Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot

Teemu Reiman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämä julkaisu on Työsuojelurahaston ja osallistuneiden yritysten rahoittaman Turvallisuuden tekijät (TUTE TSR-hanke nro 113107) -hankkeen loppuraportti. Kaksivuotisen (2013-2014) TUTE-hankkeen tavoitteena oli jäsentää turvallisuusasiantuntijuutta ja lisätä ymmärrystä organisaation sisäisten turvallisuusasiantuntijoiden työstä. Hankkeessa haluttiin myös vaikuttaa uudenlaisen turvallisuusasiantuntemuksen syntymiseen. Hankkeeseen osallistui yhdeksän asiantuntijaa kolmesta turvallisuuskriittisestä organisaatiosta: viisi asiantuntijaa Neste Oililta, kaksi Rudukselta ja kaksi Posivalta. Asiantuntijoita on haastateltu sekä tutkimuksen alussa että lopussa, he ovat pitäneet päiväkirjaa työstään asiantuntijana viikon ajan sekä osallistuneet useaan työpajaan, joissa alustavia tuloksia on työstetty yhdessä. Tämä opaskirja on tarkoitettu turvallisuusasiantuntijoille tukemaan heidän työtään ja toimimaan ns. itsearviointina siitä, miten omaa työtä voisi kehittää tai miten turvallisuusorganisaation eri asiantuntijoiden työtä voisi paremmin integroida. Tämä opaskirja ei sisällä yksityiskohtaisia menetelmiä tai työvälineiden kuvauksia, vaan keskittyy turvallisuusasiantuntijoiden erilaisten vaikuttamistapojen ja roolien erittelyyn. Eri rooleissa hyödynnettäviin menetelmiin voi tutustua tarkemmin opaskirjan lähdeviitteiden kautta. Opaskirjassa esitellään turvallisuusasiantuntijan työn osaamisvaatimuksia, taustamalleja ja perusperiaatteita, toimintaperiaatteita ja rooleja, sekä haasteita ja ristiriitoja. Lisäksi opaskirja tarjoaa tutkimustietoa, uusimpia malleja ja lisätiedon lähteitä keskeisistä turvallisuuden hallintaan ja turvallisuusjohtamiseen liittyvistä tutkimuksista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages37
ISBN (Electronic)978-951-38-8192-4
ISBN (Print)978-951-38-8193-1
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number198
ISSN2242-1211

Cite this

Reiman, T. (2014). Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 198
Reiman, Teemu. / Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 37 p. (VTT Technology; No. 198).
@book{e9cae700abb44af390d2d84fe6b7fdc1,
title = "Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot",
abstract = "T{\"a}m{\"a} julkaisu on Ty{\"o}suojelurahaston ja osallistuneiden yritysten rahoittaman Turvallisuuden tekij{\"a}t (TUTE TSR-hanke nro 113107) -hankkeen loppuraportti. Kaksivuotisen (2013-2014) TUTE-hankkeen tavoitteena oli j{\"a}sent{\"a}{\"a} turvallisuusasiantuntijuutta ja lis{\"a}t{\"a} ymm{\"a}rryst{\"a} organisaation sis{\"a}isten turvallisuusasiantuntijoiden ty{\"o}st{\"a}. Hankkeessa haluttiin my{\"o}s vaikuttaa uudenlaisen turvallisuusasiantuntemuksen syntymiseen. Hankkeeseen osallistui yhdeks{\"a}n asiantuntijaa kolmesta turvallisuuskriittisest{\"a} organisaatiosta: viisi asiantuntijaa Neste Oililta, kaksi Rudukselta ja kaksi Posivalta. Asiantuntijoita on haastateltu sek{\"a} tutkimuksen alussa ett{\"a} lopussa, he ovat pit{\"a}neet p{\"a}iv{\"a}kirjaa ty{\"o}st{\"a}{\"a}n asiantuntijana viikon ajan sek{\"a} osallistuneet useaan ty{\"o}pajaan, joissa alustavia tuloksia on ty{\"o}stetty yhdess{\"a}. T{\"a}m{\"a} opaskirja on tarkoitettu turvallisuusasiantuntijoille tukemaan heid{\"a}n ty{\"o}t{\"a}{\"a}n ja toimimaan ns. itsearviointina siit{\"a}, miten omaa ty{\"o}t{\"a} voisi kehitt{\"a}{\"a} tai miten turvallisuusorganisaation eri asiantuntijoiden ty{\"o}t{\"a} voisi paremmin integroida. T{\"a}m{\"a} opaskirja ei sis{\"a}ll{\"a} yksityiskohtaisia menetelmi{\"a} tai ty{\"o}v{\"a}lineiden kuvauksia, vaan keskittyy turvallisuusasiantuntijoiden erilaisten vaikuttamistapojen ja roolien erittelyyn. Eri rooleissa hy{\"o}dynnett{\"a}viin menetelmiin voi tutustua tarkemmin opaskirjan l{\"a}hdeviitteiden kautta. Opaskirjassa esitell{\"a}{\"a}n turvallisuusasiantuntijan ty{\"o}n osaamisvaatimuksia, taustamalleja ja perusperiaatteita, toimintaperiaatteita ja rooleja, sek{\"a} haasteita ja ristiriitoja. Lis{\"a}ksi opaskirja tarjoaa tutkimustietoa, uusimpia malleja ja lis{\"a}tiedon l{\"a}hteit{\"a} keskeisist{\"a} turvallisuuden hallintaan ja turvallisuusjohtamiseen liittyvist{\"a} tutkimuksista.",
author = "Teemu Reiman",
year = "2014",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-8193-1",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "198",
address = "Finland",

