UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan

Riitta Molarius, Veikko Rouhiainen, Jussi Yliaho, Asko Rouhiainen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Pelastajan työ kemikaalivuototilanteessa on haastavaa. Hänen pitää saada pelastustehtävässään alusta lähtien kaikki tarpeellinen saatavissa oleva tieto. Sen merkitys kohteen lähellä asuville ja oleskeleville henkilöille voi olla elämänkysymys. Pelastustilanteen johtajalla pitää olla kuva ympäristöön pääsevästä kemikaalista, sen vaarallisuudesta ja jopa sen leviämisestä jo ennen kohteeseen saapumista. Tämän tiedon hallinta oli haasteena UHHA-hankkeessa, jossa kehitettiin uusia ratkaisuja pelastustoimintaan. Artikkeli esittelee UHHA-hankkeen kemikaalionnettomuus-casen tuloksia ja pilotointia kemiantehtaalla ja onnettomuusharjoituksessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)50-51
JournalPelastustieto
Issue number3
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Molarius, R., Rouhiainen, V., Yliaho, J., & Rouhiainen, A. (2010). UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan. Pelastustieto, (3), 50-51.
Molarius, Riitta ; Rouhiainen, Veikko ; Yliaho, Jussi ; Rouhiainen, Asko. / UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan. In: Pelastustieto. 2010 ; No. 3. pp. 50-51.
@article{87ed899e8df2404c922142bf0d82944a,
title = "UHHA-j{\"a}rjestelm{\"a} kemikaalivuototilanteen hallintaan",
abstract = "Pelastajan ty{\"o} kemikaalivuototilanteessa on haastavaa. H{\"a}nen pit{\"a}{\"a} saada pelastusteht{\"a}v{\"a}ss{\"a}{\"a}n alusta l{\"a}htien kaikki tarpeellinen saatavissa oleva tieto. Sen merkitys kohteen l{\"a}hell{\"a} asuville ja oleskeleville henkil{\"o}ille voi olla el{\"a}m{\"a}nkysymys. Pelastustilanteen johtajalla pit{\"a}{\"a} olla kuva ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n p{\"a}{\"a}sev{\"a}st{\"a} kemikaalista, sen vaarallisuudesta ja jopa sen levi{\"a}misest{\"a} jo ennen kohteeseen saapumista. T{\"a}m{\"a}n tiedon hallinta oli haasteena UHHA-hankkeessa, jossa kehitettiin uusia ratkaisuja pelastustoimintaan. Artikkeli esittelee UHHA-hankkeen kemikaalionnettomuus-casen tuloksia ja pilotointia kemiantehtaalla ja onnettomuusharjoituksessa.",
author = "Riitta Molarius and Veikko Rouhiainen and Jussi Yliaho and Asko Rouhiainen",
note = "Project code: 23172",
year = "2010",
language = "Finnish",
pages = "50--51",
journal = "Pelastustieto",
issn = "1236-8369",
number = "3",

}

Molarius, R, Rouhiainen, V, Yliaho, J & Rouhiainen, A 2010, 'UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan', Pelastustieto, no. 3, pp. 50-51.

UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan. / Molarius, Riitta; Rouhiainen, Veikko; Yliaho, Jussi; Rouhiainen, Asko.

In: Pelastustieto, No. 3, 2010, p. 50-51.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan

AU - Molarius, Riitta

AU - Rouhiainen, Veikko

AU - Yliaho, Jussi

AU - Rouhiainen, Asko

N1 - Project code: 23172

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Pelastajan työ kemikaalivuototilanteessa on haastavaa. Hänen pitää saada pelastustehtävässään alusta lähtien kaikki tarpeellinen saatavissa oleva tieto. Sen merkitys kohteen lähellä asuville ja oleskeleville henkilöille voi olla elämänkysymys. Pelastustilanteen johtajalla pitää olla kuva ympäristöön pääsevästä kemikaalista, sen vaarallisuudesta ja jopa sen leviämisestä jo ennen kohteeseen saapumista. Tämän tiedon hallinta oli haasteena UHHA-hankkeessa, jossa kehitettiin uusia ratkaisuja pelastustoimintaan. Artikkeli esittelee UHHA-hankkeen kemikaalionnettomuus-casen tuloksia ja pilotointia kemiantehtaalla ja onnettomuusharjoituksessa.

AB - Pelastajan työ kemikaalivuototilanteessa on haastavaa. Hänen pitää saada pelastustehtävässään alusta lähtien kaikki tarpeellinen saatavissa oleva tieto. Sen merkitys kohteen lähellä asuville ja oleskeleville henkilöille voi olla elämänkysymys. Pelastustilanteen johtajalla pitää olla kuva ympäristöön pääsevästä kemikaalista, sen vaarallisuudesta ja jopa sen leviämisestä jo ennen kohteeseen saapumista. Tämän tiedon hallinta oli haasteena UHHA-hankkeessa, jossa kehitettiin uusia ratkaisuja pelastustoimintaan. Artikkeli esittelee UHHA-hankkeen kemikaalionnettomuus-casen tuloksia ja pilotointia kemiantehtaalla ja onnettomuusharjoituksessa.

M3 - Article

SP - 50

EP - 51

JO - Pelastustieto

JF - Pelastustieto

SN - 1236-8369

IS - 3

ER -

Molarius R, Rouhiainen V, Yliaho J, Rouhiainen A. UHHA-järjestelmä kemikaalivuototilanteen hallintaan. Pelastustieto. 2010;(3):50-51.