Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä

Translated title of the contribution: Utilisation of lifetime information in the development of industrial services

Toni Ahonen, Markku Reunanen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Fleet Asset Management -tutkimusprojektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan hyödyntää asennetusta laitekannasta kerättävää elinkaaritietoa globaalien teollisten palveluiden kehityksessä ja toteutuksessa. Tämä työraportti käsittelee aihealueeseen keskeisesti kohdistuvan osatehtävän tuloksia. Tuotantolaitteiden ja järjestelmien elinkaaren teknis-taloudelliseen hallintaan liittyvät päätökset on perustettava luotettavaan informaatioon ja kokemukseen. Koska laitevalmistajalla on paljon laitekantaan liittyvää informaatiota, se pystyy tekemään oikea-aikaisia ja kustannustehokkaita kunnossapitoon ja kehittämistoimiin liittyviä päätöksiä. Toisaalta useat palveluliiketoiminnan kehitystarpeet liittyvät tiedon hyödyntämiseen palvelujen toteuttamisessa ja kehittämisessä sekä varsinaisesti tietoon perustuvien palveluiden kehittämiseen. Kone- ja laitevalmistajan laajasta laitekannasta on mahdollista kerätä hyvin paljon erilaista elinkaaritietoa. Haasteeksi on noussut se, miten elinkaaritietoa voidaan tehokkaasti hyödyntää palveluliiketoiminnassa, joka on tämän raportin keskeinen tarkastelukohde.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages72
ISBN (Electronic)978-951-38-7478-0
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Working Papers
PublisherVTT
No.136
ISSN (Electronic)1459-7683

Fingerprint

industrialization
assets

Keywords

  • industrial service business
  • life time information

Cite this

Ahonen, T., & Reunanen, M. (2009). Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 136
Ahonen, Toni ; Reunanen, Markku. / Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. 72 p. (VTT Working Papers; No. 136).
@book{ab52b4b36bca4fbc84abb6786faef41f,
title = "Elinkaaritiedon hy{\"o}dynt{\"a}minen teollisen palveluliiketoiminnan kehitt{\"a}misess{\"a}",
abstract = "Fleet Asset Management -tutkimusprojektin yhten{\"a} keskeisen{\"a} tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} menetelmi{\"a}, joiden avulla voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} asennetusta laitekannasta ker{\"a}tt{\"a}v{\"a}{\"a} elinkaaritietoa globaalien teollisten palveluiden kehityksess{\"a} ja toteutuksessa. T{\"a}m{\"a} ty{\"o}raportti k{\"a}sittelee aihealueeseen keskeisesti kohdistuvan osateht{\"a}v{\"a}n tuloksia. Tuotantolaitteiden ja j{\"a}rjestelmien elinkaaren teknis-taloudelliseen hallintaan liittyv{\"a}t p{\"a}{\"a}t{\"o}kset on perustettava luotettavaan informaatioon ja kokemukseen. Koska laitevalmistajalla on paljon laitekantaan liittyv{\"a}{\"a} informaatiota, se pystyy tekem{\"a}{\"a}n oikea-aikaisia ja kustannustehokkaita kunnossapitoon ja kehitt{\"a}mistoimiin liittyvi{\"a} p{\"a}{\"a}t{\"o}ksi{\"a}. Toisaalta useat palveluliiketoiminnan kehitystarpeet liittyv{\"a}t tiedon hy{\"o}dynt{\"a}miseen palvelujen toteuttamisessa ja kehitt{\"a}misess{\"a} sek{\"a} varsinaisesti tietoon perustuvien palveluiden kehitt{\"a}miseen. Kone- ja laitevalmistajan laajasta laitekannasta on mahdollista ker{\"a}t{\"a} hyvin paljon erilaista elinkaaritietoa. Haasteeksi on noussut se, miten elinkaaritietoa voidaan tehokkaasti hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} palveluliiketoiminnassa, joka on t{\"a}m{\"a}n raportin keskeinen tarkastelukohde.",
keywords = "industrial service business, life time information",
author = "Toni Ahonen and Markku Reunanen",
note = "Project code: 17169",
year = "2009",
language = "Finnish",
series = "VTT Working Papers",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "136",
address = "Finland",

}

Ahonen, T & Reunanen, M 2009, Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä. VTT Working Papers, no. 136, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä. / Ahonen, Toni; Reunanen, Markku.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. 72 p. (VTT Working Papers; No. 136).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä

AU - Ahonen, Toni

AU - Reunanen, Markku

N1 - Project code: 17169

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Fleet Asset Management -tutkimusprojektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan hyödyntää asennetusta laitekannasta kerättävää elinkaaritietoa globaalien teollisten palveluiden kehityksessä ja toteutuksessa. Tämä työraportti käsittelee aihealueeseen keskeisesti kohdistuvan osatehtävän tuloksia. Tuotantolaitteiden ja järjestelmien elinkaaren teknis-taloudelliseen hallintaan liittyvät päätökset on perustettava luotettavaan informaatioon ja kokemukseen. Koska laitevalmistajalla on paljon laitekantaan liittyvää informaatiota, se pystyy tekemään oikea-aikaisia ja kustannustehokkaita kunnossapitoon ja kehittämistoimiin liittyviä päätöksiä. Toisaalta useat palveluliiketoiminnan kehitystarpeet liittyvät tiedon hyödyntämiseen palvelujen toteuttamisessa ja kehittämisessä sekä varsinaisesti tietoon perustuvien palveluiden kehittämiseen. Kone- ja laitevalmistajan laajasta laitekannasta on mahdollista kerätä hyvin paljon erilaista elinkaaritietoa. Haasteeksi on noussut se, miten elinkaaritietoa voidaan tehokkaasti hyödyntää palveluliiketoiminnassa, joka on tämän raportin keskeinen tarkastelukohde.

AB - Fleet Asset Management -tutkimusprojektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan hyödyntää asennetusta laitekannasta kerättävää elinkaaritietoa globaalien teollisten palveluiden kehityksessä ja toteutuksessa. Tämä työraportti käsittelee aihealueeseen keskeisesti kohdistuvan osatehtävän tuloksia. Tuotantolaitteiden ja järjestelmien elinkaaren teknis-taloudelliseen hallintaan liittyvät päätökset on perustettava luotettavaan informaatioon ja kokemukseen. Koska laitevalmistajalla on paljon laitekantaan liittyvää informaatiota, se pystyy tekemään oikea-aikaisia ja kustannustehokkaita kunnossapitoon ja kehittämistoimiin liittyviä päätöksiä. Toisaalta useat palveluliiketoiminnan kehitystarpeet liittyvät tiedon hyödyntämiseen palvelujen toteuttamisessa ja kehittämisessä sekä varsinaisesti tietoon perustuvien palveluiden kehittämiseen. Kone- ja laitevalmistajan laajasta laitekannasta on mahdollista kerätä hyvin paljon erilaista elinkaaritietoa. Haasteeksi on noussut se, miten elinkaaritietoa voidaan tehokkaasti hyödyntää palveluliiketoiminnassa, joka on tämän raportin keskeinen tarkastelukohde.

KW - industrial service business

KW - life time information

M3 - Report

T3 - VTT Working Papers

BT - Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ahonen T, Reunanen M. Elinkaaritiedon hyödyntäminen teollisen palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. 72 p. (VTT Working Papers; No. 136).