Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa

Jaana Keränen, Satu Pajala, Anne Lounamaa

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter or book articleProfessional

Abstract

Tässä luvussa käsitellään aluksi turvallisuusjohtamista työturvallisuuden näkökulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On tärkeä selvittää, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatujärjestelmät ja asiakasturvallisuus kytkeytyvät turvallisuusjohtamiseen ja minkälaisia turvallisuusjohtamista tukevia tietojärjestelmiä ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksissä tarvitaan. Työturvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden jälkeen luvussa käsitellään turvallisuusjohtamista iäkkäiden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu iäkkäiden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehittämiseen sopivia lähteitä ja oppaita. Tietojärjestelmiä, jotka ovat keskeisiä turvallisuusjohtamisessa, käsitellään seuraavassa luvussa Tietojärjestelmät tapaturmia ehkäisevän työn tukena.
Original languageFinnish
Title of host publicationTeknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä
PublisherTerveyden ja hyvinvoinnin laitos
Pages55-62
ISBN (Electronic)978-952-245-770-7
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

Publication series

SeriesTerveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi
Number6/2013
ISSN2323-363X

Cite this

Keränen, J., Pajala, S., & Lounamaa, A. (2013). Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. In Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä (pp. 55-62). Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi, No. 6/2013
Keränen, Jaana ; Pajala, Satu ; Lounamaa, Anne. / Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2013. pp. 55-62 (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi; No. 6/2013).
@inbook{af1867941c6f45e5ba47ea3c967c044a,
title = "Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} luvussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n aluksi turvallisuusjohtamista ty{\"o}turvallisuuden n{\"a}k{\"o}kulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On t{\"a}rke{\"a} selvitt{\"a}{\"a}, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatuj{\"a}rjestelm{\"a}t ja asiakasturvallisuus kytkeytyv{\"a}t turvallisuusjohtamiseen ja mink{\"a}laisia turvallisuusjohtamista tukevia tietoj{\"a}rjestelmi{\"a} ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksiss{\"a} tarvitaan. Ty{\"o}turvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden j{\"a}lkeen luvussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n turvallisuusjohtamista i{\"a}kk{\"a}iden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu i{\"a}kk{\"a}iden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehitt{\"a}miseen sopivia l{\"a}hteit{\"a} ja oppaita. Tietoj{\"a}rjestelmi{\"a}, jotka ovat keskeisi{\"a} turvallisuusjohtamisessa, k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n seuraavassa luvussa Tietoj{\"a}rjestelm{\"a}t tapaturmia ehk{\"a}isev{\"a}n ty{\"o}n tukena.",
author = "Jaana Ker{\"a}nen and Satu Pajala and Anne Lounamaa",
year = "2013",
language = "Finnish",
series = "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ty{\"o}paperi",
publisher = "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos",
number = "6/2013",
pages = "55--62",
booktitle = "Teknologioiden mahdollisuudet i{\"a}kk{\"a}iden tapaturmien ehk{\"a}isyss{\"a}",
address = "Finland",

}

Keränen, J, Pajala, S & Lounamaa, A 2013, Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. in Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi, no. 6/2013, pp. 55-62.

Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. / Keränen, Jaana; Pajala, Satu; Lounamaa, Anne.

Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2013. p. 55-62 (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi; No. 6/2013).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter or book articleProfessional

TY - CHAP

T1 - Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa

AU - Keränen, Jaana

AU - Pajala, Satu

AU - Lounamaa, Anne

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tässä luvussa käsitellään aluksi turvallisuusjohtamista työturvallisuuden näkökulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On tärkeä selvittää, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatujärjestelmät ja asiakasturvallisuus kytkeytyvät turvallisuusjohtamiseen ja minkälaisia turvallisuusjohtamista tukevia tietojärjestelmiä ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksissä tarvitaan. Työturvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden jälkeen luvussa käsitellään turvallisuusjohtamista iäkkäiden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu iäkkäiden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehittämiseen sopivia lähteitä ja oppaita. Tietojärjestelmiä, jotka ovat keskeisiä turvallisuusjohtamisessa, käsitellään seuraavassa luvussa Tietojärjestelmät tapaturmia ehkäisevän työn tukena.

AB - Tässä luvussa käsitellään aluksi turvallisuusjohtamista työturvallisuuden näkökulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On tärkeä selvittää, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatujärjestelmät ja asiakasturvallisuus kytkeytyvät turvallisuusjohtamiseen ja minkälaisia turvallisuusjohtamista tukevia tietojärjestelmiä ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksissä tarvitaan. Työturvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden jälkeen luvussa käsitellään turvallisuusjohtamista iäkkäiden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu iäkkäiden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehittämiseen sopivia lähteitä ja oppaita. Tietojärjestelmiä, jotka ovat keskeisiä turvallisuusjohtamisessa, käsitellään seuraavassa luvussa Tietojärjestelmät tapaturmia ehkäisevän työn tukena.

M3 - Chapter or book article

T3 - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi

SP - 55

EP - 62

BT - Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä

PB - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

ER -

Keränen J, Pajala S, Lounamaa A. Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. In Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 2013. p. 55-62. (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi; No. 6/2013).