Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa

Asta Bäck, Jaakko Temmes, Kari Koskinen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Julkaisussa käsitellään viime vuosina kappaletavarateollisuudessa esiin tulleita tuotantofilosofioita sekä materiaalinkäsittelyn automatisoinnissa käytettävissä olevia uusia tekniikoita, kuten robotteja ja vihivaunuja. Selvitetään painotuotteiden jälkikäsittelyn tehtävät ja niiden robotisoinnille asettamat vaatimukset ja kehitystarve. Jälkikäsittelyssä lavaus- ja syöttötehtavät ovat hallitsevia. Keskeisimpien työtehtävien automatisointimahdollisuudet käydään läpi. Sekä robotit että lavaajat soveltuvat painolaitosten lavaustehtävien automatisointiin. Lavaajien käyttö on toistaiseksi useimmiten robottien kayttöä edullisempaa sikäli, kun lavaajien ominaisuudet riittävät. Lehtinippujen häkitys on tehtävä, joka soveltuu nimenomaan roboteille. Postituslinjan robotisointi edellyttää kuitenkin koko linjan ohjauksen kehittämistä. Syötön automatisointi on mahdollista kehittämälla materiaalien käsittelymuotoia, mistä esimerkkinä voidaan mainita punttaus, tai kehittämällä välivarastoinnissa käytettäviä lavoja. Integroinnin lisääminen on edelleen järkevä vaihtoehto materiaalinkäsittelytehtävien vähentämiseksi. Julkaisussa esitetäan painotalojen edustajien haastatteluihin pohjautuva katsaus sitomojen automatisoinnin yleistymisestä ja kehityshankkeiden ajoittumisesta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages123
ISBN (Print)951-38-2227-3
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume403

Keywords

  • robots
  • presses
  • printing
  • finishing

Cite this

Bäck, A., Temmes, J., & Koskinen, K. (1985). Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 403
Bäck, Asta ; Temmes, Jaakko ; Koskinen, Kari. / Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 123 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 403).
@book{563674fd18e047848e78c4878c6787d6,
title = "Uudet tekniikat painotuotteiden j{\"a}lkik{\"a}sittelyn automatisoinnissa",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n viime vuosina kappaletavarateollisuudessa esiin tulleita tuotantofilosofioita sek{\"a} materiaalink{\"a}sittelyn automatisoinnissa k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} olevia uusia tekniikoita, kuten robotteja ja vihivaunuja. Selvitet{\"a}{\"a}n painotuotteiden j{\"a}lkik{\"a}sittelyn teht{\"a}v{\"a}t ja niiden robotisoinnille asettamat vaatimukset ja kehitystarve. J{\"a}lkik{\"a}sittelyss{\"a} lavaus- ja sy{\"o}tt{\"o}tehtav{\"a}t ovat hallitsevia. Keskeisimpien ty{\"o}teht{\"a}vien automatisointimahdollisuudet k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi. Sek{\"a} robotit ett{\"a} lavaajat soveltuvat painolaitosten lavausteht{\"a}vien automatisointiin. Lavaajien k{\"a}ytt{\"o} on toistaiseksi useimmiten robottien kaytt{\"o}{\"a} edullisempaa sik{\"a}li, kun lavaajien ominaisuudet riitt{\"a}v{\"a}t. Lehtinippujen h{\"a}kitys on teht{\"a}v{\"a}, joka soveltuu nimenomaan roboteille. Postituslinjan robotisointi edellytt{\"a}{\"a} kuitenkin koko linjan ohjauksen kehitt{\"a}mist{\"a}. Sy{\"o}t{\"o}n automatisointi on mahdollista kehitt{\"a}m{\"a}lla materiaalien k{\"a}sittelymuotoia, mist{\"a} esimerkkin{\"a} voidaan mainita punttaus, tai kehitt{\"a}m{\"a}ll{\"a} v{\"a}livarastoinnissa k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} lavoja. Integroinnin lis{\"a}{\"a}minen on edelleen j{\"a}rkev{\"a} vaihtoehto materiaalink{\"a}sittelyteht{\"a}vien v{\"a}hent{\"a}miseksi. Julkaisussa esitet{\"a}an painotalojen edustajien haastatteluihin pohjautuva katsaus sitomojen automatisoinnin yleistymisest{\"a} ja kehityshankkeiden ajoittumisesta.",
keywords = "robots, presses, printing, finishing",
author = "Asta B{\"a}ck and Jaakko Temmes and Kari Koskinen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2227-3",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Bäck, A, Temmes, J & Koskinen, K 1985, Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 403, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa. / Bäck, Asta; Temmes, Jaakko; Koskinen, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 123 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 403).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa

