Uuden teollisen rakennustuotannon malli

Pekka Korhonen, Jukka Mertanen, Juha Ratvio, Asko Sarja

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa tarkastellaan tulevaisuuden rakennustuotannon todennäköisiä teknisiä ratkaisuja, tuotannonohjausmallia sekä rakennustuotannon organisointia painottuen työmaatasoon. Tutkimuksessa kuvatun yleisen tuotannonohjausmallin lähtökohtina ovat olleet logistiikan, ohjattavuustarkastelun ja JOT-tuotantofilosofian soveltaminen rakennustuotantoon sekä tieto- ja tietämystekniikan hyödyntäminen järjestelmän apuvälineenä. Tarkasteluissa lähdetään teollisen työmaavalmistuksen ja kokoonpanovalmistuksen vaihtoehdoista sekä rakentamisen informaatio- ja materiaalivirroista, joista on tehty mm. asiaa kuvaavia logistisia kaavioita. Pääpainoisesti on ajateltu urakkamuotoista toimisto- ja asuinrakennustuotantoa ja tälle on hahmoteltu yleinen tulevaisuuden toimintamalli.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages68
ISBN (Print)951-38-3048-9
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number839
ISSN0358-5085

Keywords

  • building construction
  • future
  • production models
  • production planning
  • construction management
  • prefabrication
  • building sites

Cite this

Korhonen, P., Mertanen, J., Ratvio, J., & Sarja, A. (1988). Uuden teollisen rakennustuotannon malli. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 839
Korhonen, Pekka ; Mertanen, Jukka ; Ratvio, Juha ; Sarja, Asko. / Uuden teollisen rakennustuotannon malli. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 839).
@book{cbd17a4f49de4e4d8f13a11a6c22d374,
title = "Uuden teollisen rakennustuotannon malli",
abstract = "Tutkimuksessa tarkastellaan tulevaisuuden rakennustuotannon todenn{\"a}k{\"o}isi{\"a} teknisi{\"a} ratkaisuja, tuotannonohjausmallia sek{\"a} rakennustuotannon organisointia painottuen ty{\"o}maatasoon. Tutkimuksessa kuvatun yleisen tuotannonohjausmallin l{\"a}ht{\"o}kohtina ovat olleet logistiikan, ohjattavuustarkastelun ja JOT-tuotantofilosofian soveltaminen rakennustuotantoon sek{\"a} tieto- ja tiet{\"a}mystekniikan hy{\"o}dynt{\"a}minen j{\"a}rjestelm{\"a}n apuv{\"a}lineen{\"a}. Tarkasteluissa l{\"a}hdet{\"a}{\"a}n teollisen ty{\"o}maavalmistuksen ja kokoonpanovalmistuksen vaihtoehdoista sek{\"a} rakentamisen informaatio- ja materiaalivirroista, joista on tehty mm. asiaa kuvaavia logistisia kaavioita. P{\"a}{\"a}painoisesti on ajateltu urakkamuotoista toimisto- ja asuinrakennustuotantoa ja t{\"a}lle on hahmoteltu yleinen tulevaisuuden toimintamalli.",
keywords = "building construction, future, production models, production planning, construction management, prefabrication, building sites",
author = "Pekka Korhonen and Jukka Mertanen and Juha Ratvio and Asko Sarja",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3048-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "839",
address = "Finland",

}

Korhonen, P, Mertanen, J, Ratvio, J & Sarja, A 1988, Uuden teollisen rakennustuotannon malli. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 839, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Uuden teollisen rakennustuotannon malli. / Korhonen, Pekka; Mertanen, Jukka; Ratvio, Juha; Sarja, Asko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 839).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Uuden teollisen rakennustuotannon malli

AU - Korhonen, Pekka

AU - Mertanen, Jukka

AU - Ratvio, Juha

AU - Sarja, Asko

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Tutkimuksessa tarkastellaan tulevaisuuden rakennustuotannon todennäköisiä teknisiä ratkaisuja, tuotannonohjausmallia sekä rakennustuotannon organisointia painottuen työmaatasoon. Tutkimuksessa kuvatun yleisen tuotannonohjausmallin lähtökohtina ovat olleet logistiikan, ohjattavuustarkastelun ja JOT-tuotantofilosofian soveltaminen rakennustuotantoon sekä tieto- ja tietämystekniikan hyödyntäminen järjestelmän apuvälineenä. Tarkasteluissa lähdetään teollisen työmaavalmistuksen ja kokoonpanovalmistuksen vaihtoehdoista sekä rakentamisen informaatio- ja materiaalivirroista, joista on tehty mm. asiaa kuvaavia logistisia kaavioita. Pääpainoisesti on ajateltu urakkamuotoista toimisto- ja asuinrakennustuotantoa ja tälle on hahmoteltu yleinen tulevaisuuden toimintamalli.

AB - Tutkimuksessa tarkastellaan tulevaisuuden rakennustuotannon todennäköisiä teknisiä ratkaisuja, tuotannonohjausmallia sekä rakennustuotannon organisointia painottuen työmaatasoon. Tutkimuksessa kuvatun yleisen tuotannonohjausmallin lähtökohtina ovat olleet logistiikan, ohjattavuustarkastelun ja JOT-tuotantofilosofian soveltaminen rakennustuotantoon sekä tieto- ja tietämystekniikan hyödyntäminen järjestelmän apuvälineenä. Tarkasteluissa lähdetään teollisen työmaavalmistuksen ja kokoonpanovalmistuksen vaihtoehdoista sekä rakentamisen informaatio- ja materiaalivirroista, joista on tehty mm. asiaa kuvaavia logistisia kaavioita. Pääpainoisesti on ajateltu urakkamuotoista toimisto- ja asuinrakennustuotantoa ja tälle on hahmoteltu yleinen tulevaisuuden toimintamalli.

KW - building construction

KW - future

KW - production models

KW - production planning

KW - construction management

KW - prefabrication

KW - building sites

M3 - Report

SN - 951-38-3048-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Uuden teollisen rakennustuotannon malli

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Korhonen P, Mertanen J, Ratvio J, Sarja A. Uuden teollisen rakennustuotannon malli. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 839).