Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä

Jari Konola, Kari Mäki

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

Abstract

Tiedonkeruuhankkeen tavoitteena on kehittää paperi- ja sellutehtaille muuttuvaan tehdasympäristöön soveltuva pysyvä käyttökokemustiedon keruujärjestelmä, jonka avulla laitoksella syntynyt käyttökokemustieto saadaan kerättyä ja tallennuttua sellaisessa muodossa, että sitä voidaan käyttää laitoksen toiminnan kehittämiseen ja toisaalta saadaan siirtymään laitostoimittajille ja edelleen tämän alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. Tällä hetkellä laitoksilla syntyvä käyttökokemustieto on vika- ja häiriötapahtumiin nähden hyvin hajanaista ja vähäistä. Jotta käyttökokemustietoa saataisiin sellaisessa muodossa, että sitä voitaisiin käyttää toimintojen ja laitteiden kehittämiseen täytyy kiinnittää huomiota käyttöliittymien kehittämiseen, tiedon syöttämisen helppouteen, tiedon luokitteluun syöttövaiheessa sekä kirjauksia tekevän henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.
Original languageFinnish
Title of host publicationKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Pages21-30
ISBN (Print)951-38-5272-5
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeB3 Non-refereed article in conference proceedings
EventKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta - Espoo, Finland
Duration: 18 Nov 199918 Nov 1999

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number196
ISSN0357-9387

Seminar

SeminarKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta
CountryFinland
CityEspoo
Period18/11/9918/11/99

Cite this

Konola, J., & Mäki, K. (1999). Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä. In Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta (pp. 21-30). Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 196
Konola, Jari ; Mäki, Kari. / Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä. Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. pp. 21-30 (VTT Symposium; No. 196).
@inproceedings{3dc012533ce24fdfba275377f198a1aa,
title = "Tuotantoj{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}kokemustiedon hallintaj{\"a}rjestelm{\"a}",
abstract = "Tiedonkeruuhankkeen tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} paperi- ja sellutehtaille muuttuvaan tehdasymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n soveltuva pysyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kokemustiedon keruuj{\"a}rjestelm{\"a}, jonka avulla laitoksella syntynyt k{\"a}ytt{\"o}kokemustieto saadaan ker{\"a}tty{\"a} ja tallennuttua sellaisessa muodossa, ett{\"a} sit{\"a} voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} laitoksen toiminnan kehitt{\"a}miseen ja toisaalta saadaan siirtym{\"a}{\"a}n laitostoimittajille ja edelleen t{\"a}m{\"a}n alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. T{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} laitoksilla syntyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kokemustieto on vika- ja h{\"a}iri{\"o}tapahtumiin n{\"a}hden hyvin hajanaista ja v{\"a}h{\"a}ist{\"a}. Jotta k{\"a}ytt{\"o}kokemustietoa saataisiin sellaisessa muodossa, ett{\"a} sit{\"a} voitaisiin k{\"a}ytt{\"a}{\"a} toimintojen ja laitteiden kehitt{\"a}miseen t{\"a}ytyy kiinnitt{\"a}{\"a} huomiota k{\"a}ytt{\"o}liittymien kehitt{\"a}miseen, tiedon sy{\"o}tt{\"a}misen helppouteen, tiedon luokitteluun sy{\"o}tt{\"o}vaiheessa sek{\"a} kirjauksia tekev{\"a}n henkil{\"o}kunnan koulutukseen ja motivointiin.",
author = "Jari Konola and Kari M{\"a}ki",
year = "1999",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5272-5",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "196",
pages = "21--30",
booktitle = "K{\"a}ytt{\"o}varmuus ja k{\"a}ytt{\"o}kunnon hallinta",
address = "Finland",

}

Konola, J & Mäki, K 1999, Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä. in Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo, VTT Symposium, no. 196, pp. 21-30, Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta, Espoo, Finland, 18/11/99.

Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä. / Konola, Jari; Mäki, Kari.

Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. p. 21-30 (VTT Symposium; No. 196).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

TY - GEN

T1 - Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä

AU - Konola, Jari

AU - Mäki, Kari

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Tiedonkeruuhankkeen tavoitteena on kehittää paperi- ja sellutehtaille muuttuvaan tehdasympäristöön soveltuva pysyvä käyttökokemustiedon keruujärjestelmä, jonka avulla laitoksella syntynyt käyttökokemustieto saadaan kerättyä ja tallennuttua sellaisessa muodossa, että sitä voidaan käyttää laitoksen toiminnan kehittämiseen ja toisaalta saadaan siirtymään laitostoimittajille ja edelleen tämän alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. Tällä hetkellä laitoksilla syntyvä käyttökokemustieto on vika- ja häiriötapahtumiin nähden hyvin hajanaista ja vähäistä. Jotta käyttökokemustietoa saataisiin sellaisessa muodossa, että sitä voitaisiin käyttää toimintojen ja laitteiden kehittämiseen täytyy kiinnittää huomiota käyttöliittymien kehittämiseen, tiedon syöttämisen helppouteen, tiedon luokitteluun syöttövaiheessa sekä kirjauksia tekevän henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.

AB - Tiedonkeruuhankkeen tavoitteena on kehittää paperi- ja sellutehtaille muuttuvaan tehdasympäristöön soveltuva pysyvä käyttökokemustiedon keruujärjestelmä, jonka avulla laitoksella syntynyt käyttökokemustieto saadaan kerättyä ja tallennuttua sellaisessa muodossa, että sitä voidaan käyttää laitoksen toiminnan kehittämiseen ja toisaalta saadaan siirtymään laitostoimittajille ja edelleen tämän alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. Tällä hetkellä laitoksilla syntyvä käyttökokemustieto on vika- ja häiriötapahtumiin nähden hyvin hajanaista ja vähäistä. Jotta käyttökokemustietoa saataisiin sellaisessa muodossa, että sitä voitaisiin käyttää toimintojen ja laitteiden kehittämiseen täytyy kiinnittää huomiota käyttöliittymien kehittämiseen, tiedon syöttämisen helppouteen, tiedon luokitteluun syöttövaiheessa sekä kirjauksia tekevän henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.

M3 - Conference article in proceedings

SN - 951-38-5272-5

T3 - VTT Symposium

SP - 21

EP - 30

BT - Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Konola J, Mäki K. Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä. In Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. 1999. p. 21-30. (VTT Symposium; No. 196).