Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tekoälyn hyödyntäminen muuttaa huomattavasti yhteiskunnan toimintaa ja taloutta. Lähivuosina suurin vaikutus talouteen ja ihmisten arkeen tulee rutiininomaisten tiedonkäsittelytehtävien automaatiosta. Työtehtävien sisällöt muuttuvat, ja syntyy uusia ammatteja ja toimenkuvia. Tekoälyyn liittyy myös eettisiä kysymyksiä, kun päätöksenteko siirtyy osittain ihmiseltä koneelle.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages8
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Policy Brief
Volume1/2017

Keywords

  • policy brief

Cite this

Ailisto, H., Helaakoski, H., Dufva, M., & Tuikka, T. (2017). Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Policy Brief, Vol.. 1/2017
Ailisto, Heikki ; Helaakoski, Heli ; Dufva, Mikko ; Tuikka, Tuomo. / Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 8 p. (VTT Policy Brief, Vol. 1/2017).
@book{7d712176f7e645b198ca811cbfe25ba2,
title = "Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen teko{\"a}lyll{\"a}",
abstract = "Teko{\"a}lyn hy{\"o}dynt{\"a}minen muuttaa huomattavasti yhteiskunnan toimintaa ja taloutta. L{\"a}hivuosina suurin vaikutus talouteen ja ihmisten arkeen tulee rutiininomaisten tiedonk{\"a}sittelyteht{\"a}vien automaatiosta. Ty{\"o}teht{\"a}vien sis{\"a}ll{\"o}t muuttuvat, ja syntyy uusia ammatteja ja toimenkuvia. Teko{\"a}lyyn liittyy my{\"o}s eettisi{\"a} kysymyksi{\"a}, kun p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteko siirtyy osittain ihmiselt{\"a} koneelle.",
keywords = "policy brief",
author = "Heikki Ailisto and Heli Helaakoski and Mikko Dufva and Tuomo Tuikka",
year = "2017",
language = "Finnish",
series = "VTT Policy Brief",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Ailisto, H, Helaakoski, H, Dufva, M & Tuikka, T 2017, Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä. VTT Policy Brief, vol. 1/2017, VTT Technical Research Centre of Finland.

Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä. / Ailisto, Heikki; Helaakoski, Heli; Dufva, Mikko; Tuikka, Tuomo.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 8 p. (VTT Policy Brief, Vol. 1/2017).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä

AU - Ailisto, Heikki

AU - Helaakoski, Heli

AU - Dufva, Mikko

AU - Tuikka, Tuomo

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Tekoälyn hyödyntäminen muuttaa huomattavasti yhteiskunnan toimintaa ja taloutta. Lähivuosina suurin vaikutus talouteen ja ihmisten arkeen tulee rutiininomaisten tiedonkäsittelytehtävien automaatiosta. Työtehtävien sisällöt muuttuvat, ja syntyy uusia ammatteja ja toimenkuvia. Tekoälyyn liittyy myös eettisiä kysymyksiä, kun päätöksenteko siirtyy osittain ihmiseltä koneelle.

AB - Tekoälyn hyödyntäminen muuttaa huomattavasti yhteiskunnan toimintaa ja taloutta. Lähivuosina suurin vaikutus talouteen ja ihmisten arkeen tulee rutiininomaisten tiedonkäsittelytehtävien automaatiosta. Työtehtävien sisällöt muuttuvat, ja syntyy uusia ammatteja ja toimenkuvia. Tekoälyyn liittyy myös eettisiä kysymyksiä, kun päätöksenteko siirtyy osittain ihmiseltä koneelle.

KW - policy brief

M3 - Report

T3 - VTT Policy Brief

BT - Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Ailisto H, Helaakoski H, Dufva M, Tuikka T. Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 8 p. (VTT Policy Brief, Vol. 1/2017).