Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa

Jaana Keränen, Satu Pajala, Anne Lounamaa

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter or book articleProfessional

  Abstract

  Tässä luvussa käsitellään aluksi turvallisuusjohtamista työturvallisuuden näkökulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On tärkeä selvittää, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatujärjestelmät ja asiakasturvallisuus kytkeytyvät turvallisuusjohtamiseen ja minkälaisia turvallisuusjohtamista tukevia tietojärjestelmiä ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksissä tarvitaan. Työturvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden jälkeen luvussa käsitellään turvallisuusjohtamista iäkkäiden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu iäkkäiden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehittämiseen sopivia lähteitä ja oppaita. Tietojärjestelmiä, jotka ovat keskeisiä turvallisuusjohtamisessa, käsitellään seuraavassa luvussa Tietojärjestelmät tapaturmia ehkäisevän työn tukena.
  Original languageFinnish
  Title of host publicationTeknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä
  PublisherTerveyden ja hyvinvoinnin laitos
  Pages55-62
  ISBN (Electronic)978-952-245-770-7
  Publication statusPublished - 2013
  MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

  Publication series

  SeriesTerveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi
  Number6/2013
  ISSN2323-363X

  Cite this

  Keränen, J., Pajala, S., & Lounamaa, A. (2013). Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. In Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä (pp. 55-62). Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi, No. 6/2013
  Keränen, Jaana ; Pajala, Satu ; Lounamaa, Anne. / Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2013. pp. 55-62 (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi; No. 6/2013).
  @inbook{af1867941c6f45e5ba47ea3c967c044a,
  title = "Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa",
  abstract = "T{\"a}ss{\"a} luvussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n aluksi turvallisuusjohtamista ty{\"o}turvallisuuden n{\"a}k{\"o}kulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On t{\"a}rke{\"a} selvitt{\"a}{\"a}, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatuj{\"a}rjestelm{\"a}t ja asiakasturvallisuus kytkeytyv{\"a}t turvallisuusjohtamiseen ja mink{\"a}laisia turvallisuusjohtamista tukevia tietoj{\"a}rjestelmi{\"a} ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksiss{\"a} tarvitaan. Ty{\"o}turvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden j{\"a}lkeen luvussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n turvallisuusjohtamista i{\"a}kk{\"a}iden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu i{\"a}kk{\"a}iden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehitt{\"a}miseen sopivia l{\"a}hteit{\"a} ja oppaita. Tietoj{\"a}rjestelmi{\"a}, jotka ovat keskeisi{\"a} turvallisuusjohtamisessa, k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n seuraavassa luvussa Tietoj{\"a}rjestelm{\"a}t tapaturmia ehk{\"a}isev{\"a}n ty{\"o}n tukena.",
  author = "Jaana Ker{\"a}nen and Satu Pajala and Anne Lounamaa",
  year = "2013",
  language = "Finnish",
  series = "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ty{\"o}paperi",
  publisher = "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos",
  number = "6/2013",
  pages = "55--62",
  booktitle = "Teknologioiden mahdollisuudet i{\"a}kk{\"a}iden tapaturmien ehk{\"a}isyss{\"a}",
  address = "Finland",

  }

  Keränen, J, Pajala, S & Lounamaa, A 2013, Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. in Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi, no. 6/2013, pp. 55-62.

  Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. / Keränen, Jaana; Pajala, Satu; Lounamaa, Anne.

  Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2013. p. 55-62 (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi; No. 6/2013).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter or book articleProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa

  AU - Keränen, Jaana

  AU - Pajala, Satu

  AU - Lounamaa, Anne

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Tässä luvussa käsitellään aluksi turvallisuusjohtamista työturvallisuuden näkökulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On tärkeä selvittää, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatujärjestelmät ja asiakasturvallisuus kytkeytyvät turvallisuusjohtamiseen ja minkälaisia turvallisuusjohtamista tukevia tietojärjestelmiä ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksissä tarvitaan. Työturvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden jälkeen luvussa käsitellään turvallisuusjohtamista iäkkäiden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu iäkkäiden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehittämiseen sopivia lähteitä ja oppaita. Tietojärjestelmiä, jotka ovat keskeisiä turvallisuusjohtamisessa, käsitellään seuraavassa luvussa Tietojärjestelmät tapaturmia ehkäisevän työn tukena.

  AB - Tässä luvussa käsitellään aluksi turvallisuusjohtamista työturvallisuuden näkökulmasta. Asiakkaiden turvallisuuden tulee olla keskeinen turvallisuusjohtamisen osa-alue palveluja tarjoavien organisaatioiden turvallisuusjohtamisessa. On tärkeä selvittää, miten hoivapalveluja tarjoavien organisaatioiden laatujärjestelmät ja asiakasturvallisuus kytkeytyvät turvallisuusjohtamiseen ja minkälaisia turvallisuusjohtamista tukevia tietojärjestelmiä ja turvallisuusjohtamisen osaamista hoivapalveluyrityksissä tarvitaan. Työturvallisuudesta nousevien turvallisuusjohtamisen yleisten periaatteiden jälkeen luvussa käsitellään turvallisuusjohtamista iäkkäiden palveluissa. Liitteeseen 1 on koottu iäkkäiden palvelujen turvallisuusjohtamisen kehittämiseen sopivia lähteitä ja oppaita. Tietojärjestelmiä, jotka ovat keskeisiä turvallisuusjohtamisessa, käsitellään seuraavassa luvussa Tietojärjestelmät tapaturmia ehkäisevän työn tukena.

  M3 - Chapter or book article

  T3 - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi

  SP - 55

  EP - 62

  BT - Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä

  PB - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

  ER -

  Keränen J, Pajala S, Lounamaa A. Turvallisuusjohtaminen organisaatioiden toiminnassa. In Teknologioiden mahdollisuudet iäkkäiden tapaturmien ehkäisyssä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 2013. p. 55-62. (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Työpaperi; No. 6/2013).