Tuotantoautomaation tiedonsiirto

Arto Juusela

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään nykyaikaisen tuotantoautomaation tiedonsiirron kysymyksiä ja luodaan lyhyt katsaus kehitysnäkymiin. Aluksi esitetään tuotantoautomaation tiedonsiirron käsitteitä ja tiedonsiirtomuotoja sekä muita yleisiä asioita, kuten järjestelmien luokittelua, automaatiototeutusten tiedonsiirtotarpeita eri teollisuudenaloilla ja informaation nopeuskysymyksiä. Tiedonsiirron toteutusperiaatteita tarkastellaan sekä yleisesti että esittämällä olemassa olevia järjestelmäesimerkkejä. Varsinaista tiedonsiirtoa linjalla tarkastellaan nykyisen tekniikan valossa. Pääkohdat ovat siirtotiet, linjakoodit, modulaatio, kanavointi sekä tiedonsiirron tarkistus- ja varmistusmenettelyt. Strandardoinnin tilannekatsaukseen sisältyvät standardointijärjestöt, arkkitehtuurimallit, erityisesti Proway, tiedonsiirtoverkot ja liikennöintimenetelmät. Lisäksi esitetään HDLC- ja SDLC-proseduurit, rinnakkaismuotoiset TEC- ja CAMAC-väylät sekä sarjamuotoisia liitäntästandardeja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages171
ISBN (Print)951-38-1416-5
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number87
ISSN0358-5085

Cite this

Juusela, A. (1982). Tuotantoautomaation tiedonsiirto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 87
Juusela, Arto. / Tuotantoautomaation tiedonsiirto. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 171 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 87).
@book{abff5c927dc14a86bfce514b3e1afe8d,
title = "Tuotantoautomaation tiedonsiirto",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n nykyaikaisen tuotantoautomaation tiedonsiirron kysymyksi{\"a} ja luodaan lyhyt katsaus kehitysn{\"a}kymiin. Aluksi esitet{\"a}{\"a}n tuotantoautomaation tiedonsiirron k{\"a}sitteit{\"a} ja tiedonsiirtomuotoja sek{\"a} muita yleisi{\"a} asioita, kuten j{\"a}rjestelmien luokittelua, automaatiototeutusten tiedonsiirtotarpeita eri teollisuudenaloilla ja informaation nopeuskysymyksi{\"a}. Tiedonsiirron toteutusperiaatteita tarkastellaan sek{\"a} yleisesti ett{\"a} esitt{\"a}m{\"a}ll{\"a} olemassa olevia j{\"a}rjestelm{\"a}esimerkkej{\"a}. Varsinaista tiedonsiirtoa linjalla tarkastellaan nykyisen tekniikan valossa. P{\"a}{\"a}kohdat ovat siirtotiet, linjakoodit, modulaatio, kanavointi sek{\"a} tiedonsiirron tarkistus- ja varmistusmenettelyt. Strandardoinnin tilannekatsaukseen sis{\"a}ltyv{\"a}t standardointij{\"a}rjest{\"o}t, arkkitehtuurimallit, erityisesti Proway, tiedonsiirtoverkot ja liikenn{\"o}intimenetelm{\"a}t. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n HDLC- ja SDLC-proseduurit, rinnakkaismuotoiset TEC- ja CAMAC-v{\"a}yl{\"a}t sek{\"a} sarjamuotoisia liit{\"a}nt{\"a}standardeja.",
author = "Arto Juusela",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1416-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "87",
address = "Finland",

}

Juusela, A 1982, Tuotantoautomaation tiedonsiirto. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 87, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tuotantoautomaation tiedonsiirto. / Juusela, Arto.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 171 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 87).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tuotantoautomaation tiedonsiirto

AU - Juusela, Arto

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Julkaisussa käsitellään nykyaikaisen tuotantoautomaation tiedonsiirron kysymyksiä ja luodaan lyhyt katsaus kehitysnäkymiin. Aluksi esitetään tuotantoautomaation tiedonsiirron käsitteitä ja tiedonsiirtomuotoja sekä muita yleisiä asioita, kuten järjestelmien luokittelua, automaatiototeutusten tiedonsiirtotarpeita eri teollisuudenaloilla ja informaation nopeuskysymyksiä. Tiedonsiirron toteutusperiaatteita tarkastellaan sekä yleisesti että esittämällä olemassa olevia järjestelmäesimerkkejä. Varsinaista tiedonsiirtoa linjalla tarkastellaan nykyisen tekniikan valossa. Pääkohdat ovat siirtotiet, linjakoodit, modulaatio, kanavointi sekä tiedonsiirron tarkistus- ja varmistusmenettelyt. Strandardoinnin tilannekatsaukseen sisältyvät standardointijärjestöt, arkkitehtuurimallit, erityisesti Proway, tiedonsiirtoverkot ja liikennöintimenetelmät. Lisäksi esitetään HDLC- ja SDLC-proseduurit, rinnakkaismuotoiset TEC- ja CAMAC-väylät sekä sarjamuotoisia liitäntästandardeja.

AB - Julkaisussa käsitellään nykyaikaisen tuotantoautomaation tiedonsiirron kysymyksiä ja luodaan lyhyt katsaus kehitysnäkymiin. Aluksi esitetään tuotantoautomaation tiedonsiirron käsitteitä ja tiedonsiirtomuotoja sekä muita yleisiä asioita, kuten järjestelmien luokittelua, automaatiototeutusten tiedonsiirtotarpeita eri teollisuudenaloilla ja informaation nopeuskysymyksiä. Tiedonsiirron toteutusperiaatteita tarkastellaan sekä yleisesti että esittämällä olemassa olevia järjestelmäesimerkkejä. Varsinaista tiedonsiirtoa linjalla tarkastellaan nykyisen tekniikan valossa. Pääkohdat ovat siirtotiet, linjakoodit, modulaatio, kanavointi sekä tiedonsiirron tarkistus- ja varmistusmenettelyt. Strandardoinnin tilannekatsaukseen sisältyvät standardointijärjestöt, arkkitehtuurimallit, erityisesti Proway, tiedonsiirtoverkot ja liikennöintimenetelmät. Lisäksi esitetään HDLC- ja SDLC-proseduurit, rinnakkaismuotoiset TEC- ja CAMAC-väylät sekä sarjamuotoisia liitäntästandardeja.

M3 - Report

SN - 951-38-1416-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tuotantoautomaation tiedonsiirto

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Juusela A. Tuotantoautomaation tiedonsiirto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 171 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 87).