Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali

Minna Nissilä, Kimmo Virolainen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Vaarallisten aineiden kuljetusta ja tilapäistä säilytystä satama-alueella koskevaan valtioneuvoston asetukseen (251/2005) sisältyy velvoite turvallisuusselvityksen ja sisäisen pelastussuunnitelman laatimisesta. Velvoite koskee niitä satama-alueita, joiden kautta kappaletavarana kuljetettavien vaarallisten aineiden määrä ylittää asetuksessa mainitun rajan (10 000 tonnia vuodessa). Turvallisuusselvityksen ja sisäisen pelastussuunnitelman avulla satamanpitäjä ja satamassa vaarallisten aineiden kappaletavaroiden ahtausta ja sisäisiä siirtoja harjoittavat yritykset osoittavat, että vaarallisten aineiden kuljetustoiminnasta ja siihen liittyvästä tilapäisestä säilytyksestä aiheutuvat vaarat on tunnistettu ja että on ryhdytty tarpeellisiin toimenpiteisiin onnettomuuksien estämiseksi ja tällaisten onnettomuuksien ihmisille, ympäristölle ja omaisuudelle aiheuttamien seurausten rajoittamiseksi. Julkaisussa on Kotkan Mussalon konttiterminaalin turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Ne on laadittu Kotkan Satama Oy:n, konttiterminaalissa toimivien operaattorien ja VTT Tuotteet ja tuotanto -yksikön yhteistyönä. Julkaisun tarkoituksena on olla yksi esimerkki siitä, millaisia turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma voivat olla. Tämä esimerkki ei ole ainoa mahdollinen. Kun eri satamat laativat selvityksiä omasta toiminnastaan, on kunkin sataman olosuhteet, järjestelyt ja toiminnan erityispiirteet aina otettava huomioon.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  Number of pages82
  Publication statusPublished - 2005
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesLiikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja
  Number46
  Volume2005
  ISSN1457-7488

  Fingerprint

  containers
  Olla

  Keywords

  • dangerous cargoes
  • port area
  • safety report
  • internal emergency plan

  Cite this

  Nissilä, M., & Virolainen, K. (2005). Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali. Helsinki. Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja, No. 46, Vol.. 2005
  Nissilä, Minna ; Virolainen, Kimmo. / Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali. Helsinki, 2005. 82 p. (Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja; No. 46, Vol. 2005).
  @book{bb9f53936588463bb101966b25c547c4,
  title = "Turvallisuusselvitys ja sis{\"a}inen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali",
  abstract = "Vaarallisten aineiden kuljetusta ja tilap{\"a}ist{\"a} s{\"a}ilytyst{\"a} satama-alueella koskevaan valtioneuvoston asetukseen (251/2005) sis{\"a}ltyy velvoite turvallisuusselvityksen ja sis{\"a}isen pelastussuunnitelman laatimisesta. Velvoite koskee niit{\"a} satama-alueita, joiden kautta kappaletavarana kuljetettavien vaarallisten aineiden m{\"a}{\"a}r{\"a} ylitt{\"a}{\"a} asetuksessa mainitun rajan (10 000 tonnia vuodessa). Turvallisuusselvityksen ja sis{\"a}isen pelastussuunnitelman avulla satamanpit{\"a}j{\"a} ja satamassa vaarallisten aineiden kappaletavaroiden ahtausta ja sis{\"a}isi{\"a} siirtoja harjoittavat yritykset osoittavat, ett{\"a} vaarallisten aineiden kuljetustoiminnasta ja siihen liittyv{\"a}st{\"a} tilap{\"a}isest{\"a} s{\"a}ilytyksest{\"a} aiheutuvat vaarat on tunnistettu ja ett{\"a} on ryhdytty tarpeellisiin toimenpiteisiin onnettomuuksien est{\"a}miseksi ja t{\"a}llaisten onnettomuuksien ihmisille, ymp{\"a}rist{\"o}lle ja omaisuudelle aiheuttamien seurausten rajoittamiseksi. Julkaisussa on Kotkan Mussalon konttiterminaalin turvallisuusselvitys ja sis{\"a}inen pelastussuunnitelma. Ne on laadittu Kotkan Satama Oy:n, konttiterminaalissa toimivien operaattorien ja VTT Tuotteet ja tuotanto -yksik{\"o}n yhteisty{\"o}n{\"a}. Julkaisun tarkoituksena on olla yksi esimerkki siit{\"a}, millaisia turvallisuusselvitys ja sis{\"a}inen pelastussuunnitelma voivat olla. T{\"a}m{\"a} esimerkki ei ole ainoa mahdollinen. Kun eri satamat laativat selvityksi{\"a} omasta toiminnastaan, on kunkin sataman olosuhteet, j{\"a}rjestelyt ja toiminnan erityispiirteet aina otettava huomioon.",
  keywords = "dangerous cargoes, port area, safety report, internal emergency plan",
  author = "Minna Nissil{\"a} and Kimmo Virolainen",
  note = "CA2: TUO4 Project code: G4SU01322",
  year = "2005",
  language = "Finnish",
  isbn = "952-201392-7",
  series = "Liikenne- ja viestint{\"a}ministeri{\"o}n julkaisuja",
  number = "46",

  }

  Nissilä, M & Virolainen, K 2005, Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali. Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja, no. 46, vol. 2005, Helsinki.

  Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali. / Nissilä, Minna; Virolainen, Kimmo.

  Helsinki, 2005. 82 p. (Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja; No. 46, Vol. 2005).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali

  AU - Nissilä, Minna

  AU - Virolainen, Kimmo

  N1 - CA2: TUO4 Project code: G4SU01322

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Vaarallisten aineiden kuljetusta ja tilapäistä säilytystä satama-alueella koskevaan valtioneuvoston asetukseen (251/2005) sisältyy velvoite turvallisuusselvityksen ja sisäisen pelastussuunnitelman laatimisesta. Velvoite koskee niitä satama-alueita, joiden kautta kappaletavarana kuljetettavien vaarallisten aineiden määrä ylittää asetuksessa mainitun rajan (10 000 tonnia vuodessa). Turvallisuusselvityksen ja sisäisen pelastussuunnitelman avulla satamanpitäjä ja satamassa vaarallisten aineiden kappaletavaroiden ahtausta ja sisäisiä siirtoja harjoittavat yritykset osoittavat, että vaarallisten aineiden kuljetustoiminnasta ja siihen liittyvästä tilapäisestä säilytyksestä aiheutuvat vaarat on tunnistettu ja että on ryhdytty tarpeellisiin toimenpiteisiin onnettomuuksien estämiseksi ja tällaisten onnettomuuksien ihmisille, ympäristölle ja omaisuudelle aiheuttamien seurausten rajoittamiseksi. Julkaisussa on Kotkan Mussalon konttiterminaalin turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Ne on laadittu Kotkan Satama Oy:n, konttiterminaalissa toimivien operaattorien ja VTT Tuotteet ja tuotanto -yksikön yhteistyönä. Julkaisun tarkoituksena on olla yksi esimerkki siitä, millaisia turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma voivat olla. Tämä esimerkki ei ole ainoa mahdollinen. Kun eri satamat laativat selvityksiä omasta toiminnastaan, on kunkin sataman olosuhteet, järjestelyt ja toiminnan erityispiirteet aina otettava huomioon.

  AB - Vaarallisten aineiden kuljetusta ja tilapäistä säilytystä satama-alueella koskevaan valtioneuvoston asetukseen (251/2005) sisältyy velvoite turvallisuusselvityksen ja sisäisen pelastussuunnitelman laatimisesta. Velvoite koskee niitä satama-alueita, joiden kautta kappaletavarana kuljetettavien vaarallisten aineiden määrä ylittää asetuksessa mainitun rajan (10 000 tonnia vuodessa). Turvallisuusselvityksen ja sisäisen pelastussuunnitelman avulla satamanpitäjä ja satamassa vaarallisten aineiden kappaletavaroiden ahtausta ja sisäisiä siirtoja harjoittavat yritykset osoittavat, että vaarallisten aineiden kuljetustoiminnasta ja siihen liittyvästä tilapäisestä säilytyksestä aiheutuvat vaarat on tunnistettu ja että on ryhdytty tarpeellisiin toimenpiteisiin onnettomuuksien estämiseksi ja tällaisten onnettomuuksien ihmisille, ympäristölle ja omaisuudelle aiheuttamien seurausten rajoittamiseksi. Julkaisussa on Kotkan Mussalon konttiterminaalin turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Ne on laadittu Kotkan Satama Oy:n, konttiterminaalissa toimivien operaattorien ja VTT Tuotteet ja tuotanto -yksikön yhteistyönä. Julkaisun tarkoituksena on olla yksi esimerkki siitä, millaisia turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma voivat olla. Tämä esimerkki ei ole ainoa mahdollinen. Kun eri satamat laativat selvityksiä omasta toiminnastaan, on kunkin sataman olosuhteet, järjestelyt ja toiminnan erityispiirteet aina otettava huomioon.

  KW - dangerous cargoes

  KW - port area

  KW - safety report

  KW - internal emergency plan

  M3 - Report

  SN - 952-201392-7

  SN - 952-201393-5

  T3 - Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja

  BT - Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali

  CY - Helsinki

  ER -

  Nissilä M, Virolainen K. Turvallisuusselvitys ja sisäinen pelastussuunnitelma. Mussalon konttiterminaali. Helsinki, 2005. 82 p. (Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja; No. 46, Vol. 2005).