Tutkijoiden ja johdon todellisuudet tutkimusorganisaatiossa – kommunikaatiokuilusta keskinäiseen dialogiin

Eveliina Saari, Heli Talja

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Analysoimme artikkelissamme tutkimusorganisaation johtamisen ja alhaaltapäin rakentuvan tutkimustoiminnan kohtaamiseen liittyviä haasteita. Jäsennämme neljä keskeistä tekijää, jotka tutkimusorganisaation johto ja henkilöstö näkevät ja kokevat hyvin erilaisina. Tällaisia tekijöitä ovat tutkimustyön vapauden ja kontrollin jännite, tutkimusstrategioiden muotoutuminen, tutkimuslaitosten omaksumat liiketoimintajohtamisen mallit sekä organisaatiorakenne ja sen muuttaminen. Lopuksi pohdimme, millä areenoilla ja keinoilla tutkimushenkilöstön ja johdon näkökulmat voisivat nykyistä paremmin kohdata.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)39-43
  JournalTieteessä tapahtuu
  Volume24
  Issue number7
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{801b891cf8b24688957cd2dd408ae5e2,
  title = "Tutkijoiden ja johdon todellisuudet tutkimusorganisaatiossa – kommunikaatiokuilusta keskin{\"a}iseen dialogiin",
  abstract = "Analysoimme artikkelissamme tutkimusorganisaation johtamisen ja alhaaltap{\"a}in rakentuvan tutkimustoiminnan kohtaamiseen liittyvi{\"a} haasteita. J{\"a}senn{\"a}mme nelj{\"a} keskeist{\"a} tekij{\"a}{\"a}, jotka tutkimusorganisaation johto ja henkil{\"o}st{\"o} n{\"a}kev{\"a}t ja kokevat hyvin erilaisina. T{\"a}llaisia tekij{\"o}it{\"a} ovat tutkimusty{\"o}n vapauden ja kontrollin j{\"a}nnite, tutkimusstrategioiden muotoutuminen, tutkimuslaitosten omaksumat liiketoimintajohtamisen mallit sek{\"a} organisaatiorakenne ja sen muuttaminen. Lopuksi pohdimme, mill{\"a} areenoilla ja keinoilla tutkimushenkil{\"o}st{\"o}n ja johdon n{\"a}k{\"o}kulmat voisivat nykyist{\"a} paremmin kohdata.",
  author = "Eveliina Saari and Heli Talja",
  note = "Project code: 20174",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  volume = "24",
  pages = "39--43",
  journal = "Tieteess{\"a} tapahtuu",
  issn = "0781-7916",
  number = "7",

  }

  Tutkijoiden ja johdon todellisuudet tutkimusorganisaatiossa – kommunikaatiokuilusta keskinäiseen dialogiin. / Saari, Eveliina; Talja, Heli.

  In: Tieteessä tapahtuu, Vol. 24, No. 7, 2007, p. 39-43.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Tutkijoiden ja johdon todellisuudet tutkimusorganisaatiossa – kommunikaatiokuilusta keskinäiseen dialogiin

  AU - Saari, Eveliina

  AU - Talja, Heli

  N1 - Project code: 20174

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Analysoimme artikkelissamme tutkimusorganisaation johtamisen ja alhaaltapäin rakentuvan tutkimustoiminnan kohtaamiseen liittyviä haasteita. Jäsennämme neljä keskeistä tekijää, jotka tutkimusorganisaation johto ja henkilöstö näkevät ja kokevat hyvin erilaisina. Tällaisia tekijöitä ovat tutkimustyön vapauden ja kontrollin jännite, tutkimusstrategioiden muotoutuminen, tutkimuslaitosten omaksumat liiketoimintajohtamisen mallit sekä organisaatiorakenne ja sen muuttaminen. Lopuksi pohdimme, millä areenoilla ja keinoilla tutkimushenkilöstön ja johdon näkökulmat voisivat nykyistä paremmin kohdata.

  AB - Analysoimme artikkelissamme tutkimusorganisaation johtamisen ja alhaaltapäin rakentuvan tutkimustoiminnan kohtaamiseen liittyviä haasteita. Jäsennämme neljä keskeistä tekijää, jotka tutkimusorganisaation johto ja henkilöstö näkevät ja kokevat hyvin erilaisina. Tällaisia tekijöitä ovat tutkimustyön vapauden ja kontrollin jännite, tutkimusstrategioiden muotoutuminen, tutkimuslaitosten omaksumat liiketoimintajohtamisen mallit sekä organisaatiorakenne ja sen muuttaminen. Lopuksi pohdimme, millä areenoilla ja keinoilla tutkimushenkilöstön ja johdon näkökulmat voisivat nykyistä paremmin kohdata.

  M3 - Article

  VL - 24

  SP - 39

  EP - 43

  JO - Tieteessä tapahtuu

  JF - Tieteessä tapahtuu

  SN - 0781-7916

  IS - 7

  ER -