Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä raportissa on esitetty suunnitelma äänenetenemistutkimuksen suorittamiseksi Sodankylään rakennetuilla mittausjärjestelyillä. Mittausjärjestelyjen tarkoitus on selvittää eri ilmastollisten ja ympäristöolosuhteiden vaikutusta äänen etenemiseen eri etäisyyksillä. Erityisesti pyritään tunnistamaan ja luokittelemaan merkittäviä poikkeamia äänen etenemiseen aiheuttavat ilmiöt. Suunnitelma sisältää esitykset mittausjärjestelyiden tuottamista riippuvista ja riippumattomista faktoreista. Osa informaatiosta ostetaan tutkimuksen ulkopuoliselta toimittajalta. Faktoreiden valinnassa on pyritty mahdollisimman kattavaan informaatioon, jotta tutkimuksen edetessä, ja mahdollisesti tutkimuksen jälkeenkin syntyvät uudet hypoteesit voitaisiin testata riittävän edustavalla ja laadukkaalla aineistolla.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages15
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti
NumberTUO56-031187

Cite this

Maijala, P. (2003). Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, No. TUO56-031187
Maijala, Panu. / Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten. VTT Technical Research Centre of Finland, 2003. 15 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-031187).
@book{d064a6ec9839427a996df755d833c9bb,
title = "Tutkimussuunnitelma Sodankyl{\"a}n koeasetelmaa varten",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} raportissa on esitetty suunnitelma {\"a}{\"a}nenetenemistutkimuksen suorittamiseksi Sodankyl{\"a}{\"a}n rakennetuilla mittausj{\"a}rjestelyill{\"a}. Mittausj{\"a}rjestelyjen tarkoitus on selvitt{\"a}{\"a} eri ilmastollisten ja ymp{\"a}rist{\"o}olosuhteiden vaikutusta {\"a}{\"a}nen etenemiseen eri et{\"a}isyyksill{\"a}. Erityisesti pyrit{\"a}{\"a}n tunnistamaan ja luokittelemaan merkitt{\"a}vi{\"a} poikkeamia {\"a}{\"a}nen etenemiseen aiheuttavat ilmi{\"o}t. Suunnitelma sis{\"a}lt{\"a}{\"a} esitykset mittausj{\"a}rjestelyiden tuottamista riippuvista ja riippumattomista faktoreista. Osa informaatiosta ostetaan tutkimuksen ulkopuoliselta toimittajalta. Faktoreiden valinnassa on pyritty mahdollisimman kattavaan informaatioon, jotta tutkimuksen edetess{\"a}, ja mahdollisesti tutkimuksen j{\"a}lkeenkin syntyv{\"a}t uudet hypoteesit voitaisiin testata riitt{\"a}v{\"a}n edustavalla ja laadukkaalla aineistolla.",
author = "Panu Maijala",
year = "2003",
language = "Finnish",
series = "VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "TUO56-031187",
address = "Finland",

}

Maijala, P 2003, Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, no. TUO56-031187, VTT Technical Research Centre of Finland.

Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten. / Maijala, Panu.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2003. 15 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-031187).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten

AU - Maijala, Panu

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Tässä raportissa on esitetty suunnitelma äänenetenemistutkimuksen suorittamiseksi Sodankylään rakennetuilla mittausjärjestelyillä. Mittausjärjestelyjen tarkoitus on selvittää eri ilmastollisten ja ympäristöolosuhteiden vaikutusta äänen etenemiseen eri etäisyyksillä. Erityisesti pyritään tunnistamaan ja luokittelemaan merkittäviä poikkeamia äänen etenemiseen aiheuttavat ilmiöt. Suunnitelma sisältää esitykset mittausjärjestelyiden tuottamista riippuvista ja riippumattomista faktoreista. Osa informaatiosta ostetaan tutkimuksen ulkopuoliselta toimittajalta. Faktoreiden valinnassa on pyritty mahdollisimman kattavaan informaatioon, jotta tutkimuksen edetessä, ja mahdollisesti tutkimuksen jälkeenkin syntyvät uudet hypoteesit voitaisiin testata riittävän edustavalla ja laadukkaalla aineistolla.

AB - Tässä raportissa on esitetty suunnitelma äänenetenemistutkimuksen suorittamiseksi Sodankylään rakennetuilla mittausjärjestelyillä. Mittausjärjestelyjen tarkoitus on selvittää eri ilmastollisten ja ympäristöolosuhteiden vaikutusta äänen etenemiseen eri etäisyyksillä. Erityisesti pyritään tunnistamaan ja luokittelemaan merkittäviä poikkeamia äänen etenemiseen aiheuttavat ilmiöt. Suunnitelma sisältää esitykset mittausjärjestelyiden tuottamista riippuvista ja riippumattomista faktoreista. Osa informaatiosta ostetaan tutkimuksen ulkopuoliselta toimittajalta. Faktoreiden valinnassa on pyritty mahdollisimman kattavaan informaatioon, jotta tutkimuksen edetessä, ja mahdollisesti tutkimuksen jälkeenkin syntyvät uudet hypoteesit voitaisiin testata riittävän edustavalla ja laadukkaalla aineistolla.

M3 - Report

T3 - VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti

BT - Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Maijala P. Tutkimussuunnitelma Sodankylän koeasetelmaa varten. VTT Technical Research Centre of Finland, 2003. 15 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-031187).