Turvallisuus teollisuuspuistossa: Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille

Yngve Malmén, Minna Nissilä, Hanna Leppäaho

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Vuosina 2006 - 2008 toteutetun Turvallisuus teollisuuspuistossa -tutkimushankkeen tavoitteena oli antaa selkeä kuva teollisuuspuistojen sekä osin myös yhteisten työpaikkojen turvallisuuden varmistamiseen liittyvistä ongelmakohdista. Hankkeessa selvitettiin, miten teollisuuspuistoissa työturvallisuus- ja eräät ympäristöturvallisuusasiat voidaan eri yritysten kesken hoitaa mahdollisimman hyvin ja kattavasti sekä miten Suomen nykylainsäädäntö ohjaa ja tukee erilaisissa eteen tulevissa ongelmatilanteissa. Tämä opas sisältää nykylainsäädäntöön pohjautuvia käytännön neuvoja yrityksille siitä, mistäturvallisuuteen liittyvistä asioista on sovittava yritysten välisissä sopimusneuvotteluissa, mistä on sovittava erikseen yritysten välillä ja missä tilanteissa yksittäistä yritystä tai yhteisiä työpaikkoja koskeva lainsäädäntö sellaisenaan on riittävä ja täsmällinen. Oppaaseen sisältyvät ohjeet ja ratkaisuehdotukset on pyritty saamaan mahdollisimman konkreettisiksi ja selkeiksi, jotta ne olisivat laajasti erityyppisten ja myös erikokoisten yritysten käytettävissä ja hyödynnettävissä. Ohjeita laadittaessa kokemukset teollisuuspuistomaisesta toiminnasta Suomessa olivat vielä varsin rajalliset. Annettuja ratkaisuehdotuksia ei näin ollen ole voitu rakentaa oikeuden päätösten varaan, vaan esimerkit perustuvat yksinomaan oppaan laatijoiden käsityksiin eri säädösten soveltamismahdollisuuksista teollisuuspuistossa.
Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages107
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Cite this

Malmén, Y., Nissilä, M., & Leppäaho, H. (2008). Turvallisuus teollisuuspuistossa: Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille. Tampere: VTT Technical Research Centre of Finland.
Malmén, Yngve ; Nissilä, Minna ; Leppäaho, Hanna. / Turvallisuus teollisuuspuistossa : Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille. Tampere : VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 107 p.
@book{721759828f844412a5f05d758f439f92,
title = "Turvallisuus teollisuuspuistossa: Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille",
abstract = "Vuosina 2006 - 2008 toteutetun Turvallisuus teollisuuspuistossa -tutkimushankkeen tavoitteena oli antaa selke{\"a} kuva teollisuuspuistojen sek{\"a} osin my{\"o}s yhteisten ty{\"o}paikkojen turvallisuuden varmistamiseen liittyvist{\"a} ongelmakohdista. Hankkeessa selvitettiin, miten teollisuuspuistoissa ty{\"o}turvallisuus- ja er{\"a}{\"a}t ymp{\"a}rist{\"o}turvallisuusasiat voidaan eri yritysten kesken hoitaa mahdollisimman hyvin ja kattavasti sek{\"a} miten Suomen nykylains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o} ohjaa ja tukee erilaisissa eteen tulevissa ongelmatilanteissa. T{\"a}m{\"a} opas sis{\"a}lt{\"a}{\"a} nykylains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o}{\"o}n pohjautuvia k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n neuvoja yrityksille siit{\"a}, mist{\"a}turvallisuuteen liittyvist{\"a} asioista on sovittava yritysten v{\"a}lisiss{\"a} sopimusneuvotteluissa, mist{\"a} on sovittava erikseen yritysten v{\"a}lill{\"a} ja miss{\"a} tilanteissa yksitt{\"a}ist{\"a} yrityst{\"a} tai yhteisi{\"a} ty{\"o}paikkoja koskeva lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o} sellaisenaan on riitt{\"a}v{\"a} ja t{\"a}sm{\"a}llinen. Oppaaseen sis{\"a}ltyv{\"a}t ohjeet ja ratkaisuehdotukset on pyritty saamaan mahdollisimman konkreettisiksi ja selkeiksi, jotta ne olisivat laajasti erityyppisten ja my{\"o}s erikokoisten yritysten k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} ja hy{\"o}dynnett{\"a}viss{\"a}. Ohjeita laadittaessa kokemukset teollisuuspuistomaisesta toiminnasta Suomessa olivat viel{\"a} varsin rajalliset. Annettuja ratkaisuehdotuksia ei n{\"a}in ollen ole voitu rakentaa oikeuden p{\"a}{\"a}t{\"o}sten varaan, vaan esimerkit perustuvat yksinomaan oppaan laatijoiden k{\"a}sityksiin eri s{\"a}{\"a}d{\"o}sten soveltamismahdollisuuksista teollisuuspuistossa.",
author = "Yngve Malm{\'e}n and Minna Nissil{\"a} and Hanna Lepp{\"a}aho",
note = "Project code: 7360",
year = "2008",
language = "Finnish",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Malmén, Y, Nissilä, M & Leppäaho, H 2008, Turvallisuus teollisuuspuistossa: Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille. VTT Technical Research Centre of Finland, Tampere.