AU - Bäck, Asta

AU - Temmes, Jaakko

AU - Koskinen, Kari

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Julkaisussa käsitellään viime vuosina kappaletavarateollisuudessa esiin tulleita tuotantofilosofioita sekä materiaalinkäsittelyn automatisoinnissa käytettävissä olevia uusia tekniikoita, kuten robotteja ja vihivaunuja. Selvitetään painotuotteiden jälkikäsittelyn tehtävät ja niiden robotisoinnille asettamat vaatimukset ja kehitystarve. Jälkikäsittelyssä lavaus- ja syöttötehtavät ovat hallitsevia. Keskeisimpien työtehtävien automatisointimahdollisuudet käydään läpi. Sekä robotit että lavaajat soveltuvat painolaitosten lavaustehtävien automatisointiin. Lavaajien käyttö on toistaiseksi useimmiten robottien kayttöä edullisempaa sikäli, kun lavaajien ominaisuudet riittävät. Lehtinippujen häkitys on tehtävä, joka soveltuu nimenomaan roboteille. Postituslinjan robotisointi edellyttää kuitenkin koko linjan ohjauksen kehittämistä. Syötön automatisointi on mahdollista kehittämälla materiaalien käsittelymuotoia, mistä esimerkkinä voidaan mainita punttaus, tai kehittämällä välivarastoinnissa käytettäviä lavoja. Integroinnin lisääminen on edelleen järkevä vaihtoehto materiaalinkäsittelytehtävien vähentämiseksi. Julkaisussa esitetäan painotalojen edustajien haastatteluihin pohjautuva katsaus sitomojen automatisoinnin yleistymisestä ja kehityshankkeiden ajoittumisesta.

AB - Julkaisussa käsitellään viime vuosina kappaletavarateollisuudessa esiin tulleita tuotantofilosofioita sekä materiaalinkäsittelyn automatisoinnissa käytettävissä olevia uusia tekniikoita, kuten robotteja ja vihivaunuja. Selvitetään painotuotteiden jälkikäsittelyn tehtävät ja niiden robotisoinnille asettamat vaatimukset ja kehitystarve. Jälkikäsittelyssä lavaus- ja syöttötehtavät ovat hallitsevia. Keskeisimpien työtehtävien automatisointimahdollisuudet käydään läpi. Sekä robotit että lavaajat soveltuvat painolaitosten lavaustehtävien automatisointiin. Lavaajien käyttö on toistaiseksi useimmiten robottien kayttöä edullisempaa sikäli, kun lavaajien ominaisuudet riittävät. Lehtinippujen häkitys on tehtävä, joka soveltuu nimenomaan roboteille. Postituslinjan robotisointi edellyttää kuitenkin koko linjan ohjauksen kehittämistä. Syötön automatisointi on mahdollista kehittämälla materiaalien käsittelymuotoia, mistä esimerkkinä voidaan mainita punttaus, tai kehittämällä välivarastoinnissa käytettäviä lavoja. Integroinnin lisääminen on edelleen järkevä vaihtoehto materiaalinkäsittelytehtävien vähentämiseksi. Julkaisussa esitetäan painotalojen edustajien haastatteluihin pohjautuva katsaus sitomojen automatisoinnin yleistymisestä ja kehityshankkeiden ajoittumisesta.

KW - robots

KW - presses

KW - printing

KW - finishing

M3 - Report

SN - 951-38-2227-3

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Bäck A, Temmes J, Koskinen K. Uudet tekniikat painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 123 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 403).