Työn turvallisuusanalyysin laatiminen

Jouko Suokas

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsiteltävä tutkimus on osa yhteispohjoismaista SCRATCH-tutkimusohjelmaa (Scandinavian Risk Analysis Technology Co-operation), jonka tavoitteena on kehittää turvallisuosanalyysin menetelmiä teollisuuden käyttöön. Raportti käsittelee työpaikoilla esiintyvien tapaturmavaarojen etsintää turvallisuusanalyysin avulla. Aluksi arvioidaan turvallisuusanalyysin käyttötarvetta sekä tarkastellaan turvallisousanalyysin rajoituksia. Pääpaino on työn turvallisuusanalyysin ja sen käytön esittelyllä. Työn turvallisuusanalyysi on systemaattisesti etenevä työmenetelmä, koneita sekä työympäristöä tarkasteleva tutkimus, jonka tavoitteena on tapaturmavaarojen löytäminen ja työturvallisuuden parantaminen. Työn turvallisuusanalyysissa tarkasteltava työ jaetaan lyhyisiin työnosiin, minkä jälkeen etsitään kunkin työvaiheen vaarat ja niiden syyt. Lopuksi suunnitellaan parannustoimet vaarojen poistamiseksi tai niiden vähentämiseksi. Työn turvallisuusanalyysin merkittävin etu on vaarojen tunnistaminen ennen tapaturmia. Samalla työn turvallisuusanalyysi antaa kokonaiskuvan tarkastelukohteeseen liittyvistä välittömistä tapaturmavaaroista. Näin analyysi on hyvä pohja turvallisuutta parantavien toimenpiteiden suunnittelulle.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages50
ISBN (Print)951-38-1434-3
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number104
ISSN0358-5077

Fingerprint

safety assessment
mink
risk analysis
methodology

Cite this

Suokas, J. (1982). Työn turvallisuusanalyysin laatiminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 104
Suokas, Jouko. / Työn turvallisuusanalyysin laatiminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 104).
@book{fe3523774c024a8f90b1264e3a84aa25,
title = "Ty{\"o}n turvallisuusanalyysin laatiminen",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitelt{\"a}v{\"a} tutkimus on osa yhteispohjoismaista SCRATCH-tutkimusohjelmaa (Scandinavian Risk Analysis Technology Co-operation), jonka tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} turvallisuosanalyysin menetelmi{\"a} teollisuuden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Raportti k{\"a}sittelee ty{\"o}paikoilla esiintyvien tapaturmavaarojen etsint{\"a}{\"a} turvallisuusanalyysin avulla. Aluksi arvioidaan turvallisuusanalyysin k{\"a}ytt{\"o}tarvetta sek{\"a} tarkastellaan turvallisousanalyysin rajoituksia. P{\"a}{\"a}paino on ty{\"o}n turvallisuusanalyysin ja sen k{\"a}yt{\"o}n esittelyll{\"a}. Ty{\"o}n turvallisuusanalyysi on systemaattisesti etenev{\"a} ty{\"o}menetelm{\"a}, koneita sek{\"a} ty{\"o}ymp{\"a}rist{\"o}{\"a} tarkasteleva tutkimus, jonka tavoitteena on tapaturmavaarojen l{\"o}yt{\"a}minen ja ty{\"o}turvallisuuden parantaminen. Ty{\"o}n turvallisuusanalyysissa tarkasteltava ty{\"o} jaetaan lyhyisiin ty{\"o}nosiin, mink{\"a} j{\"a}lkeen etsit{\"a}{\"a}n kunkin ty{\"o}vaiheen vaarat ja niiden syyt. Lopuksi suunnitellaan parannustoimet vaarojen poistamiseksi tai niiden v{\"a}hent{\"a}miseksi. Ty{\"o}n turvallisuusanalyysin merkitt{\"a}vin etu on vaarojen tunnistaminen ennen tapaturmia. Samalla ty{\"o}n turvallisuusanalyysi antaa kokonaiskuvan tarkastelukohteeseen liittyvist{\"a} v{\"a}litt{\"o}mist{\"a} tapaturmavaaroista. N{\"a}in analyysi on hyv{\"a} pohja turvallisuutta parantavien toimenpiteiden suunnittelulle.",
author = "Jouko Suokas",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1434-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "104",
address = "Finland",

