Torninostureiden luokitus

Asko Talja

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa on tarkasteltu torninosturin eri rakenneosien rasitusvaihteluiden suuruuden ja määrän vaikutusta elinikään. Rasitusmittausten perusteella on laadittu suositus torninostureiden nosturiryhmittelyksi. Rasitusvaihtelut on mitattu tornin paarteesta ja diagonaalista sekä puomin yläpaarteesta, alapaarteesta ja diagonaalista. Tutkimuksessa on rajoituttu nosturin elementti- ja rakennustyömaakäyttöön. Mitatut rasitusvaihtelut ja niiden määrä on laskettu Rainflow-luokittelumenetelmän mukaan. Laadittu suositus nosturiryhmiksi perustuu rasitusvaihteluiden jakaumaan ja Palmgrenin - Minerin hypoteesiin. Tulosten perusteella nykyistä luokitusta tulisi ennemminkin kiristää kuin lieventää.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages44
ISBN (Print)951-38-2746-1
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number648
ISSN0358-5085

Keywords

  • tower cranes
  • classifications
  • loads

Cite this

Talja, A. (1986). Torninostureiden luokitus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 648
Talja, Asko. / Torninostureiden luokitus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 648).
@book{63d2b8eb0f5e46ccba6e45374f8bfc29,
title = "Torninostureiden luokitus",
abstract = "Tutkimuksessa on tarkasteltu torninosturin eri rakenneosien rasitusvaihteluiden suuruuden ja m{\"a}{\"a}r{\"a}n vaikutusta elinik{\"a}{\"a}n. Rasitusmittausten perusteella on laadittu suositus torninostureiden nosturiryhmittelyksi. Rasitusvaihtelut on mitattu tornin paarteesta ja diagonaalista sek{\"a} puomin yl{\"a}paarteesta, alapaarteesta ja diagonaalista. Tutkimuksessa on rajoituttu nosturin elementti- ja rakennusty{\"o}maak{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Mitatut rasitusvaihtelut ja niiden m{\"a}{\"a}r{\"a} on laskettu Rainflow-luokittelumenetelm{\"a}n mukaan. Laadittu suositus nosturiryhmiksi perustuu rasitusvaihteluiden jakaumaan ja Palmgrenin - Minerin hypoteesiin. Tulosten perusteella nykyist{\"a} luokitusta tulisi ennemminkin kirist{\"a}{\"a} kuin lievent{\"a}{\"a}.",
keywords = "tower cranes, classifications, loads",
author = "Asko Talja",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2746-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "648",
address = "Finland",

}

Talja, A 1986, Torninostureiden luokitus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 648, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Torninostureiden luokitus. / Talja, Asko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 648).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Torninostureiden luokitus

AU - Talja, Asko

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimuksessa on tarkasteltu torninosturin eri rakenneosien rasitusvaihteluiden suuruuden ja määrän vaikutusta elinikään. Rasitusmittausten perusteella on laadittu suositus torninostureiden nosturiryhmittelyksi. Rasitusvaihtelut on mitattu tornin paarteesta ja diagonaalista sekä puomin yläpaarteesta, alapaarteesta ja diagonaalista. Tutkimuksessa on rajoituttu nosturin elementti- ja rakennustyömaakäyttöön. Mitatut rasitusvaihtelut ja niiden määrä on laskettu Rainflow-luokittelumenetelmän mukaan. Laadittu suositus nosturiryhmiksi perustuu rasitusvaihteluiden jakaumaan ja Palmgrenin - Minerin hypoteesiin. Tulosten perusteella nykyistä luokitusta tulisi ennemminkin kiristää kuin lieventää.

AB - Tutkimuksessa on tarkasteltu torninosturin eri rakenneosien rasitusvaihteluiden suuruuden ja määrän vaikutusta elinikään. Rasitusmittausten perusteella on laadittu suositus torninostureiden nosturiryhmittelyksi. Rasitusvaihtelut on mitattu tornin paarteesta ja diagonaalista sekä puomin yläpaarteesta, alapaarteesta ja diagonaalista. Tutkimuksessa on rajoituttu nosturin elementti- ja rakennustyömaakäyttöön. Mitatut rasitusvaihtelut ja niiden määrä on laskettu Rainflow-luokittelumenetelmän mukaan. Laadittu suositus nosturiryhmiksi perustuu rasitusvaihteluiden jakaumaan ja Palmgrenin - Minerin hypoteesiin. Tulosten perusteella nykyistä luokitusta tulisi ennemminkin kiristää kuin lieventää.

KW - tower cranes

KW - classifications

KW - loads

M3 - Report

SN - 951-38-2746-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Torninostureiden luokitus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Talja A. Torninostureiden luokitus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 648).