Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi

Pentti Koutaniemi, Antero Siidorow, Juha Sillanpää

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Suomessa vuosina 1979 - 84 käytetty NORDTEST-järjestelmän mukainen ultraäänitutkinto koostui teoriaosasta ja käytännön testauskokeista. Tutkintotuloksia analysoimalla on pyritty selvittämään syyt epäonnistumisiin ja saamaan tietoja koulutuksen ja tutkinnon kehittämiseksi. Vuosina 1979 - 84 perustutkinnon suoritti hyväksyttävästi 158 testaajaa ja viiden vuoden välein tapahtuneen uusintatutkinnon 38 testaajaa. Epäonnistumisten teoriaosassa on todettu aiheutuneen useimmiten puutteellisesta ultraäänitekniikan tuntemuksesta sekä vajavaisista matemaattisista valmiuksista. Käytännön kokeessa hylkäävään suoritukseen johtaa useimmiten vikojen löytymättömyys ja olemattomien vikojen kirjaus. Vikojen paikan ja koon määrityksessä on myös usein epätarkkuutta, mutta tutkinnossa noudatettavan painotuksen takia niiden merkitys jää vähäisemmäksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages76
ISBN (Print)951-38-3279-1
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number918
ISSN0358-5085

Keywords

  • ultrasonic tests
  • nondestructive tests
  • personnel
  • qualifications

Cite this

Koutaniemi, P., Siidorow, A., & Sillanpää, J. (1988). Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 918
Koutaniemi, Pentti ; Siidorow, Antero ; Sillanpää, Juha. / Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 918).
@book{5515a3c6fc654f958c0d3d6983ba529f,
title = "Ultra{\"a}{\"a}nitestaajien p{\"a}tevyystutkintojen analysointi",
abstract = "Suomessa vuosina 1979 - 84 k{\"a}ytetty NORDTEST-j{\"a}rjestelm{\"a}n mukainen ultra{\"a}{\"a}nitutkinto koostui teoriaosasta ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n testauskokeista. Tutkintotuloksia analysoimalla on pyritty selvitt{\"a}m{\"a}{\"a}n syyt ep{\"a}onnistumisiin ja saamaan tietoja koulutuksen ja tutkinnon kehitt{\"a}miseksi. Vuosina 1979 - 84 perustutkinnon suoritti hyv{\"a}ksytt{\"a}v{\"a}sti 158 testaajaa ja viiden vuoden v{\"a}lein tapahtuneen uusintatutkinnon 38 testaajaa. Ep{\"a}onnistumisten teoriaosassa on todettu aiheutuneen useimmiten puutteellisesta ultra{\"a}{\"a}nitekniikan tuntemuksesta sek{\"a} vajavaisista matemaattisista valmiuksista. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n kokeessa hylk{\"a}{\"a}v{\"a}{\"a}n suoritukseen johtaa useimmiten vikojen l{\"o}ytym{\"a}tt{\"o}myys ja olemattomien vikojen kirjaus. Vikojen paikan ja koon m{\"a}{\"a}rityksess{\"a} on my{\"o}s usein ep{\"a}tarkkuutta, mutta tutkinnossa noudatettavan painotuksen takia niiden merkitys j{\"a}{\"a} v{\"a}h{\"a}isemm{\"a}ksi.",
keywords = "ultrasonic tests, nondestructive tests, personnel, qualifications",
author = "Pentti Koutaniemi and Antero Siidorow and Juha Sillanp{\"a}{\"a}",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3279-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "918",
address = "Finland",

}

Koutaniemi, P, Siidorow, A & Sillanpää, J 1988, Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 918, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi. / Koutaniemi, Pentti; Siidorow, Antero; Sillanpää, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 918).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi

AU - Koutaniemi, Pentti

AU - Siidorow, Antero

AU - Sillanpää, Juha

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Suomessa vuosina 1979 - 84 käytetty NORDTEST-järjestelmän mukainen ultraäänitutkinto koostui teoriaosasta ja käytännön testauskokeista. Tutkintotuloksia analysoimalla on pyritty selvittämään syyt epäonnistumisiin ja saamaan tietoja koulutuksen ja tutkinnon kehittämiseksi. Vuosina 1979 - 84 perustutkinnon suoritti hyväksyttävästi 158 testaajaa ja viiden vuoden välein tapahtuneen uusintatutkinnon 38 testaajaa. Epäonnistumisten teoriaosassa on todettu aiheutuneen useimmiten puutteellisesta ultraäänitekniikan tuntemuksesta sekä vajavaisista matemaattisista valmiuksista. Käytännön kokeessa hylkäävään suoritukseen johtaa useimmiten vikojen löytymättömyys ja olemattomien vikojen kirjaus. Vikojen paikan ja koon määrityksessä on myös usein epätarkkuutta, mutta tutkinnossa noudatettavan painotuksen takia niiden merkitys jää vähäisemmäksi.

AB - Suomessa vuosina 1979 - 84 käytetty NORDTEST-järjestelmän mukainen ultraäänitutkinto koostui teoriaosasta ja käytännön testauskokeista. Tutkintotuloksia analysoimalla on pyritty selvittämään syyt epäonnistumisiin ja saamaan tietoja koulutuksen ja tutkinnon kehittämiseksi. Vuosina 1979 - 84 perustutkinnon suoritti hyväksyttävästi 158 testaajaa ja viiden vuoden välein tapahtuneen uusintatutkinnon 38 testaajaa. Epäonnistumisten teoriaosassa on todettu aiheutuneen useimmiten puutteellisesta ultraäänitekniikan tuntemuksesta sekä vajavaisista matemaattisista valmiuksista. Käytännön kokeessa hylkäävään suoritukseen johtaa useimmiten vikojen löytymättömyys ja olemattomien vikojen kirjaus. Vikojen paikan ja koon määrityksessä on myös usein epätarkkuutta, mutta tutkinnossa noudatettavan painotuksen takia niiden merkitys jää vähäisemmäksi.

KW - ultrasonic tests

KW - nondestructive tests

KW - personnel

KW - qualifications

M3 - Report

SN - 951-38-3279-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Koutaniemi P, Siidorow A, Sillanpää J. Ultraäänitestaajien pätevyystutkintojen analysointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 918).