Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen: Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa

Reijo Miettinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Käsitellään tutkijan pätevyyttä ja sen kehittämisen keinoja. Vankka metodinen peruskoulutus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn ovat välttämätön mutta ei riittävä ehto tuloksekkaalle tutkimustyölle. Työskentelyotteen laatu, tutkimusmotivaatio ja yhteistyövalmiudet nousevat yhä keskeisemmiksi pätevyystekijöiksi. Nämä tekijät taas muotoutuvat paljolti itse tutkimustoiminnassa. Tarkastellaan neljää organisaation "sosiaalistavaa", tutkijan käsityksiä ja työskentelyotetta muokkaavaa tekijäryhmää, esimiesten ja vanhempien tutkijoiden esimerkkiä, työnohjausta ja henkilökohtaista palautetta työstä, tutkimustoiminnan ja yhteistyön organisoinnin muotoja sekä tutkimusilmapiiriä. Tutkijoiden pätevyyden muodostumiseen voidaan vaikuttaa paitsi suoraan koulutuksella myös vaikuttamalla näihin tekijöihin kehittämistyön ja koulutuksen avulla. .
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages90
ISBN (Print)951-38-1815-2
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number262
ISSN0358-5085

Cite this

Miettinen, R. (1983). Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen: Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 262
Miettinen, Reijo. / Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen : Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 262).
@book{070f25cdd0b347cfb0f4c8d85a7613a7,
title = "Tutkijoiden p{\"a}tevyyden kehitt{\"a}minen: Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa",
abstract = "K{\"a}sitell{\"a}{\"a}n tutkijan p{\"a}tevyytt{\"a} ja sen kehitt{\"a}misen keinoja. Vankka metodinen peruskoulutus ja kyky itsen{\"a}iseen ty{\"o}skentelyyn ovat v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}t{\"o}n mutta ei riitt{\"a}v{\"a} ehto tuloksekkaalle tutkimusty{\"o}lle. Ty{\"o}skentelyotteen laatu, tutkimusmotivaatio ja yhteisty{\"o}valmiudet nousevat yh{\"a} keskeisemmiksi p{\"a}tevyystekij{\"o}iksi. N{\"a}m{\"a} tekij{\"a}t taas muotoutuvat paljolti itse tutkimustoiminnassa. Tarkastellaan nelj{\"a}{\"a} organisaation {"}sosiaalistavaa{"}, tutkijan k{\"a}sityksi{\"a} ja ty{\"o}skentelyotetta muokkaavaa tekij{\"a}ryhm{\"a}{\"a}, esimiesten ja vanhempien tutkijoiden esimerkki{\"a}, ty{\"o}nohjausta ja henkil{\"o}kohtaista palautetta ty{\"o}st{\"a}, tutkimustoiminnan ja yhteisty{\"o}n organisoinnin muotoja sek{\"a} tutkimusilmapiiri{\"a}. Tutkijoiden p{\"a}tevyyden muodostumiseen voidaan vaikuttaa paitsi suoraan koulutuksella my{\"o}s vaikuttamalla n{\"a}ihin tekij{\"o}ihin kehitt{\"a}misty{\"o}n ja koulutuksen avulla. .",
author = "Reijo Miettinen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1815-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "262",
address = "Finland",

}

Miettinen, R 1983, Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen: Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 262, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen : Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa. / Miettinen, Reijo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 262).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen

T2 - Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa

AU - Miettinen, Reijo

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Käsitellään tutkijan pätevyyttä ja sen kehittämisen keinoja. Vankka metodinen peruskoulutus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn ovat välttämätön mutta ei riittävä ehto tuloksekkaalle tutkimustyölle. Työskentelyotteen laatu, tutkimusmotivaatio ja yhteistyövalmiudet nousevat yhä keskeisemmiksi pätevyystekijöiksi. Nämä tekijät taas muotoutuvat paljolti itse tutkimustoiminnassa. Tarkastellaan neljää organisaation "sosiaalistavaa", tutkijan käsityksiä ja työskentelyotetta muokkaavaa tekijäryhmää, esimiesten ja vanhempien tutkijoiden esimerkkiä, työnohjausta ja henkilökohtaista palautetta työstä, tutkimustoiminnan ja yhteistyön organisoinnin muotoja sekä tutkimusilmapiiriä. Tutkijoiden pätevyyden muodostumiseen voidaan vaikuttaa paitsi suoraan koulutuksella myös vaikuttamalla näihin tekijöihin kehittämistyön ja koulutuksen avulla. .

AB - Käsitellään tutkijan pätevyyttä ja sen kehittämisen keinoja. Vankka metodinen peruskoulutus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn ovat välttämätön mutta ei riittävä ehto tuloksekkaalle tutkimustyölle. Työskentelyotteen laatu, tutkimusmotivaatio ja yhteistyövalmiudet nousevat yhä keskeisemmiksi pätevyystekijöiksi. Nämä tekijät taas muotoutuvat paljolti itse tutkimustoiminnassa. Tarkastellaan neljää organisaation "sosiaalistavaa", tutkijan käsityksiä ja työskentelyotetta muokkaavaa tekijäryhmää, esimiesten ja vanhempien tutkijoiden esimerkkiä, työnohjausta ja henkilökohtaista palautetta työstä, tutkimustoiminnan ja yhteistyön organisoinnin muotoja sekä tutkimusilmapiiriä. Tutkijoiden pätevyyden muodostumiseen voidaan vaikuttaa paitsi suoraan koulutuksella myös vaikuttamalla näihin tekijöihin kehittämistyön ja koulutuksen avulla. .

M3 - Report

SN - 951-38-1815-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Miettinen R. Tutkijoiden pätevyyden kehittäminen: Keinot ja mahdollisuudet VTT:ssa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 90 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 262).