@book{c00b3a9284394872bbca645c48755b25,
title = "Tulevaisuuden elintarvikepakkaus: Kvantitatiivinen kuluttajatutkimus pakkausprototyyppien ja kaupallisten verrokkituotteiden eroista",
abstract = "Futupack-CON-hankkeessa kehitettiin kaksi tulevaisuuden pakkausprototyyppi{\"a} elintarvikkeille: On-the-go-prototyyppi kolmioleiville sek{\"a} Biostartti-prototyyppi lihapullille ja hedelm{\"a}salaatille. Prototyyppien suunnittelussa huomioitiin erityisesti pakkausten ekologisuus, laajennettu k{\"a}ytett{\"a}vyys ja visuaalinen ulkoasu. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitell{\"a}{\"a}n kvantitatiivisen kuluttajatutkimuksen tulokset. Tutkimuksen tavoitteena oli verrata hankkeessa kehitettyj{\"a} prototyyppipakkauksia kaupallisiin vertailutuotteisiin ja tuottaa ehdotuksia prototyyppien jatkokehitt{\"a}miseksi. Tavoitteen saavuttamiseksi tutkimuksessa kysyttiin 124 vastaajan arvioita prototyyppi- ja kaupallisten pakkausten eri ominaisuuksista, tuotteiden synnytt{\"a}mist{\"a} positiivisista emootioista, ostoaikomuksesta ja sopivasta hinnan tasosta. Kuluttajien arviot pakkauksista osoittivat, ett{\"a} On-the-go- ja Biostartti-lihapullapakkaukset p{\"a}rj{\"a}{\"a}v{\"a}t hyvin kaupallisiin vertailupakkauksiin n{\"a}hden. Hedelm{\"a}salaattipakkaus arvioitiin kaupallista pakkausta huonommaksi. Kuluttajat arvioivat kaikki prototyyppipakkaukset verrokeitaan ymp{\"a}rist{\"o}yst{\"a}v{\"a}llisemmiksi sek{\"a} k{\"a}ytett{\"a}vyydelt{\"a}{\"a}n paremmiksi.",
keywords = "prototypes, food stuffs, package, package development, consumer research, comparative consumer study, experiment, sandwich, meat balls, fruit salad",
author = "Aimo Tiilikainen and Ky{\"o}sti Pennanen and Maarit Heikkinen",
year = "2011",
language = "Finnish",
series = "VTT Working Papers",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "167",
address = "Finland",
}