}

Suokas, J 1982, Työn turvallisuusanalyysin laatiminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 104, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Työn turvallisuusanalyysin laatiminen. / Suokas, Jouko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 104).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Työn turvallisuusanalyysin laatiminen

AU - Suokas, Jouko

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Julkaisussa käsiteltävä tutkimus on osa yhteispohjoismaista SCRATCH-tutkimusohjelmaa (Scandinavian Risk Analysis Technology Co-operation), jonka tavoitteena on kehittää turvallisuosanalyysin menetelmiä teollisuuden käyttöön. Raportti käsittelee työpaikoilla esiintyvien tapaturmavaarojen etsintää turvallisuusanalyysin avulla. Aluksi arvioidaan turvallisuusanalyysin käyttötarvetta sekä tarkastellaan turvallisousanalyysin rajoituksia. Pääpaino on työn turvallisuusanalyysin ja sen käytön esittelyllä. Työn turvallisuusanalyysi on systemaattisesti etenevä työmenetelmä, koneita sekä työympäristöä tarkasteleva tutkimus, jonka tavoitteena on tapaturmavaarojen löytäminen ja työturvallisuuden parantaminen. Työn turvallisuusanalyysissa tarkasteltava työ jaetaan lyhyisiin työnosiin, minkä jälkeen etsitään kunkin työvaiheen vaarat ja niiden syyt. Lopuksi suunnitellaan parannustoimet vaarojen poistamiseksi tai niiden vähentämiseksi. Työn turvallisuusanalyysin merkittävin etu on vaarojen tunnistaminen ennen tapaturmia. Samalla työn turvallisuusanalyysi antaa kokonaiskuvan tarkastelukohteeseen liittyvistä välittömistä tapaturmavaaroista. Näin analyysi on hyvä pohja turvallisuutta parantavien toimenpiteiden suunnittelulle.

AB - Julkaisussa käsiteltävä tutkimus on osa yhteispohjoismaista SCRATCH-tutkimusohjelmaa (Scandinavian Risk Analysis Technology Co-operation), jonka tavoitteena on kehittää turvallisuosanalyysin menetelmiä teollisuuden käyttöön. Raportti käsittelee työpaikoilla esiintyvien tapaturmavaarojen etsintää turvallisuusanalyysin avulla. Aluksi arvioidaan turvallisuusanalyysin käyttötarvetta sekä tarkastellaan turvallisousanalyysin rajoituksia. Pääpaino on työn turvallisuusanalyysin ja sen käytön esittelyllä. Työn turvallisuusanalyysi on systemaattisesti etenevä työmenetelmä, koneita sekä työympäristöä tarkasteleva tutkimus, jonka tavoitteena on tapaturmavaarojen löytäminen ja työturvallisuuden parantaminen. Työn turvallisuusanalyysissa tarkasteltava työ jaetaan lyhyisiin työnosiin, minkä jälkeen etsitään kunkin työvaiheen vaarat ja niiden syyt. Lopuksi suunnitellaan parannustoimet vaarojen poistamiseksi tai niiden vähentämiseksi. Työn turvallisuusanalyysin merkittävin etu on vaarojen tunnistaminen ennen tapaturmia. Samalla työn turvallisuusanalyysi antaa kokonaiskuvan tarkastelukohteeseen liittyvistä välittömistä tapaturmavaaroista. Näin analyysi on hyvä pohja turvallisuutta parantavien toimenpiteiden suunnittelulle.

M3 - Report

SN - 951-38-1434-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Työn turvallisuusanalyysin laatiminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Suokas J. Työn turvallisuusanalyysin laatiminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 104).