Ulkotilojen valaistus asuinalueen laatutekijänä

Kestävät lähipalvelut alueen hyvinvoinnin lujittamiseksi: Vantaan Hakunilan alueen ulkovalaistustutkimus

Jaakko Ketomäki, Tarja Mäkeläinen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Ulkovalaistus on tärkeä osa ympäristöä, ja se vaikuttaa merkittävästi ulkotilan viihtyvyyteen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus lisää alueen käyttöarvoa. Julkaisussa esitetään tulokset Hakunilassa keväällä 2013 tehdystä ulkovalaistus-kyselystä. Sen mukaan asukkaat ovat kohtalaisen tyytyväisiä Hakunilan ulkovalais-tukseen ja Hakunilaa pidetään kohtalaisen turvallisena ja viihtyisänä asuinalueena. Valaistuksen pääasiallisia ongelmakohtia ovat valaistuksen hoidon puute sekä valaistuksen monimuotoisuus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages39
ISBN (Electronic)978-951-38-8059-0
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Technology
PublisherVTT
No.119
ISSN (Print)2242-1211
ISSN (Electronic)2242-122X

Keywords

  • outdoor lighting
  • utility value
  • problems of outdoor lighting
  • urban lighting

Cite this

@book{ce8904dbf2fe448ca5c72e411ce83cac,
title = "Ulkotilojen valaistus asuinalueen laatutekij{\"a}n{\"a}: Kest{\"a}v{\"a}t l{\"a}hipalvelut alueen hyvinvoinnin lujittamiseksi: Vantaan Hakunilan alueen ulkovalaistustutkimus",
abstract = "Ulkovalaistus on t{\"a}rke{\"a} osa ymp{\"a}rist{\"o}{\"a}, ja se vaikuttaa merkitt{\"a}v{\"a}sti ulkotilan viihtyvyyteen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus lis{\"a}{\"a} alueen k{\"a}ytt{\"o}arvoa. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n tulokset Hakunilassa kev{\"a}{\"a}ll{\"a} 2013 tehdyst{\"a} ulkovalaistus-kyselyst{\"a}. Sen mukaan asukkaat ovat kohtalaisen tyytyv{\"a}isi{\"a} Hakunilan ulkovalais-tukseen ja Hakunilaa pidet{\"a}{\"a}n kohtalaisen turvallisena ja viihtyis{\"a}n{\"a} asuinalueena. Valaistuksen p{\"a}{\"a}asiallisia ongelmakohtia ovat valaistuksen hoidon puute sek{\"a} valaistuksen monimuotoisuus.",
keywords = "outdoor lighting, utility value, problems of outdoor lighting, urban lighting",
author = "Jaakko Ketom{\"a}ki and Tarja M{\"a}kel{\"a}inen",
year = "2013",
language = "Finnish",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "119",
address = "Finland",

}

Ulkotilojen valaistus asuinalueen laatutekijänä : Kestävät lähipalvelut alueen hyvinvoinnin lujittamiseksi: Vantaan Hakunilan alueen ulkovalaistustutkimus. / Ketomäki, Jaakko; Mäkeläinen, Tarja.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 39 p. (VTT Technology; No. 119).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ulkotilojen valaistus asuinalueen laatutekijänä

T2 - Kestävät lähipalvelut alueen hyvinvoinnin lujittamiseksi: Vantaan Hakunilan alueen ulkovalaistustutkimus

AU - Ketomäki, Jaakko

AU - Mäkeläinen, Tarja

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Ulkovalaistus on tärkeä osa ympäristöä, ja se vaikuttaa merkittävästi ulkotilan viihtyvyyteen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus lisää alueen käyttöarvoa. Julkaisussa esitetään tulokset Hakunilassa keväällä 2013 tehdystä ulkovalaistus-kyselystä. Sen mukaan asukkaat ovat kohtalaisen tyytyväisiä Hakunilan ulkovalais-tukseen ja Hakunilaa pidetään kohtalaisen turvallisena ja viihtyisänä asuinalueena. Valaistuksen pääasiallisia ongelmakohtia ovat valaistuksen hoidon puute sekä valaistuksen monimuotoisuus.

AB - Ulkovalaistus on tärkeä osa ympäristöä, ja se vaikuttaa merkittävästi ulkotilan viihtyvyyteen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus lisää alueen käyttöarvoa. Julkaisussa esitetään tulokset Hakunilassa keväällä 2013 tehdystä ulkovalaistus-kyselystä. Sen mukaan asukkaat ovat kohtalaisen tyytyväisiä Hakunilan ulkovalais-tukseen ja Hakunilaa pidetään kohtalaisen turvallisena ja viihtyisänä asuinalueena. Valaistuksen pääasiallisia ongelmakohtia ovat valaistuksen hoidon puute sekä valaistuksen monimuotoisuus.

KW - outdoor lighting

KW - utility value

KW - problems of outdoor lighting

KW - urban lighting

M3 - Report

T3 - VTT Technology

BT - Ulkotilojen valaistus asuinalueen laatutekijänä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -