Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila

Kari Nissinen, Veli Möttönen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tässä julkaisussa on esitetty katsaus ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sisältää seuraavat ulkoliikuntapaikkatyypit: urheilukentät, pallokentät, pesäpallokentät, tenniskentät, luonnonjääkentät ja -alueet, tekojäät ja tekojään sisältävät yhdistelmäkentät, muut yhdistelmäkentät, maauimalat, kuntopolut ja kuntoradat sekä golfkentät. Tarkastelun ulkopuolelle jätettyjä ulkoliikuntapaikkatyyppejä ovat muun muassa seuraavat: uimarannat, laskettelurinteet ja hiihtokeskukset, hyppyrimäet, ulkoilualueet ja ulkoilureitit, suunnistusalueet, maastohiihtokeskukset, kiipeilypaikat, erityisurheilualueet ja eläinurheilualueet. Tutkimuksessa on päädytty arvioon, että tarkastelun kohteena olleissa maamme ulkoliikuntapaikoissa kertyy vuodessa lähes 220 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa näissä liikuntapaikoissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen käyntikerran keskimääräinen pituus on hieman enemmän kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten kävijöiden määrä vuodessa jää hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella näissä ulkoliikuntapaikoissa käy vuodessa hieman runsaat 160 miljoonaa liikuntaa harrastavaa kävijää. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages74
ISBN (Electronic)978-951-38-8071-2
ISBN (Print)978-951-38-8070-5
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Technology
PublisherVTT
No.137
ISSN (Print)2242-1211
ISSN (Electronic)2242-122X

Keywords

  • outdoor sports facilities
  • supply
  • demand
  • indicators
  • utilization
  • key figure

Cite this

Nissinen, K., & Möttönen, V. (2013). Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 137
Nissinen, Kari ; Möttönen, Veli. / Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 74 p. (VTT Technology; No. 137).
@book{f1469419bdce4db5a49d6ff59b8f78bf,
title = "Ulkoliikuntapaikkojen kysynn{\"a}n ja tarjonnan nykytila",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} julkaisussa on esitetty katsaus ulkoliikuntapaikkojen kysynn{\"a}n ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lis{\"a}tietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} seuraavat ulkoliikuntapaikkatyypit: urheilukent{\"a}t, pallokent{\"a}t, pes{\"a}pallokent{\"a}t, tenniskent{\"a}t, luonnonj{\"a}{\"a}kent{\"a}t ja -alueet, tekoj{\"a}{\"a}t ja tekoj{\"a}{\"a}n sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}t yhdistelm{\"a}kent{\"a}t, muut yhdistelm{\"a}kent{\"a}t, maauimalat, kuntopolut ja kuntoradat sek{\"a} golfkent{\"a}t. Tarkastelun ulkopuolelle j{\"a}tettyj{\"a} ulkoliikuntapaikkatyyppej{\"a} ovat muun muassa seuraavat: uimarannat, laskettelurinteet ja hiihtokeskukset, hyppyrim{\"a}et, ulkoilualueet ja ulkoilureitit, suunnistusalueet, maastohiihtokeskukset, kiipeilypaikat, erityisurheilualueet ja el{\"a}inurheilualueet. Tutkimuksessa on p{\"a}{\"a}dytty arvioon, ett{\"a} tarkastelun kohteena olleissa maamme ulkoliikuntapaikoissa kertyy vuodessa l{\"a}hes 220 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa n{\"a}iss{\"a} liikuntapaikoissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen k{\"a}yntikerran keskim{\"a}{\"a}r{\"a}inen pituus on hieman enemm{\"a}n kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten k{\"a}vij{\"o}iden m{\"a}{\"a}r{\"a} vuodessa j{\"a}{\"a} hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella n{\"a}iss{\"a} ulkoliikuntapaikoissa k{\"a}y vuodessa hieman runsaat 160 miljoonaa liikuntaa harrastavaa k{\"a}vij{\"a}{\"a}. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeri{\"o}.",
keywords = "outdoor sports facilities, supply, demand, indicators, utilization, key figure",
author = "Kari Nissinen and Veli M{\"o}tt{\"o}nen",
year = "2013",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-8070-5",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "137",
address = "Finland",

}

Nissinen, K & Möttönen, V 2013, Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. VTT Technology, no. 137, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. / Nissinen, Kari; Möttönen, Veli.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 74 p. (VTT Technology; No. 137).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila

AU - Nissinen, Kari

AU - Möttönen, Veli

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tässä julkaisussa on esitetty katsaus ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sisältää seuraavat ulkoliikuntapaikkatyypit: urheilukentät, pallokentät, pesäpallokentät, tenniskentät, luonnonjääkentät ja -alueet, tekojäät ja tekojään sisältävät yhdistelmäkentät, muut yhdistelmäkentät, maauimalat, kuntopolut ja kuntoradat sekä golfkentät. Tarkastelun ulkopuolelle jätettyjä ulkoliikuntapaikkatyyppejä ovat muun muassa seuraavat: uimarannat, laskettelurinteet ja hiihtokeskukset, hyppyrimäet, ulkoilualueet ja ulkoilureitit, suunnistusalueet, maastohiihtokeskukset, kiipeilypaikat, erityisurheilualueet ja eläinurheilualueet. Tutkimuksessa on päädytty arvioon, että tarkastelun kohteena olleissa maamme ulkoliikuntapaikoissa kertyy vuodessa lähes 220 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa näissä liikuntapaikoissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen käyntikerran keskimääräinen pituus on hieman enemmän kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten kävijöiden määrä vuodessa jää hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella näissä ulkoliikuntapaikoissa käy vuodessa hieman runsaat 160 miljoonaa liikuntaa harrastavaa kävijää. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

AB - Tässä julkaisussa on esitetty katsaus ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sisältää seuraavat ulkoliikuntapaikkatyypit: urheilukentät, pallokentät, pesäpallokentät, tenniskentät, luonnonjääkentät ja -alueet, tekojäät ja tekojään sisältävät yhdistelmäkentät, muut yhdistelmäkentät, maauimalat, kuntopolut ja kuntoradat sekä golfkentät. Tarkastelun ulkopuolelle jätettyjä ulkoliikuntapaikkatyyppejä ovat muun muassa seuraavat: uimarannat, laskettelurinteet ja hiihtokeskukset, hyppyrimäet, ulkoilualueet ja ulkoilureitit, suunnistusalueet, maastohiihtokeskukset, kiipeilypaikat, erityisurheilualueet ja eläinurheilualueet. Tutkimuksessa on päädytty arvioon, että tarkastelun kohteena olleissa maamme ulkoliikuntapaikoissa kertyy vuodessa lähes 220 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa näissä liikuntapaikoissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen käyntikerran keskimääräinen pituus on hieman enemmän kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten kävijöiden määrä vuodessa jää hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella näissä ulkoliikuntapaikoissa käy vuodessa hieman runsaat 160 miljoonaa liikuntaa harrastavaa kävijää. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

KW - outdoor sports facilities

KW - supply

KW - demand

KW - indicators

KW - utilization

KW - key figure

M3 - Report

SN - 978-951-38-8070-5

T3 - VTT Technology

BT - Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Nissinen K, Möttönen V. Ulkoliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 74 p. (VTT Technology; No. 137).