Uusi EU-projekti tähtää vähentämään junan allejääntejä

Anne Silla, Veli-Pekka Kallberg

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Jalankulkijoiden ja junien välisten törmäysten estäminen on haasteellista, koska Suomessa on lähes 6 000 kilometriä junarataa, jota ei suurimmalta osin ole aidattu tai muilla tavoin eristetty ympäristöstään. Käynnissä olevan EU-projektin tulokset antavat kuitenkin uskoa siihen, että junan allejääntejä voidaan torjua. Projektissa on muun muassa kerätty ja listattu estotoimenpiteitä ja eri maissa hyviksi todettuja käytäntöjä, sekä arvioitu niiden tehokkuutta junan allejääntien torjumiseksi.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)29-33
  Number of pages5
  JournalLiikenteen suunta
  Issue number3
  Publication statusPublished - 2013
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{19a29a6e74cc4c7697a952f269486b70,
  title = "Uusi EU-projekti t{\"a}ht{\"a}{\"a} v{\"a}hent{\"a}m{\"a}{\"a}n junan allej{\"a}{\"a}ntej{\"a}",
  abstract = "Jalankulkijoiden ja junien v{\"a}listen t{\"o}rm{\"a}ysten est{\"a}minen on haasteellista, koska Suomessa on l{\"a}hes 6 000 kilometri{\"a} junarataa, jota ei suurimmalta osin ole aidattu tai muilla tavoin eristetty ymp{\"a}rist{\"o}st{\"a}{\"a}n. K{\"a}ynniss{\"a} olevan EU-projektin tulokset antavat kuitenkin uskoa siihen, ett{\"a} junan allej{\"a}{\"a}ntej{\"a} voidaan torjua. Projektissa on muun muassa ker{\"a}tty ja listattu estotoimenpiteit{\"a} ja eri maissa hyviksi todettuja k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}, sek{\"a} arvioitu niiden tehokkuutta junan allej{\"a}{\"a}ntien torjumiseksi.",
  author = "Anne Silla and Veli-Pekka Kallberg",
  year = "2013",
  language = "Finnish",
  pages = "29--33",
  journal = "Liikenteen suunta",
  issn = "1799-2052",
  number = "3",

  }

  Uusi EU-projekti tähtää vähentämään junan allejääntejä. / Silla, Anne; Kallberg, Veli-Pekka.

  In: Liikenteen suunta, No. 3, 2013, p. 29-33.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Uusi EU-projekti tähtää vähentämään junan allejääntejä

  AU - Silla, Anne

  AU - Kallberg, Veli-Pekka

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Jalankulkijoiden ja junien välisten törmäysten estäminen on haasteellista, koska Suomessa on lähes 6 000 kilometriä junarataa, jota ei suurimmalta osin ole aidattu tai muilla tavoin eristetty ympäristöstään. Käynnissä olevan EU-projektin tulokset antavat kuitenkin uskoa siihen, että junan allejääntejä voidaan torjua. Projektissa on muun muassa kerätty ja listattu estotoimenpiteitä ja eri maissa hyviksi todettuja käytäntöjä, sekä arvioitu niiden tehokkuutta junan allejääntien torjumiseksi.

  AB - Jalankulkijoiden ja junien välisten törmäysten estäminen on haasteellista, koska Suomessa on lähes 6 000 kilometriä junarataa, jota ei suurimmalta osin ole aidattu tai muilla tavoin eristetty ympäristöstään. Käynnissä olevan EU-projektin tulokset antavat kuitenkin uskoa siihen, että junan allejääntejä voidaan torjua. Projektissa on muun muassa kerätty ja listattu estotoimenpiteitä ja eri maissa hyviksi todettuja käytäntöjä, sekä arvioitu niiden tehokkuutta junan allejääntien torjumiseksi.

  M3 - Article

  SP - 29

  EP - 33

  JO - Liikenteen suunta

  JF - Liikenteen suunta

  SN - 1799-2052

  IS - 3

  ER -