Uusi Euratomin tutkimusohjelma käynnistyy - ja näyttää lupaavalta

Lasse Mattila

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Suomalaiset menestyivät hyvin EU:n neljänteen tutkimuksen puiteohjelmaan kuuluvan Euratomin Nuclear Fission Safety -tutkimusohjelman projektikilpailuissa. Monilla alueilla EU-rahoitus samoin kuin projekteissa ja verkostoissa luodut suhteet ovat olleet tärkeitä osaamisemme kehittämisessä. Byrokratia osoittautui ennakko-odotusten mukaisesti aikamoiseksi, mutta sekin opittiin hallitsemaan. Kun menettelytavat ovat nyt tutut, pystynemme uudessa ohjelmassa entistä paremmin keskittämään panostamme aiheisiin, joissa EU-tutkimusyhteistyöstä on saatavissa paras hyöty.
Original languageFinnish
Article number23
JournalATS Ydintekniikka
Volume28
Issue number1
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{87d899c090bc4ff591034369f747a062,
title = "Uusi Euratomin tutkimusohjelma k{\"a}ynnistyy - ja n{\"a}ytt{\"a}{\"a} lupaavalta",
abstract = "Suomalaiset menestyiv{\"a}t hyvin EU:n nelj{\"a}nteen tutkimuksen puiteohjelmaan kuuluvan Euratomin Nuclear Fission Safety -tutkimusohjelman projektikilpailuissa. Monilla alueilla EU-rahoitus samoin kuin projekteissa ja verkostoissa luodut suhteet ovat olleet t{\"a}rkeit{\"a} osaamisemme kehitt{\"a}misess{\"a}. Byrokratia osoittautui ennakko-odotusten mukaisesti aikamoiseksi, mutta sekin opittiin hallitsemaan. Kun menettelytavat ovat nyt tutut, pystynemme uudessa ohjelmassa entist{\"a} paremmin keskitt{\"a}m{\"a}{\"a}n panostamme aiheisiin, joissa EU-tutkimusyhteisty{\"o}st{\"a} on saatavissa paras hy{\"o}ty.",
author = "Lasse Mattila",
year = "1999",
language = "Finnish",
volume = "28",
journal = "ATS Ydintekniikka",
issn = "0356-0473",
publisher = "Finnish Nuclear Society",
number = "1",

}

Uusi Euratomin tutkimusohjelma käynnistyy - ja näyttää lupaavalta. / Mattila, Lasse.

In: ATS Ydintekniikka, Vol. 28, No. 1, 23, 1999.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Uusi Euratomin tutkimusohjelma käynnistyy - ja näyttää lupaavalta

AU - Mattila, Lasse

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Suomalaiset menestyivät hyvin EU:n neljänteen tutkimuksen puiteohjelmaan kuuluvan Euratomin Nuclear Fission Safety -tutkimusohjelman projektikilpailuissa. Monilla alueilla EU-rahoitus samoin kuin projekteissa ja verkostoissa luodut suhteet ovat olleet tärkeitä osaamisemme kehittämisessä. Byrokratia osoittautui ennakko-odotusten mukaisesti aikamoiseksi, mutta sekin opittiin hallitsemaan. Kun menettelytavat ovat nyt tutut, pystynemme uudessa ohjelmassa entistä paremmin keskittämään panostamme aiheisiin, joissa EU-tutkimusyhteistyöstä on saatavissa paras hyöty.

AB - Suomalaiset menestyivät hyvin EU:n neljänteen tutkimuksen puiteohjelmaan kuuluvan Euratomin Nuclear Fission Safety -tutkimusohjelman projektikilpailuissa. Monilla alueilla EU-rahoitus samoin kuin projekteissa ja verkostoissa luodut suhteet ovat olleet tärkeitä osaamisemme kehittämisessä. Byrokratia osoittautui ennakko-odotusten mukaisesti aikamoiseksi, mutta sekin opittiin hallitsemaan. Kun menettelytavat ovat nyt tutut, pystynemme uudessa ohjelmassa entistä paremmin keskittämään panostamme aiheisiin, joissa EU-tutkimusyhteistyöstä on saatavissa paras hyöty.

M3 - Article

VL - 28

JO - ATS Ydintekniikka

JF - ATS Ydintekniikka

SN - 0356-0473

IS - 1

M1 - 23

ER -