Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981

Torsti Kivistö

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tulevalauden tutkimuksen koordinointiprojekti suoritti 7.5. - 2.8.1981 tulevaisuuden tutkimuksen nykytilaa koskevan kyselyn. Se kohdistettiin VTT:n toimintayksiköille, joista 28 (= 80 %) antoi kirjallisen vastauksen. Julkaisu sisältää yhteenvedon kyselyn tuloksista. Toimintayksiköiden ja niiden palveluksessa olevien henkilöiden toimesta on v. 1975 jälkeen laadittu tulevaisuuden tutkimuksen alalta 85 kirjallista esitystä, joiden kokonaissivumäärä on n. 5 300. Kyselyn aikana oli VTT:ssa meneillään 39 kokonaan tai osittain tulevaisuuden tutkimukseksi luokiteltua tutkimusta. Niihin käytettiin v. 1981 aikana noin 30 henkilötyövuotta, mikä on noin 1,5 % VTT:n kokonaistyöpanoksesta ja noin 3 % tutkimus- ja kehitystyön panoksesta. Tulevaisuuden tutkimusta on VTT:ssa tähän mennessä toteutettu eniten informaatio-, energia- ja yhdyskuntatekniikan alueilla. Tutkimusmenetelminä on käytetty mm. erilaisia kysely- ja haastattelumenetelmiä, skenaariotekniikkaa, ekstrapolointia, ongelmakohtaisia erityismenetelmiä sekä matemaattisia menetelmiä. VTT:n tulevaisuuden tutkimuksen aikatähtäys on 5 - 70 v. keskiarvon ollessa noin 15 vuotta. Koordinointiprojoktilta toimintayksiköt toivovat erilaisia tulevaisuuden tutkimuksen edistämistoimenpiteitä, jotka tulisi kohdistaa mm. teknisen kehityksen ennakointiin, alan menetelmätietouden edistämiseen, tulevaisuuden tutkimuksen organisointiin ja rahoituksen järjestämiseen sekä tiedon hankintaan ja yhteistyön edistämiseen. Tulevaisuuden tutkimuksen pitkän tähtäyksen kehittämisestä esitettiin mielipiteitä mm. tulevaisuuden tutkimuksen tarpeesta ja tavoitteista, organisoinnista sekä koti- ja ulkomaisesta yhteistyöstä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages69
ISBN (Print)951-38-1432-7
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number82
ISSN0358-5085

Cite this

Kivistö, T. (1982). Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 82
Kivistö, Torsti. / Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 69 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 82).
@book{623c495be39e4b20b22f74154575dfa6,
title = "Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisess{\"a} tutkimuskeskuksessa vuonna 1981",
abstract = "Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tulevalauden tutkimuksen koordinointiprojekti suoritti 7.5. - 2.8.1981 tulevaisuuden tutkimuksen nykytilaa koskevan kyselyn. Se kohdistettiin VTT:n toimintayksik{\"o}ille, joista 28 (= 80 {\%}) antoi kirjallisen vastauksen. Julkaisu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} yhteenvedon kyselyn tuloksista. Toimintayksik{\"o}iden ja niiden palveluksessa olevien henkil{\"o}iden toimesta on v. 1975 j{\"a}lkeen laadittu tulevaisuuden tutkimuksen alalta 85 kirjallista esityst{\"a}, joiden kokonaissivum{\"a}{\"a}r{\"a} on n. 5 300. Kyselyn aikana oli VTT:ssa meneill{\"a}{\"a}n 39 kokonaan tai osittain tulevaisuuden tutkimukseksi luokiteltua tutkimusta. Niihin k{\"a}ytettiin v. 1981 aikana noin 30 henkil{\"o}ty{\"o}vuotta, mik{\"a} on noin 1,5 {\%} VTT:n kokonaisty{\"o}panoksesta ja noin 3 {\%} tutkimus- ja kehitysty{\"o}n panoksesta. Tulevaisuuden tutkimusta on VTT:ssa t{\"a}h{\"a}n menness{\"a} toteutettu eniten informaatio-, energia- ja yhdyskuntatekniikan alueilla. Tutkimusmenetelmin{\"a} on k{\"a}ytetty mm. erilaisia kysely- ja haastattelumenetelmi{\"a}, skenaariotekniikkaa, ekstrapolointia, ongelmakohtaisia erityismenetelmi{\"a} sek{\"a} matemaattisia menetelmi{\"a}. VTT:n tulevaisuuden tutkimuksen aikat{\"a}ht{\"a}ys on 5 - 70 v. keskiarvon ollessa noin 15 vuotta. Koordinointiprojoktilta toimintayksik{\"o}t toivovat erilaisia tulevaisuuden tutkimuksen edist{\"a}mistoimenpiteit{\"a}, jotka tulisi kohdistaa mm. teknisen kehityksen ennakointiin, alan menetelm{\"a}tietouden edist{\"a}miseen, tulevaisuuden tutkimuksen organisointiin ja rahoituksen j{\"a}rjest{\"a}miseen sek{\"a} tiedon hankintaan ja yhteisty{\"o}n edist{\"a}miseen. Tulevaisuuden tutkimuksen pitk{\"a}n t{\"a}ht{\"a}yksen kehitt{\"a}misest{\"a} esitettiin mielipiteit{\"a} mm. tulevaisuuden tutkimuksen tarpeesta ja tavoitteista, organisoinnista sek{\"a} koti- ja ulkomaisesta yhteisty{\"o}st{\"a}.",
author = "Torsti Kivist{\"o}",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1432-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "82",
address = "Finland",

