Turve- ja humussymposiumi

Jarmo Hallikas (Editor)

Research output: Book/ReportBook (editor)

Abstract

Turussa pidettiin Turve- ja humussymposiumi 2. - 3.9.1985.Symposiumi on jatkoa Jyväskylän yliopiston, Vapo Oy:n seka Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) yhteistyöryhmän vuonna 1984 järjestämälle turpeen fysiikkaa, kemiaa ja biokemiaa käsitelleelle symposiumille.Symposiumi suunniteltiin joka toinen vuosi toistuvaksi.Tämän toisen turvesymposiumin järjestelyistä vastasi Turun yliopisto.Symposiumin aiheeksi valittiin turve ja humus.Molemmat näistä ovat organisia luonnonmateriaaleja, joskin eri-ikäisiä. Humuksen tutkimus on voimakkaasti lisääntymässä.Turpeen fysikaalisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin liittyvää tutkimusta on tehty useilla tahoilla. Näitä tutkimusaineistoja yhdistelemällä olisi ehkä mahdollista löytää useita turpeen ominaisuuksien välisiä riippuvuuksia tilastollisin keinoin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages211
ISBN (Print)951-38-2548-5
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeC2 Edited books
EventTurve- ja humussymposiumi - Turku, Finland
Duration: 2 Sep 19853 Sep 1985

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number65
ISSN0357-9387

Keywords

  • peat
  • humus
  • meetings
  • chemical properties
  • physical properties

Cite this

Hallikas, J. (Ed.) (1986). Turve- ja humussymposiumi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 65
Hallikas, Jarmo (Editor). / Turve- ja humussymposiumi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 211 p. (VTT Symposium; No. 65).
@book{3644b0f86ddd48ef8362f4f7610c7172,
title = "Turve- ja humussymposiumi",
abstract = "Turussa pidettiin Turve- ja humussymposiumi 2. - 3.9.1985.Symposiumi on jatkoa Jyv{\"a}skyl{\"a}n yliopiston, Vapo Oy:n seka Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) yhteisty{\"o}ryhm{\"a}n vuonna 1984 j{\"a}rjest{\"a}m{\"a}lle turpeen fysiikkaa, kemiaa ja biokemiaa k{\"a}sitelleelle symposiumille.Symposiumi suunniteltiin joka toinen vuosi toistuvaksi.T{\"a}m{\"a}n toisen turvesymposiumin j{\"a}rjestelyist{\"a} vastasi Turun yliopisto.Symposiumin aiheeksi valittiin turve ja humus.Molemmat n{\"a}ist{\"a} ovat organisia luonnonmateriaaleja, joskin eri-ik{\"a}isi{\"a}. Humuksen tutkimus on voimakkaasti lis{\"a}{\"a}ntym{\"a}ss{\"a}.Turpeen fysikaalisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin liittyv{\"a}{\"a} tutkimusta on tehty useilla tahoilla. N{\"a}it{\"a} tutkimusaineistoja yhdistelem{\"a}ll{\"a} olisi ehk{\"a} mahdollista l{\"o}yt{\"a}{\"a} useita turpeen ominaisuuksien v{\"a}lisi{\"a} riippuvuuksia tilastollisin keinoin.",
keywords = "peat, humus, meetings, chemical properties, physical properties",
editor = "Jarmo Hallikas",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2548-5",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "65",
address = "Finland",

}

Hallikas, J (ed.) 1986, Turve- ja humussymposiumi. VTT Symposium, no. 65, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Turve- ja humussymposiumi. / Hallikas, Jarmo (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 211 p. (VTT Symposium; No. 65).

Research output: Book/ReportBook (editor)

TY - BOOK

T1 - Turve- ja humussymposiumi

A2 - Hallikas, Jarmo

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Turussa pidettiin Turve- ja humussymposiumi 2. - 3.9.1985.Symposiumi on jatkoa Jyväskylän yliopiston, Vapo Oy:n seka Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) yhteistyöryhmän vuonna 1984 järjestämälle turpeen fysiikkaa, kemiaa ja biokemiaa käsitelleelle symposiumille.Symposiumi suunniteltiin joka toinen vuosi toistuvaksi.Tämän toisen turvesymposiumin järjestelyistä vastasi Turun yliopisto.Symposiumin aiheeksi valittiin turve ja humus.Molemmat näistä ovat organisia luonnonmateriaaleja, joskin eri-ikäisiä. Humuksen tutkimus on voimakkaasti lisääntymässä.Turpeen fysikaalisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin liittyvää tutkimusta on tehty useilla tahoilla. Näitä tutkimusaineistoja yhdistelemällä olisi ehkä mahdollista löytää useita turpeen ominaisuuksien välisiä riippuvuuksia tilastollisin keinoin.

AB - Turussa pidettiin Turve- ja humussymposiumi 2. - 3.9.1985.Symposiumi on jatkoa Jyväskylän yliopiston, Vapo Oy:n seka Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) yhteistyöryhmän vuonna 1984 järjestämälle turpeen fysiikkaa, kemiaa ja biokemiaa käsitelleelle symposiumille.Symposiumi suunniteltiin joka toinen vuosi toistuvaksi.Tämän toisen turvesymposiumin järjestelyistä vastasi Turun yliopisto.Symposiumin aiheeksi valittiin turve ja humus.Molemmat näistä ovat organisia luonnonmateriaaleja, joskin eri-ikäisiä. Humuksen tutkimus on voimakkaasti lisääntymässä.Turpeen fysikaalisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin liittyvää tutkimusta on tehty useilla tahoilla. Näitä tutkimusaineistoja yhdistelemällä olisi ehkä mahdollista löytää useita turpeen ominaisuuksien välisiä riippuvuuksia tilastollisin keinoin.

KW - peat

KW - humus

KW - meetings

KW - chemical properties

KW - physical properties

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-2548-5

T3 - VTT Symposium

BT - Turve- ja humussymposiumi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hallikas J, (ed.). Turve- ja humussymposiumi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 211 p. (VTT Symposium; No. 65).