}

Reiman, T 2014, Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot. VTT Technology, no. 198, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot. / Reiman, Teemu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 37 p. (VTT Technology; No. 198).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot

AU - Reiman, Teemu

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Tämä julkaisu on Työsuojelurahaston ja osallistuneiden yritysten rahoittaman Turvallisuuden tekijät (TUTE TSR-hanke nro 113107) -hankkeen loppuraportti. Kaksivuotisen (2013-2014) TUTE-hankkeen tavoitteena oli jäsentää turvallisuusasiantuntijuutta ja lisätä ymmärrystä organisaation sisäisten turvallisuusasiantuntijoiden työstä. Hankkeessa haluttiin myös vaikuttaa uudenlaisen turvallisuusasiantuntemuksen syntymiseen. Hankkeeseen osallistui yhdeksän asiantuntijaa kolmesta turvallisuuskriittisestä organisaatiosta: viisi asiantuntijaa Neste Oililta, kaksi Rudukselta ja kaksi Posivalta. Asiantuntijoita on haastateltu sekä tutkimuksen alussa että lopussa, he ovat pitäneet päiväkirjaa työstään asiantuntijana viikon ajan sekä osallistuneet useaan työpajaan, joissa alustavia tuloksia on työstetty yhdessä. Tämä opaskirja on tarkoitettu turvallisuusasiantuntijoille tukemaan heidän työtään ja toimimaan ns. itsearviointina siitä, miten omaa työtä voisi kehittää tai miten turvallisuusorganisaation eri asiantuntijoiden työtä voisi paremmin integroida. Tämä opaskirja ei sisällä yksityiskohtaisia menetelmiä tai työvälineiden kuvauksia, vaan keskittyy turvallisuusasiantuntijoiden erilaisten vaikuttamistapojen ja roolien erittelyyn. Eri rooleissa hyödynnettäviin menetelmiin voi tutustua tarkemmin opaskirjan lähdeviitteiden kautta. Opaskirjassa esitellään turvallisuusasiantuntijan työn osaamisvaatimuksia, taustamalleja ja perusperiaatteita, toimintaperiaatteita ja rooleja, sekä haasteita ja ristiriitoja. Lisäksi opaskirja tarjoaa tutkimustietoa, uusimpia malleja ja lisätiedon lähteitä keskeisistä turvallisuuden hallintaan ja turvallisuusjohtamiseen liittyvistä tutkimuksista.

AB - Tämä julkaisu on Työsuojelurahaston ja osallistuneiden yritysten rahoittaman Turvallisuuden tekijät (TUTE TSR-hanke nro 113107) -hankkeen loppuraportti. Kaksivuotisen (2013-2014) TUTE-hankkeen tavoitteena oli jäsentää turvallisuusasiantuntijuutta ja lisätä ymmärrystä organisaation sisäisten turvallisuusasiantuntijoiden työstä. Hankkeessa haluttiin myös vaikuttaa uudenlaisen turvallisuusasiantuntemuksen syntymiseen. Hankkeeseen osallistui yhdeksän asiantuntijaa kolmesta turvallisuuskriittisestä organisaatiosta: viisi asiantuntijaa Neste Oililta, kaksi Rudukselta ja kaksi Posivalta. Asiantuntijoita on haastateltu sekä tutkimuksen alussa että lopussa, he ovat pitäneet päiväkirjaa työstään asiantuntijana viikon ajan sekä osallistuneet useaan työpajaan, joissa alustavia tuloksia on työstetty yhdessä. Tämä opaskirja on tarkoitettu turvallisuusasiantuntijoille tukemaan heidän työtään ja toimimaan ns. itsearviointina siitä, miten omaa työtä voisi kehittää tai miten turvallisuusorganisaation eri asiantuntijoiden työtä voisi paremmin integroida. Tämä opaskirja ei sisällä yksityiskohtaisia menetelmiä tai työvälineiden kuvauksia, vaan keskittyy turvallisuusasiantuntijoiden erilaisten vaikuttamistapojen ja roolien erittelyyn. Eri rooleissa hyödynnettäviin menetelmiin voi tutustua tarkemmin opaskirjan lähdeviitteiden kautta. Opaskirjassa esitellään turvallisuusasiantuntijan työn osaamisvaatimuksia, taustamalleja ja perusperiaatteita, toimintaperiaatteita ja rooleja, sekä haasteita ja ristiriitoja. Lisäksi opaskirja tarjoaa tutkimustietoa, uusimpia malleja ja lisätiedon lähteitä keskeisistä turvallisuuden hallintaan ja turvallisuusjohtamiseen liittyvistä tutkimuksista.

M3 - Report

SN - 978-951-38-8193-1

T3 - VTT Technology

BT - Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Reiman T. Turvallisuusasiantuntijoiden roolit, toimintatavat ja tarvittavat kyvyt ja taidot. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 37 p. (VTT Technology; No. 198).