}

Kivistö, T 1982, Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 82, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981. / Kivistö, Torsti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 69 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 82).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981

AU - Kivistö, Torsti

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tulevalauden tutkimuksen koordinointiprojekti suoritti 7.5. - 2.8.1981 tulevaisuuden tutkimuksen nykytilaa koskevan kyselyn. Se kohdistettiin VTT:n toimintayksiköille, joista 28 (= 80 %) antoi kirjallisen vastauksen. Julkaisu sisältää yhteenvedon kyselyn tuloksista. Toimintayksiköiden ja niiden palveluksessa olevien henkilöiden toimesta on v. 1975 jälkeen laadittu tulevaisuuden tutkimuksen alalta 85 kirjallista esitystä, joiden kokonaissivumäärä on n. 5 300. Kyselyn aikana oli VTT:ssa meneillään 39 kokonaan tai osittain tulevaisuuden tutkimukseksi luokiteltua tutkimusta. Niihin käytettiin v. 1981 aikana noin 30 henkilötyövuotta, mikä on noin 1,5 % VTT:n kokonaistyöpanoksesta ja noin 3 % tutkimus- ja kehitystyön panoksesta. Tulevaisuuden tutkimusta on VTT:ssa tähän mennessä toteutettu eniten informaatio-, energia- ja yhdyskuntatekniikan alueilla. Tutkimusmenetelminä on käytetty mm. erilaisia kysely- ja haastattelumenetelmiä, skenaariotekniikkaa, ekstrapolointia, ongelmakohtaisia erityismenetelmiä sekä matemaattisia menetelmiä. VTT:n tulevaisuuden tutkimuksen aikatähtäys on 5 - 70 v. keskiarvon ollessa noin 15 vuotta. Koordinointiprojoktilta toimintayksiköt toivovat erilaisia tulevaisuuden tutkimuksen edistämistoimenpiteitä, jotka tulisi kohdistaa mm. teknisen kehityksen ennakointiin, alan menetelmätietouden edistämiseen, tulevaisuuden tutkimuksen organisointiin ja rahoituksen järjestämiseen sekä tiedon hankintaan ja yhteistyön edistämiseen. Tulevaisuuden tutkimuksen pitkän tähtäyksen kehittämisestä esitettiin mielipiteitä mm. tulevaisuuden tutkimuksen tarpeesta ja tavoitteista, organisoinnista sekä koti- ja ulkomaisesta yhteistyöstä.

AB - Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tulevalauden tutkimuksen koordinointiprojekti suoritti 7.5. - 2.8.1981 tulevaisuuden tutkimuksen nykytilaa koskevan kyselyn. Se kohdistettiin VTT:n toimintayksiköille, joista 28 (= 80 %) antoi kirjallisen vastauksen. Julkaisu sisältää yhteenvedon kyselyn tuloksista. Toimintayksiköiden ja niiden palveluksessa olevien henkilöiden toimesta on v. 1975 jälkeen laadittu tulevaisuuden tutkimuksen alalta 85 kirjallista esitystä, joiden kokonaissivumäärä on n. 5 300. Kyselyn aikana oli VTT:ssa meneillään 39 kokonaan tai osittain tulevaisuuden tutkimukseksi luokiteltua tutkimusta. Niihin käytettiin v. 1981 aikana noin 30 henkilötyövuotta, mikä on noin 1,5 % VTT:n kokonaistyöpanoksesta ja noin 3 % tutkimus- ja kehitystyön panoksesta. Tulevaisuuden tutkimusta on VTT:ssa tähän mennessä toteutettu eniten informaatio-, energia- ja yhdyskuntatekniikan alueilla. Tutkimusmenetelminä on käytetty mm. erilaisia kysely- ja haastattelumenetelmiä, skenaariotekniikkaa, ekstrapolointia, ongelmakohtaisia erityismenetelmiä sekä matemaattisia menetelmiä. VTT:n tulevaisuuden tutkimuksen aikatähtäys on 5 - 70 v. keskiarvon ollessa noin 15 vuotta. Koordinointiprojoktilta toimintayksiköt toivovat erilaisia tulevaisuuden tutkimuksen edistämistoimenpiteitä, jotka tulisi kohdistaa mm. teknisen kehityksen ennakointiin, alan menetelmätietouden edistämiseen, tulevaisuuden tutkimuksen organisointiin ja rahoituksen järjestämiseen sekä tiedon hankintaan ja yhteistyön edistämiseen. Tulevaisuuden tutkimuksen pitkän tähtäyksen kehittämisestä esitettiin mielipiteitä mm. tulevaisuuden tutkimuksen tarpeesta ja tavoitteista, organisoinnista sekä koti- ja ulkomaisesta yhteistyöstä.

M3 - Report

SN - 951-38-1432-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kivistö T. Tulevaisuuden tutkimus Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa vuonna 1981. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 69 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 82).