AMK-opinn{\"a}ytety{\"o}",
abstract = "Teknologian tutkimuskeskuksen VTT painetun {\"a}lykkyyden tutkimus- ja tuotantoymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} Oulussa on toiminnan voimakkaan kasvun my{\"o}t{\"a} noussut esiin tarve selvitt{\"a}{\"a} mahdollisuus korvata nykyiset, tuotanto- ja tutkimustoimintaa ohjaavat menettelytavat ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t niin sanotulla toiminnanohjausj{\"a}rjestelm{\"a}ll{\"a}. Muun muassa ty{\"o}teht{\"a}vien, materiaalien, resurssointien ja tiedonkeruun hallintaan ja seurantaan nykyisin k{\"a}ytett{\"a}vien lukuisten irrallisten tekstidokumenttien ja taulukoiden k{\"a}yt{\"o}st{\"a} haluttaisiin siirty{\"a} keskitetyn tietokantapohjaisen j{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Toiminnanohjausj{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}{\"o}noton uskotaan mahdollistavan selv{\"a}sti nykyist{\"a} luotettavammat ja monipuolisemmat tiedonkeruumenetelm{\"a}t. Lis{\"a}ksi se helpottaa ker{\"a}tyn tiedon pohjalta laadittavien raporttien tekemist{\"a} ja jakelua sek{\"a} edesauttaa tutkimustoiminnan tehostumista. Ty{\"o}n tavoitteena oli selvitt{\"a}{\"a} kaikki painetun {\"a}lykkyyden toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} esiintyv{\"a}t, toiminnanohjauksen kannalta keskeiset toiminnot, osa-alueet ja parametrit. Tavoitteena oli my{\"o}s luoda niiden pohjalta arvio tietokantapohjaisen j{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}{\"o}noton edellytyksist{\"a} ja tehd{\"a} periaatteellinen kuvaus j{\"a}rjestelm{\"a}n rakenteeksi.",
keywords = "Painettu {\"a}lykkyys, toiminnanohjausj{\"a}rjestelm{\"a}, tietokanta, R2R menetelm{\"a}",
author = "Risto Miettil{\"a}",
year = "2011",
language = "Finnish",
publisher = "Oulu University of Applied Sciences",
address = "Finland",
school = "Oulu University of Applied Sciences",

}

Toiminnanohjausjärjestelmän määrittely painetun älykkyyden tutkimusympäristöön VTT:llä : AMK-opinnäytetyö. / Miettilä, Risto.

Oulu University of Applied Sciences, 2011. 111 p.

Research output: ThesisBachelor's thesis

TY - THES

T1 - Toiminnanohjausjärjestelmän määrittely painetun älykkyyden tutkimusympäristöön VTT:llä

T2 - AMK-opinnäytetyö

AU - Miettilä, Risto

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Teknologian tutkimuskeskuksen VTT painetun älykkyyden tutkimus- ja tuotantoympäristössä Oulussa on toiminnan voimakkaan kasvun myötä noussut esiin tarve selvittää mahdollisuus korvata nykyiset, tuotanto- ja tutkimustoimintaa ohjaavat menettelytavat ja käytännöt niin sanotulla toiminnanohjausjärjestelmällä. Muun muassa työtehtävien, materiaalien, resurssointien ja tiedonkeruun hallintaan ja seurantaan nykyisin käytettävien lukuisten irrallisten tekstidokumenttien ja taulukoiden käytöstä haluttaisiin siirtyä keskitetyn tietokantapohjaisen järjestelmän käyttöön. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton uskotaan mahdollistavan selvästi nykyistä luotettavammat ja monipuolisemmat tiedonkeruumenetelmät. Lisäksi se helpottaa kerätyn tiedon pohjalta laadittavien raporttien tekemistä ja jakelua sekä edesauttaa tutkimustoiminnan tehostumista. Työn tavoitteena oli selvittää kaikki painetun älykkyyden toimintaympäristössä esiintyvät, toiminnanohjauksen kannalta keskeiset toiminnot, osa-alueet ja parametrit. Tavoitteena oli myös luoda niiden pohjalta arvio tietokantapohjaisen järjestelmän käyttöönoton edellytyksistä ja tehdä periaatteellinen kuvaus järjestelmän rakenteeksi.

AB - Teknologian tutkimuskeskuksen VTT painetun älykkyyden tutkimus- ja tuotantoympäristössä Oulussa on toiminnan voimakkaan kasvun myötä noussut esiin tarve selvittää mahdollisuus korvata nykyiset, tuotanto- ja tutkimustoimintaa ohjaavat menettelytavat ja käytännöt niin sanotulla toiminnanohjausjärjestelmällä. Muun muassa työtehtävien, materiaalien, resurssointien ja tiedonkeruun hallintaan ja seurantaan nykyisin käytettävien lukuisten irrallisten tekstidokumenttien ja taulukoiden käytöstä haluttaisiin siirtyä keskitetyn tietokantapohjaisen järjestelmän käyttöön. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton uskotaan mahdollistavan selvästi nykyistä luotettavammat ja monipuolisemmat tiedonkeruumenetelmät. Lisäksi se helpottaa kerätyn tiedon pohjalta laadittavien raporttien tekemistä ja jakelua sekä edesauttaa tutkimustoiminnan tehostumista. Työn tavoitteena oli selvittää kaikki painetun älykkyyden toimintaympäristössä esiintyvät, toiminnanohjauksen kannalta keskeiset toiminnot, osa-alueet ja parametrit. Tavoitteena oli myös luoda niiden pohjalta arvio tietokantapohjaisen järjestelmän käyttöönoton edellytyksistä ja tehdä periaatteellinen kuvaus järjestelmän rakenteeksi.

KW - Painettu älykkyys

KW - toiminnanohjausjärjestelmä

KW - tietokanta

KW - R2R menetelmä

M3 - Bachelor's thesis

PB - Oulu University of Applied Sciences

ER -