Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa

Jyrki Mali, Veikko Tarvainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Viiden mekaanisen metsäteollisuuden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoitiin kirjallisuudesta löytyvien tuotekehitysteorioiden avulla. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden käyttäjän näkemyksen tutkimukseen. Tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat pätevyysalueensa. Koska nämä teoriat eivät kyenneet selittämään kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat käsitykset, yrittäjyys ja taloudellinen yhtälö. Myös innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehittäjän, valmistajan ja käyttäjän yhteistyö) osoittautui yhdeksi menestyksekkään tuotekehityksen tekijäksi. Yrittäjyyden ja energian tarve on riippuvainen tuotekehitystehtävän tasosta: perustuotteen tuotekehityksessä panostus on vähäisempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen kohdalla pienempi kuin tuotteella, joka on uusi tai edellyttää liikeidean muuntamista. Tässä tutkimuksessa luokitellaan tuotekehityshankkeita useassa eri suunnassa: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksessä, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen panostuksen osatekijöille.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages42
ISBN (Print)951-38-2540-X
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number564
ISSN0358-5085

Keywords

  • product development
  • projects
  • project planning
  • forest industry
  • mechanical forest industry
  • Finland
  • analysis
  • innovation
  • income

Cite this

Mali, J., & Tarvainen, V. (1986). Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 564
Mali, Jyrki ; Tarvainen, Veikko. / Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 564).
@book{4d14df64a5774c489ecd13c7559bfa60,
title = "Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa mets{\"a}teollisuudessa",
abstract = "Viiden mekaanisen mets{\"a}teollisuuden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoitiin kirjallisuudesta l{\"o}ytyvien tuotekehitysteorioiden avulla. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n n{\"a}kemyksen tutkimukseen. Tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat p{\"a}tevyysalueensa. Koska n{\"a}m{\"a} teoriat eiv{\"a}t kyenneet selitt{\"a}m{\"a}{\"a}n kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a}, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat k{\"a}sitykset, yritt{\"a}jyys ja taloudellinen yht{\"a}l{\"o}. My{\"o}s innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehitt{\"a}j{\"a}n, valmistajan ja k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n yhteisty{\"o}) osoittautui yhdeksi menestyksekk{\"a}{\"a}n tuotekehityksen tekij{\"a}ksi. Yritt{\"a}jyyden ja energian tarve on riippuvainen tuotekehitysteht{\"a}v{\"a}n tasosta: perustuotteen tuotekehityksess{\"a} panostus on v{\"a}h{\"a}isempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen kohdalla pienempi kuin tuotteella, joka on uusi tai edellytt{\"a}{\"a} liikeidean muuntamista. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa luokitellaan tuotekehityshankkeita useassa eri suunnassa: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksess{\"a}, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen panostuksen osatekij{\"o}ille.",
keywords = "product development, projects, project planning, forest industry, mechanical forest industry, Finland, analysis, innovation, income",
author = "Jyrki Mali and Veikko Tarvainen",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2540-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "564",
address = "Finland",

}

Mali, J & Tarvainen, V 1986, Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 564, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa. / Mali, Jyrki; Tarvainen, Veikko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 564).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa

AU - Mali, Jyrki

AU - Tarvainen, Veikko

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Viiden mekaanisen metsäteollisuuden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoitiin kirjallisuudesta löytyvien tuotekehitysteorioiden avulla. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden käyttäjän näkemyksen tutkimukseen. Tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat pätevyysalueensa. Koska nämä teoriat eivät kyenneet selittämään kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat käsitykset, yrittäjyys ja taloudellinen yhtälö. Myös innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehittäjän, valmistajan ja käyttäjän yhteistyö) osoittautui yhdeksi menestyksekkään tuotekehityksen tekijäksi. Yrittäjyyden ja energian tarve on riippuvainen tuotekehitystehtävän tasosta: perustuotteen tuotekehityksessä panostus on vähäisempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen kohdalla pienempi kuin tuotteella, joka on uusi tai edellyttää liikeidean muuntamista. Tässä tutkimuksessa luokitellaan tuotekehityshankkeita useassa eri suunnassa: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksessä, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen panostuksen osatekijöille.

AB - Viiden mekaanisen metsäteollisuuden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoitiin kirjallisuudesta löytyvien tuotekehitysteorioiden avulla. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden käyttäjän näkemyksen tutkimukseen. Tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat pätevyysalueensa. Koska nämä teoriat eivät kyenneet selittämään kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat käsitykset, yrittäjyys ja taloudellinen yhtälö. Myös innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehittäjän, valmistajan ja käyttäjän yhteistyö) osoittautui yhdeksi menestyksekkään tuotekehityksen tekijäksi. Yrittäjyyden ja energian tarve on riippuvainen tuotekehitystehtävän tasosta: perustuotteen tuotekehityksessä panostus on vähäisempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen kohdalla pienempi kuin tuotteella, joka on uusi tai edellyttää liikeidean muuntamista. Tässä tutkimuksessa luokitellaan tuotekehityshankkeita useassa eri suunnassa: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksessä, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen panostuksen osatekijöille.

KW - product development

KW - projects

KW - project planning

KW - forest industry

KW - mechanical forest industry

KW - Finland

KW - analysis

KW - innovation

KW - income

M3 - Report

SN - 951-38-2540-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mali J, Tarvainen V. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytysten parantaminen mekaanisessa metsäteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 564).