Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi

Veikko Rouhiainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään turvallisuus- ja riskianalyysin laatuun vaikuttavia tekijöitä ja laadun arviointikriteerejä. Työn päätavoitteena oli kehittää menetelmä tehdyn turvallisuus- tai riskianalyysin kattavuuden arvioimiseksi. Menetelmää tuli voida soveltaa erilaisiin kohteisiin mahdollisimman pienellä työmäärällä. Kehitelty arviointimenetelmä perustuu tarkastuslistana esitettyihin kysymyksiin seikoista, jotka analyysin pitäisi sisältää ja jotka on otettava huomioon arvioitaessa analyysin kattavuutta ja luotettavuutta. Arviointia tekemään kehitetyt kriteerit perustuvat turvallisuus- ja riskianalyysille esitettyihin vaatimuksiin ja suosituksiin sekä eri menetelmien käytöstä saatuihin kokemuksiin. Kehitetty arviointimenetelmä tekee arvioinnin järjestelmällisemmäksi ja esitetyt kriteerit helpottavat arviointia. Kriteerejä voidaan käyttää myös jo analyysin saunnittelu- ja laatimisvaiheessa, jolloin ne antavat lähtökohdan analyysin sisällön suunnittelulle.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages90
ISBN (Print)951-38-3066-7
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number517
ISSN0358-5077

Fingerprint

Tuli
safety assessment
risk analysis

Keywords

  • safety analysis
  • risk analysis
  • methods
  • quality

Cite this

Rouhiainen, V. (1988). Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 517
Rouhiainen, Veikko. / Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 517).
@book{a8bec678279546e691f0d6d0ff8951d5,
title = "Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n turvallisuus- ja riskianalyysin laatuun vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a} ja laadun arviointikriteerej{\"a}. Ty{\"o}n p{\"a}{\"a}tavoitteena oli kehitt{\"a}{\"a} menetelm{\"a} tehdyn turvallisuus- tai riskianalyysin kattavuuden arvioimiseksi. Menetelm{\"a}{\"a} tuli voida soveltaa erilaisiin kohteisiin mahdollisimman pienell{\"a} ty{\"o}m{\"a}{\"a}r{\"a}ll{\"a}. Kehitelty arviointimenetelm{\"a} perustuu tarkastuslistana esitettyihin kysymyksiin seikoista, jotka analyysin pit{\"a}isi sis{\"a}lt{\"a}{\"a} ja jotka on otettava huomioon arvioitaessa analyysin kattavuutta ja luotettavuutta. Arviointia tekem{\"a}{\"a}n kehitetyt kriteerit perustuvat turvallisuus- ja riskianalyysille esitettyihin vaatimuksiin ja suosituksiin sek{\"a} eri menetelmien k{\"a}yt{\"o}st{\"a} saatuihin kokemuksiin. Kehitetty arviointimenetelm{\"a} tekee arvioinnin j{\"a}rjestelm{\"a}llisemm{\"a}ksi ja esitetyt kriteerit helpottavat arviointia. Kriteerej{\"a} voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} my{\"o}s jo analyysin saunnittelu- ja laatimisvaiheessa, jolloin ne antavat l{\"a}ht{\"o}kohdan analyysin sis{\"a}ll{\"o}n suunnittelulle.",
keywords = "safety analysis, risk analysis, methods, quality",
author = "Veikko Rouhiainen",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3066-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "517",
address = "Finland",

}

Rouhiainen, V 1988, Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 517, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi. / Rouhiainen, Veikko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 517).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi

AU - Rouhiainen, Veikko

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Julkaisussa käsitellään turvallisuus- ja riskianalyysin laatuun vaikuttavia tekijöitä ja laadun arviointikriteerejä. Työn päätavoitteena oli kehittää menetelmä tehdyn turvallisuus- tai riskianalyysin kattavuuden arvioimiseksi. Menetelmää tuli voida soveltaa erilaisiin kohteisiin mahdollisimman pienellä työmäärällä. Kehitelty arviointimenetelmä perustuu tarkastuslistana esitettyihin kysymyksiin seikoista, jotka analyysin pitäisi sisältää ja jotka on otettava huomioon arvioitaessa analyysin kattavuutta ja luotettavuutta. Arviointia tekemään kehitetyt kriteerit perustuvat turvallisuus- ja riskianalyysille esitettyihin vaatimuksiin ja suosituksiin sekä eri menetelmien käytöstä saatuihin kokemuksiin. Kehitetty arviointimenetelmä tekee arvioinnin järjestelmällisemmäksi ja esitetyt kriteerit helpottavat arviointia. Kriteerejä voidaan käyttää myös jo analyysin saunnittelu- ja laatimisvaiheessa, jolloin ne antavat lähtökohdan analyysin sisällön suunnittelulle.

AB - Julkaisussa käsitellään turvallisuus- ja riskianalyysin laatuun vaikuttavia tekijöitä ja laadun arviointikriteerejä. Työn päätavoitteena oli kehittää menetelmä tehdyn turvallisuus- tai riskianalyysin kattavuuden arvioimiseksi. Menetelmää tuli voida soveltaa erilaisiin kohteisiin mahdollisimman pienellä työmäärällä. Kehitelty arviointimenetelmä perustuu tarkastuslistana esitettyihin kysymyksiin seikoista, jotka analyysin pitäisi sisältää ja jotka on otettava huomioon arvioitaessa analyysin kattavuutta ja luotettavuutta. Arviointia tekemään kehitetyt kriteerit perustuvat turvallisuus- ja riskianalyysille esitettyihin vaatimuksiin ja suosituksiin sekä eri menetelmien käytöstä saatuihin kokemuksiin. Kehitetty arviointimenetelmä tekee arvioinnin järjestelmällisemmäksi ja esitetyt kriteerit helpottavat arviointia. Kriteerejä voidaan käyttää myös jo analyysin saunnittelu- ja laatimisvaiheessa, jolloin ne antavat lähtökohdan analyysin sisällön suunnittelulle.

KW - safety analysis

KW - risk analysis

KW - methods

KW - quality

M3 - Report

SN - 951-38-3066-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rouhiainen V. Turvallisuus- ja riskianalyysin laadun arviointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 517).