Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen

Translated title of the contribution: Transportation engineering in sparsely populated areas

Veikko Tervola, Riitta Virtanen (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Esitetään liikennetekniikan tutkimuksen perusteita vuosina 1968 - 1983 tehtyjen haja-asutusalueiden liikenteeseen kohdistuneiden tutkimusten pohjalta. Voidaan todeta, että haja-asutusalueiden liikennettä ja tiestöä koskevaa tietoa tarvitaan yleisen liikennetekniikan ohella alueellisessa suunnittelussa kylän tasolla. Tämän takia on tärkeätä tuottaa, kehittää ja soveltaa teknisen tietouden ohella myös ei-teknistä tietoutta. Suunnittelutavoitteiden saavuttamisen kannalta olisi luotava yhä laajempi näkökulma ympäristöön ja sen vuorovaikutussuhteisiin. Tämä edellyttää liikenne- ja muiden alojen yhä parempaa koordinointia ja yhteistyötä sekä tutkimuksessa että suunnittelussa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
ISBN (Print)951-38-2031-9
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number328
ISSN0358-5085

Fingerprint

engineering

Keywords

  • traffic surveys
  • traffic engineering
  • environmental surveys

Cite this

Tervola, V., & Virtanen, R. (Ed.) (1984). Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 328
Tervola, Veikko ; Virtanen, Riitta (Editor). / Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 328).
@book{6f77068e882348b8ac990aae4e88a9c0,
title = "Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen",
abstract = "Esitet{\"a}{\"a}n liikennetekniikan tutkimuksen perusteita vuosina 1968 - 1983 tehtyjen haja-asutusalueiden liikenteeseen kohdistuneiden tutkimusten pohjalta. Voidaan todeta, ett{\"a} haja-asutusalueiden liikennett{\"a} ja tiest{\"o}{\"a} koskevaa tietoa tarvitaan yleisen liikennetekniikan ohella alueellisessa suunnittelussa kyl{\"a}n tasolla. T{\"a}m{\"a}n takia on t{\"a}rke{\"a}t{\"a} tuottaa, kehitt{\"a}{\"a} ja soveltaa teknisen tietouden ohella my{\"o}s ei-teknist{\"a} tietoutta. Suunnittelutavoitteiden saavuttamisen kannalta olisi luotava yh{\"a} laajempi n{\"a}k{\"o}kulma ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n ja sen vuorovaikutussuhteisiin. T{\"a}m{\"a} edellytt{\"a}{\"a} liikenne- ja muiden alojen yh{\"a} parempaa koordinointia ja yhteisty{\"o}t{\"a} sek{\"a} tutkimuksessa ett{\"a} suunnittelussa.",
keywords = "traffic surveys, traffic engineering, environmental surveys",
author = "Veikko Tervola",
editor = "Riitta Virtanen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2031-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "328",
address = "Finland",

}

Tervola, V & Virtanen, R (ed.) 1984, Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 328, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen. / Tervola, Veikko; Virtanen, Riitta (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 328).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen

AU - Tervola, Veikko

A2 - Virtanen, Riitta

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Esitetään liikennetekniikan tutkimuksen perusteita vuosina 1968 - 1983 tehtyjen haja-asutusalueiden liikenteeseen kohdistuneiden tutkimusten pohjalta. Voidaan todeta, että haja-asutusalueiden liikennettä ja tiestöä koskevaa tietoa tarvitaan yleisen liikennetekniikan ohella alueellisessa suunnittelussa kylän tasolla. Tämän takia on tärkeätä tuottaa, kehittää ja soveltaa teknisen tietouden ohella myös ei-teknistä tietoutta. Suunnittelutavoitteiden saavuttamisen kannalta olisi luotava yhä laajempi näkökulma ympäristöön ja sen vuorovaikutussuhteisiin. Tämä edellyttää liikenne- ja muiden alojen yhä parempaa koordinointia ja yhteistyötä sekä tutkimuksessa että suunnittelussa.

AB - Esitetään liikennetekniikan tutkimuksen perusteita vuosina 1968 - 1983 tehtyjen haja-asutusalueiden liikenteeseen kohdistuneiden tutkimusten pohjalta. Voidaan todeta, että haja-asutusalueiden liikennettä ja tiestöä koskevaa tietoa tarvitaan yleisen liikennetekniikan ohella alueellisessa suunnittelussa kylän tasolla. Tämän takia on tärkeätä tuottaa, kehittää ja soveltaa teknisen tietouden ohella myös ei-teknistä tietoutta. Suunnittelutavoitteiden saavuttamisen kannalta olisi luotava yhä laajempi näkökulma ympäristöön ja sen vuorovaikutussuhteisiin. Tämä edellyttää liikenne- ja muiden alojen yhä parempaa koordinointia ja yhteistyötä sekä tutkimuksessa että suunnittelussa.

KW - traffic surveys

KW - traffic engineering

KW - environmental surveys

M3 - Report

SN - 951-38-2031-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tervola V, Virtanen R, (ed.). Haja-asutusalueiden liikennetekniikka. Toim. Riitta Virtanen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 328).