Turvallisuus teollisuuspuistossa : Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille. / Malmén, Yngve; Nissilä, Minna; Leppäaho, Hanna.

Tampere : VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 107 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Turvallisuus teollisuuspuistossa

T2 - Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille

AU - Malmén, Yngve

AU - Nissilä, Minna

AU - Leppäaho, Hanna

N1 - Project code: 7360

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Vuosina 2006 - 2008 toteutetun Turvallisuus teollisuuspuistossa -tutkimushankkeen tavoitteena oli antaa selkeä kuva teollisuuspuistojen sekä osin myös yhteisten työpaikkojen turvallisuuden varmistamiseen liittyvistä ongelmakohdista. Hankkeessa selvitettiin, miten teollisuuspuistoissa työturvallisuus- ja eräät ympäristöturvallisuusasiat voidaan eri yritysten kesken hoitaa mahdollisimman hyvin ja kattavasti sekä miten Suomen nykylainsäädäntö ohjaa ja tukee erilaisissa eteen tulevissa ongelmatilanteissa. Tämä opas sisältää nykylainsäädäntöön pohjautuvia käytännön neuvoja yrityksille siitä, mistäturvallisuuteen liittyvistä asioista on sovittava yritysten välisissä sopimusneuvotteluissa, mistä on sovittava erikseen yritysten välillä ja missä tilanteissa yksittäistä yritystä tai yhteisiä työpaikkoja koskeva lainsäädäntö sellaisenaan on riittävä ja täsmällinen. Oppaaseen sisältyvät ohjeet ja ratkaisuehdotukset on pyritty saamaan mahdollisimman konkreettisiksi ja selkeiksi, jotta ne olisivat laajasti erityyppisten ja myös erikokoisten yritysten käytettävissä ja hyödynnettävissä. Ohjeita laadittaessa kokemukset teollisuuspuistomaisesta toiminnasta Suomessa olivat vielä varsin rajalliset. Annettuja ratkaisuehdotuksia ei näin ollen ole voitu rakentaa oikeuden päätösten varaan, vaan esimerkit perustuvat yksinomaan oppaan laatijoiden käsityksiin eri säädösten soveltamismahdollisuuksista teollisuuspuistossa.

AB - Vuosina 2006 - 2008 toteutetun Turvallisuus teollisuuspuistossa -tutkimushankkeen tavoitteena oli antaa selkeä kuva teollisuuspuistojen sekä osin myös yhteisten työpaikkojen turvallisuuden varmistamiseen liittyvistä ongelmakohdista. Hankkeessa selvitettiin, miten teollisuuspuistoissa työturvallisuus- ja eräät ympäristöturvallisuusasiat voidaan eri yritysten kesken hoitaa mahdollisimman hyvin ja kattavasti sekä miten Suomen nykylainsäädäntö ohjaa ja tukee erilaisissa eteen tulevissa ongelmatilanteissa. Tämä opas sisältää nykylainsäädäntöön pohjautuvia käytännön neuvoja yrityksille siitä, mistäturvallisuuteen liittyvistä asioista on sovittava yritysten välisissä sopimusneuvotteluissa, mistä on sovittava erikseen yritysten välillä ja missä tilanteissa yksittäistä yritystä tai yhteisiä työpaikkoja koskeva lainsäädäntö sellaisenaan on riittävä ja täsmällinen. Oppaaseen sisältyvät ohjeet ja ratkaisuehdotukset on pyritty saamaan mahdollisimman konkreettisiksi ja selkeiksi, jotta ne olisivat laajasti erityyppisten ja myös erikokoisten yritysten käytettävissä ja hyödynnettävissä. Ohjeita laadittaessa kokemukset teollisuuspuistomaisesta toiminnasta Suomessa olivat vielä varsin rajalliset. Annettuja ratkaisuehdotuksia ei näin ollen ole voitu rakentaa oikeuden päätösten varaan, vaan esimerkit perustuvat yksinomaan oppaan laatijoiden käsityksiin eri säädösten soveltamismahdollisuuksista teollisuuspuistossa.

M3 - Report

BT - Turvallisuus teollisuuspuistossa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Tampere

ER -

Malmén Y, Nissilä M, Leppäaho H. Turvallisuus teollisuuspuistossa: Opas teollisuuspuistossa toimiville yrityksille. Tampere: VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 107 p.